|
Zapěstování koruny, 7.1.2013  Dobrý den,
loni na podzim (2012) jsem vysadil mladou višeň Ujhefertoi furtos na podnoži pt, chtěl bych se zeptat kdy je vhodná doba pro jarní řez a hlavně zda bude nutné na stromku odstranit celé spodní patro výhonů, nebo zda ho ponechat a pouze... celý příspěvek > |
 |
Řez meruňky, 29.11.2012  Děkuji za radu, místo roubování je nad povrchem jen jak jsem kolem přisypával kompost a tak není vidět. Ještě jsem se chtěl zeptat zda odstranit původní terminál (chtěl jsem to tak udělat) naznačil jsem to v obrázku žlutě a nový... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Řez meruňky, 29.11.2012  ještě z jiného pohledu |
 |
Řez meruňky, 29.11.2012  celkový pohled (omlouvám se za kvalitu fotky) |
 |
Řez meruňky, 29.11.2012  Dobrý den,
také bych potřeboval poradit s řezem meruňky jedná se odrůdu Pincot na podnoži P.Wag. Vysadil jsem ji letos na jaře a ujala se celkem dobře jen mám problém s jedním výhonem, který konkuruje prodlužující kosterní větvi, vyrostl na... celý příspěvek > |
 |
Řez třešně, 28.11.2012  další fotka |
 |
Řez třešně, 28.11.2012  Děkuji všem za vaše reakce, co se týká stromku je vysoký cca 3,5 až 4 m výška kmene od země k první silnější kosterní větvi je zhruba 80-90 cm. Přidám ještě dvě fotky bohužel lépe se mi to asi vyfotit nepodaří. Jak je vidět z původně zamýšlených... celý příspěvek > |
 |
Řez třešně, 27.11.2012 Děkuji za vaše reakce přistoupím tedy k odstranění spodního patra protože jedna ze spodních kosterních větví stejně roste pod ostrým úhlem ke kmenu a asi by se časem stejně vylomila. Můžu jen poprosit ještě o radu zda je... celý příspěvek > |
 |