|
Příspěvky uživatele - 88.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kveten 2013 - kadeřavost broskvoní, 29.5.2013 Tak to jste se pane Wendy strefil do černého.Zdá se, že při Pardubicích vzniká nové výzkumné centrum, doposud slídivým zrakům státních orgánů ukryté.Po nocích tam osamocený pracovník sadí nové odrůdy, aby je pak dalším rokem nepotřebné, a zabírající... celý příspěvek > |  | Karola, 29.5.2013 Zdá se, že ani jarní živá voda, která v tomto období poprchává z nebe už nepřivede k životu na mrazy odolnou, a už loni vzkříšenou Sylvercot.Tentokrát se zdá, že už je to definitívní.Mám tedy volnou ruku pro výběr nové odrůdy velkopavlovického ... celý příspěvek > |  |
|  | Karola, 28.5.2013 Zatímco si pořizujeme moderní velkoplodé odrůdy převážně z teplejší Francie, tak nás pan Wendy inspiruje staršími meruňkami velkopavlovického typu.Sám jsem tomu rád, protože už tolik nehledím na velkoplodé odrůdy, ale zaměřil jsem se na... celý příspěvek > |  | Kveten 2013 - kadeřavost broskvoní, 28.5.2013 Jestli jste opravdu přizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky... nejenom na dálnici, tak si zasloužite, aby jste se dalšími ovocnými roky kochal z nově nabytého materíálu, kterého Vám jistě budeme závidět.Z Vašeho nadšení je vidět, že jste sehnal... celý příspěvek > |  | Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 27.5.2013 To jen potvrzuje moje dřívější dedukce o nezbytnosti,nebo nahraditelnosti činnosti opylovačů, chcete-li nikoli nutnou činnost opylovačů, které jsem tady už zveřejnil vícekrát.
|  | Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 27.5.2013 Mohu potvrdit, že Katinka i Presenta byly obsypány květy co to jen šlo, a i přeměna květů na plody proběhla více než zdárně.Z každého možného pupenu vznikl květ.Za povedenou násadou u nich bych mohl hledat společného rodiče-Ortenauer, který se... celý příspěvek > |  | Hitparáda odrôd sliviek podľa reálnej skúsenosti, 25.5.2013 Ten dokument ve Wordu jsem si se zájmem přečetl také, a s politováním mohu prohlásit, že Hanita nebyla zařazena do hodnocení-což je škoda.Ze všelikého balastu byly některé informace potěšující, a některé i překvapivé.Anna Späth byla zařazena mezi... celý příspěvek > |  | Roubování melounů a okurek 2012, 25.5.2013 Mě se paní Jiřino taky daří roubovat jádroviny i peckoviny s vysokokým procentem úspěšností, ale letos poprvé jsem zkoušel roubovat i melouny, a výsledek katastrofální.Posuďte sami.
Ze čtrnácti semínek Sprinteru F1 mi vyklíčily asi tři semínka.Z... celý příspěvek > |  | Čačanská rodná, Katinka, 25.5.2013 Pan docent Sus nevylučuje odrůdu Toptaste z hodnocení.Jen se mu asi nezdá, že by měla patřit alespoň mezi výborně hodnocené sorty.Do úvahy připadá taky možnost,že ji ještě nemá dostatečně odzkoušenou,aby dával nejvyšší hodnocení.Píše o ní jako o... celý příspěvek > |  | Čačanská rodná, Katinka, 24.5.2013 V hodnocení chuti pana docenta Suse švestek, pološvestek,slivoní lze najít pojmy jako dobrá, velmi dobrá, harmonická,sladká, průměrná,ale taky výborná, vynikající a výtečná.Poslední tři formy se mi zdají jako ohodnocení nejlepší chuti.Tatímco z... celý příspěvek > |  |
|  | Dixired, Fenix, 24.5.2013  Nevím jestli falešná Dixired je pravá nebo né, ani zda v ní hledat odrůdu Harbinger.U žlutomasých broskví se barva dužiny označuje jako žlutá, slámově žlutá, nebo i pomerančově žlutá.Nevím sice, jak výrazný rozdíl by to mohl být, a zda by šlo... celý příspěvek > |  | Je to monilia laxa?, 23.5.2013 Poškozený strom někdy z roku na rok náhle zhyne.Většinou už na jaře nevyraší.Možná tam částečné napadení je,svědčí o něm i některé povadlé listí, ale na likvidaci stromu to zatím není.Strom i lupeny jinde vypadají zdravě.Napadená místa... celý příspěvek > |  | Sundrop, 23.5.2013 Trochu neomaleně jsem se otřel o Sundrop,a od té doby nespím,a přemýšlím,zda jsem ji neukřivdil. Po pravdě přiznám, že ani nevím jaká ve skutečnosti je.Bylo to dloubnutí do žeber, které je někdy potřeba ,aby se rozvířila a podnítila reakce,aby se... celý příspěvek > |  | Top 2000, 17.5.2013 Máme tady další německou odrůdu vyšlechtěnou v Geisenheimu prof.Jacobem, na kterou nás tady upozornil pan Miloš Vysloužil.Odrůda dozrává v druhé polovině září, až začátkem řijna, proto bude mít dost času pobrat více sluníčka,než odrůdy... celý příspěvek > |  | Rakytník odrůda Sluníčko nebo Krasavice, 17.5.2013 Mám Krasavici,ale teprve druhým rokem,proto ještě neplodí.V zahradkáři psali, že by měla růst trochu slaběji-keřovitě, ale já jsem ji vyvázal ke kolíku, a budu ji tvarovat s terminálem, stromkovitě.
Odrůda by měla dozrávat v létě, během července,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|