|
Příspěvky uživatele - 88.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 12.5.2013 Takže to vypadá na perfektní rozjezd do ovocné sezony.Stromy zdárně odkvetly, nasadily na plody, leckde v takovém množství, že to na podzim nepoberem.Loňský výpadek, a pauza je znát, stromy jsou odpočaté, plné energie.Pozdější přechod ze zimy rovnou... celý příspěvek > |  | Hitparáda odrôd sliviek podľa reálnej skúsenosti, 11.5.2013 Paní Lído, jestli se dobře pamatuji, tak tu Gabrovskou jste přenechala sousedce-neníliž pravda?Škoda, že jste se hoste niepodepísal, ale fandím Vám, protože jste založil velmi pěkné téma, a můžu Vám říci, že s některými velmi dobrými, až výbornými... celý příspěvek > |  |
|  | Postrik proti pilatce, 8.5.2013 Je tady jistá podoba s pilatkou.Pak když vidí nad slivoněmi větší počet těchto jedinců, myslí si, že nic než postřik je nezachrání.V tu ránu běží po postřikovač.Možná jsem jediný, který letos s pilatkou udržuje polopřátelské vztahy.
|  | TopTaste?, 8.5.2013 Stejně mi neleze do hlavy, jak to v tom Německu s tím Toptastem upekli.Už jsem to tu jednou předestíral, a pokusím se znovu.Sledujte prosím hlavní proud mých myšlenek, abychom se v polovic někde nestratili.
Totíž-potíž je v tom, že odrůda je... celý příspěvek > |  | Suncrest (dotaz), 7.5.2013 Bella jako lady.Je jaro, trochu se mi to promíchalo.Ano píšou, že plody dosahují nadměrného červeného vybarvení, ale taky že je dosti bujná-dosahuje pěti metrů na výšku.Žlutomasá, zraje po Springcrest -16.Teď ještě dávat pozor, aby Vám v zimě... celý příspěvek > |  | Suncrest (dotaz), 7.5.2013 Byl jsem pochválen, jak jsem Vás natahoval s tím Springtimem... a trochu toho humoru nezaškodí, musím přiznat, že už jsem se dlouho tak nenasmál při oné trochu překroucené historce o "božím zásahu z hůry" na nezbedného řidiče, který jel obcí stovkou... celý příspěvek > |  | Mantet?, 7.5.2013  Chtěl bych se zase a opět zeptat zdejších znalců, pěstitelů na to kterou jabloň máme na zahradě.Podle popisu by to mohla být odrůda Mantet-zraje od první dekády v srpnu.Její věhlas podle mě převyšuje kvalitu dužiny.Dužina zdá se mi lehčí, křehčí,... celý příspěvek > |  | TopTaste?, 7.5.2013 Jestli bude ten Toptaste !jen! sladký jako například plody ZR, tak to bude určitě zklamání.Plody ZR sním pár, a už se mi z té sladkosti dělá mdlo.Proto musím vystihnout dobu, kdy ještě tak sladké nejsou.Pak mají v chuti ještě trochu kyselinky, která... celý příspěvek > |  | Péče o neznámou odrůdu jabloně, 5.5.2013 Větve jsou moc hustě vedle sebe, klidně to prosvětlete, ještě není pozdě.I vlétě se dělá letní řez s prosvětlením koruny.Pro laiky-nechat větší odstup od hlavních větví, a nevhodně zahuštěné odstranit ve větevním kroužku, u báze.Pamatovat na... celý příspěvek > |  | Stará (ne)známá jablon, 5.5.2013  Chtěl bych se zase a opět zeptat zdejších znalců,pěstitelů na to kterou jabloň máme na zahradě.Podle popisu hosta 246.18 by odrůda mohla být Mantet, jak dále potvrdili jiní diskutující.Její věhlas podle mě převyšuje kvalitu dužiny.Dužina zdá se mi... celý příspěvek > |  |
|  | Kdy stříkat švestku?, 5.5.2013 Můj názor nezneužívat zbytečně postřiky proti pilatce na velmi zakvetlé stromy nejlépe potvrdí naše Zelená R.Nikdy jsme ji nestříkali proti pilatce, jen ob rok proti mšicím Pirimorem, Mospilanem-to když vynechala v plodnosti.Vždy když zakvetla, a... celý příspěvek > |  | Kdy stříkat švestku?, 4.5.2013  Nikdy jsem tomu nevěnoval zvláštní pozornost, a do dneška jsem ani nevěděl, jak doopravdy vypadá pilatka.Vždy jsem jen provedl jeden, až dva postřiky proti pilatce v doporučovaném termínu.Dneska při práci na zahradě jsem spatřil několik individui,... celý příspěvek > |  | Suncrest (dotaz), 4.5.2013 Kdyby Vám pan Mirek pár plodů pozdní neznámé odrůdy broskve pane Petře poslal, tak by se mohlo vyvrátit, nebo potvrdit ten Fairhaven.Jenže jeho více zajímají papriky, rajčiny,okurky ve skleníku, a melouny v melounovišti než ovocné stromky, jak už... celý příspěvek > |  | TopTaste?, 4.5.2013 Já se na ní docela těším a stejně tak i na Toptaste. Jeho plody jsou velmi syté, takže jich moc nesníte. Když jich moc nemáte, tak to je docela výhoda.PzP
Na pořádné zhodnocení Toptastu stále čekám, proto nevidím žádnou výhodu v tom moc jich... celý příspěvek > |  | Chrudimská, 4.5.2013 Nejlépe mít je všechny pohromadě, pak by nám nějaký výpadek, špatný rok, moc nevadil, ale to nejde.Je to jako v životě, musíme si vybírat.Ty méně uspokojivé nechat stranou, a pořizovat si nejlepší, nebo aspoň ty dobré.Na Tuleu Grass před pěti léty... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|