 |
Slivovice vs. calvados, 18.10.2007 Díky za informaci,
naštěstí nemám problém se zásobou - podědil jsem archivní kousky, vše ve skle. Soudek uvažuji pro rozšíření obzoru - nové chutě.., jinak je faktem co uvádí p. Vysloužil (ztráty na objemu i procentech..) zdraví a pohodu při... celý příspěvek > |
 |
Slivovice vs. calvados, 17.10.2007 zajímavá informace, také uvažuji o sudu byt ztráty nejsou zandbatelné, můžete sdělit odkud máte tuto nabídku díky Aldo |
 |
|
 |
Automatické otvírání oken skleníku, 12.10.2007 Dobrý den,
můžete mi sdělit něco bližšího, jak velké hydraulické písty (průměr pístnice...) používáte a na jak velká okna, případně detaily uchycení.
Díky |
 |
skleník z polykarbonátu, 12.10.2007 dobrý den,
můžete poradit jak lze udělat, nebo kde sehnat automatické otvírání oken v závislosti na a venkovní teplotě. Potřebuji otevřít plochu cca 150x90 cm. Dosud otevírala babička ručně, a už ji to zmahá... |
 |
Destilační přístroj, 11.10.2007 dle rozsahu diskuse téma jedno z nejzajímavějších, bohužel se stalo pro rozsáhlost poměrně nepřehledné... Samozřejmě co člověk to názor podložený určitou zkušeností a chutí, případně možnostmi... Předem jde o to se rozhodnout o způsobu destilace,... celý příspěvek > |
 |
Grilování - uzení, 11.10.2007 zdravím kolegy uzenáře, přes proklamované nezdravé uzení je takto přípravené maso opravdová pochoutka - zejména čerstvě vytažené. U nás nikdo neoddolá a mezi maso vždy dáváme i pár klobásek, které jsou dříve hotové... Můžete se ještě podělit o... celý příspěvek > |
 |
Grilování - uzení, 10.10.2007 Dobrý den, vypadá to opravdu lákavě. Můžete se ještě podělit o vlastní proces uzení, respektive kdy dáváte do udírny maso (je už nahřátá - teplotu..) na jaké teplotě pak držíte vlastní uzení a jak dlouho... díky Aldo. |
 |
Destilační přístroj, 4.10.2007 zajímavé čtení, pokud máte ještě něco v záloze dejte vědět. Není špatné také kouknout např. web.quick.cz/spergl.1/palenky.html. Pokud jste praktik, jak hodnotíte možnost fungování kolony v domácích podmínkách tak jak je popsáno výše..... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 1.10.2007 Dík za zhodnocení stavu - holt chyběla zkušenost, respektive možnost diskuse, dneska by to dopadlo asi lépe i když nikdy není pozdě. Názor předám. Ještě k plášti - dvojplášti, nebo míchání (bez míchání). Zřejmě používáte... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 25.9.2007 Známý experimentoval s deflegmátorem z nerezi na kotli o objemu cca 50 l. Na víku měl dóm o průměru 150mm a výšce 180mm a dále trubku (bez náplně) o průměru 50 mm vysokou asi 850 mm. Dostával se na první přepal okolo 50 %, ale senzoricky nic... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Destilační přístroj, 24.9.2007 Hodně záleží na tom jaké máte možnosti. Na jedné straně zdroj surovin. Pálenice jsou vesměs stavěné na minimáln množství 100 l (vyjímečně berou 70 l). Při klasickém jednostupňovém pálení se doporučuje mít tak tři kotle kvasu, abych využil... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 21.9.2007 Zdravím vás pánové v diskusi na stavbu kolony, zjevně poprvé konkrétní návrh parametrů. Laická otázka a co když ne ve skle, ale třeba v mědi, (nebo)nerezi. Pak lze jít cestou jednoho ks. Vhodnější je dodržet navržený objem přes... celý příspěvek > |
 |
destilační přístroj, 14.9.2007 Ano k tomu není co dodat, postupujeme stejně. Když zmiňujete archiv, není ročník jako ročník, přesto považuji vrchol pálenky v období 3 -5 let od vypálení (uložena ve skle pod korkem) Pokud je starší, zdá se mi, že je to spíše k horšímu... díky za... celý příspěvek > |
 |
destilační přístroj, 13.9.2007 Zdravím a díky za názor na další ohřev. Nemám to z vlastní zkušenosti, ale po diskusi s kolegy nad příčinami zakalení by mohl být problém v tom, že pálenka byla zřejmě naředěna vodou (jakou vodou ředíte..). Nedošlo však po jejím... celý příspěvek > |
 |
destilační přístroj, 12.9.2007 Chválíte ořechovku, ale dle návodu jde o spíš likér. Pil jsem u sousedů v Rakousku Johannistrunk - čirá pálenka o které tvrdili, že je to echt Schwejkova ořechovka. Vyrábí se po maceraci nezralých ořechů trhaných na svátek Sv. Jana (konec června) v... celý příspěvek > |
 |