|
Co dát na zahradu 10x7m, 500 m.n, 11.10.2012 Pokud je to prostor pro vysadbu kmenu a okolo je dost mista pro koruny, tak pri sponu 3.5 x 3.5 metru by tam mohlo byt 12 stromku. Ale pokud uvadeny prostor ostre ohranicuje i koruny, tak je to opravdu tak na 2 stromy, max. 4 male... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrůdu jahod a kde objednat, 10.10.2012 Proc myslite, ze byly nutne prehnojene? Zalezi na jake plose m2 to bylo vysazeno a kolik tydnu a jakou koncentraci hnojiva to bylo zalevano, resp. kolik hnojiva ten pan pouzil. Pro jahody se rocne doporucuje 1.000-1.200 gramu na 10 m2.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Odrůdy kanadských borůvek, 21.9.2012 Ma nekdo zkusenost s odrudou RUBEL? |
 |
Odrůda Elliany, 21.9.2012 Kde se daji sehnat sazenice? Prozatim pestuji ranne odrudy ALBA a DAROYAL. |
 |
Polyversum biofungicid, 19.9.2012 Zkuste to pristi rok (nejlepe zalevejte danym prostredkem jen 1/2 okurek abychom meli srovnani) a udelejte fotodokumetaci dle svych predstav. |
 |
Polyversum biofungicid, 19.9.2012 Fotky si nedelam, ostatne nevim co byste chtel na jahodach 'videt', bud maji nektere plody plisen sedou nebo nemaji, zadne srovnavaci postriky ci vyzkumy nedelam, hodnotim to subjektivne oproti predchozimu stavu. Chtel jsem se jen podelit o svoji... celý příspěvek > |
 |
Polyversum biofungicid, 19.9.2012 Napsal jsem 'zda se, ze to vcelku funguje'. Abych 1/2 porostu jahod postrikal a druhou ne, na to nemam cas ani naladu. Srovnavam to subjektivne s lonskym rokem, kdy jsem provedl 2 postriky s vedomim toho, ze na plisen sedou ma velky vliv pocasi,... celý příspěvek > |
 |
Polyversum biofungicid, 19.9.2012 Soudim tak ciste subjektivne - pohledem do prusvitne lahve (barel 5 l na stolni vodu). Je ji tam po 1-2 tydnech 'objemove' mnohem vice, nez kdyz jsem tam nasypal 5 gramu. Nevypada to, ze by jen 'nasala' vodu. |
 |
Polyversum biofungicid, 19.9.2012 Polyversum jsem pouzival letos druhym rokem, na jahody (postrik) a na okurky ve skleniku (zalevani). Zda se, ze to vcelku funguje, ale postriky musi byt u jahod provadeny 1x tydne, tak 5-6 tydnu po sobe. Postrik provadim spolecne s... celý příspěvek > |
 |
Je možný výsev jahod kdykoli?, 17.9.2012 Na Rhodosu budou asi jine klimaticke podminky nez u nas. |
 |
|
 |
Je možný výsev jahod kdykoli?, 17.9.2012 Jaka je to odruda? Pokud jsou to seminka, tak zrejme tzv. staleplodici jahody, ktere kvetou a plodi 2x rocne. Staleplodici jahody jsou take oznacovane jako 'day neutral', nepotrebuji jako jednouplodici projit chladnym obdobim a rozdilnou... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrůdu jahod a kde objednat, 17.9.2012 Na jare jednoznacne doporucuji koupit 'frigo' sadbu, te se zelena ani kontejnerovana sadba v zadnem pripade nevyrovna. Na podzim resp. v lete je nejlepsi si vlastni sazenice vypestovat - kontejnerovane - prichytit odnoz dratkem do kelimku... celý příspěvek > |
 |
Malé jahody, 27.6.2012 Pokud byly plody velmi male, urcite rostliny byly poskozeny nejakymi skudci ci chorobami a hnojenim ani zalevanim se to k lepsimu nezmeni (lepe vysazet nove co nejdrive).
Odruda Elsanta je z vice duvodu dosti narocna na pestovani. Nekomu se... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrůdu jahod a kde objednat, 27.6.2012 Kupovat sazenice v 'hobymarketu' prilis nedoporucuji.
20 sazenic neni mnoho, z toho moc jahod nebude.
'Stáleplodící jahody' - prakticky plodi 2x rocne dve polovicni urody. Prvni urodu v cervnu jako jednouplodici, druhou zari az rijen. Jsou... celý příspěvek > |
 |
Malé jahody, 27.6.2012 Odruda Elsanta ma mit naopak vysoky podil velmi velkych plodu.
Sazenice jahod mohou byt napadeny a zeslabeny skudci, relativne velmi casto se vyskytuje 'roztocik jahodnikovy', napadeni by na rostlinach melo byt videt - malo vzrostle,... celý příspěvek > |
 |