|
Co to je?, 29.6.2012 Na fotce je ztuhlá šťáva rostliny, obvykle se toto tvoří po poranění nebo nabodnutí nějakým hmyzem. Napadení by se spíš poznalo podle spodní strany listů (tam většinou bývají škůdci). Lída |
 |
Co s jabloní?, 28.6.2012 Malé plody nejsou vrozená vlastnost původní jabloně, ale následek poranění, takže nově naroubovaná jabloň bude mít normální plody. Přece, i když vám amputují nohu, také se vám narodí děti se dvouma nohama... Lída |
 |
|
 |
Kulovitě rostoucí thuje, 28.6.2012 Thuje odspodu neobroste , jedině ji nechat "jako hříbeček" nebo zkusit vystříhat "obláčky" v japonském stylu.
ps - u nás takhle "s nohou" stříhá jehličnany jedna sousedka (třeba P.conicu)... celý příspěvek > |
 |
Co se deje s mojema rajcaty? Jaka je to nemoc a co proti ni?, 28.6.2012 S tou mykorhizou to snad nemůže mít souvislost - to by se snad musela většina rajčat lidem kroutit, když je ničím takovým nezalévají... Spíš vidím na vině tu chemii - buď ty postřiky nebo rezidua v zemi. Ale tazatel se dosud nevyjádřil, jestli někdy... celý příspěvek > |
 |
Strom, výška cca 6-8 m, s rozložitou hustou korunou, 27.6.2012  Hloh (Crataegus) Paul Scarlet
|
 |
Co se deje s mojema rajcaty? Jaka je to nemoc a co proti ni?, 27.6.2012 Teď jsem se dívala na stránky ČZS, kde byl podobný problém, projevilo se to první rok u rajčat a další roky u paprik i okurek - podle obsahu diskuze to tam vypadá na použití kompostu, kam byla ukládána posekaná tráva postříkaná... celý příspěvek > |
 |
Malé jahody, 26.6.2012 Také jsem na tom tak. Ale bude to tou vodou - kamarádka začala zalévat zjara asi o deset dnů dříve a má jahody pěkné (i keře), jinak máme stejnou půdu a hnojíme také přibližně stejně. Ty moje už to potom nedohnaly. Lída |
 |
Poraďte, jak přihnojit živý plot, 26.6.2012 Na tuhle textilii můžete normálně hnojit i rozhazovat granule, není částečně, ale úplně propustná. Spíš je nanic přihnojení do prostřižených otvorů, protože keře mají nejvíc vlásečnicových kořenů po obvodu korunky a u kmene voda kolem silných kořenů... celý příspěvek > |
 |
Řez Hanity, 25.6.2012 Hanita chce poněkud rozklonit hlavní větve, jinak rostou v dost ostrém úhlu a pak špatně obrůstají. Lída |
 |
Můžu zasadit novou růži na místo staré?, 25.6.2012 Také dávám růži po růži, jen vždy vyměním zeminu. Lída |
 |
|
 |
Je to kytka nebo plevel?, 25.6.2012  ...teď jsem to chtěla napsat - pryskyřník asijský... někdy cibulky přežijí v zemi, ale většinou se vytahují... |
 |
Poradíte mi s identifikací rostlin?, 25.6.2012 ...mohl by ti být kruštík... L. |
 |
Poradíte mi s identifikací rostlin?, 25.6.2012 Hančo, asi máte pravdu, ten kok.přesl. má užší listy a navíc naté fotce asi nejsou v přeslenech, blbě jsem koukala... L. |
 |
Pustoryl, 24.6.2012 Nevoní některé plnokvěté odrůdy, s jednoduchým květem by měly vonět. Píšu "měly", protože můj jednoduše kvetoucí jasmín letos také nevoněl a nevím proč Lída |
 |
Poradíte mi s identifikací rostlin?, 24.6.2012 ps- jestli ten devaterník má pod tyčinkami ve středu žluté kolečko, tak to je kultivar "The Bride" L. |
 |