|
Příspěvky uživatele - 88.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jakou odnož pro Rubín na polokmen 600 m.n.m, 17.6.2013 Osobně bych u Rubínu A2 nedoporučil-z důvodů abnormálně bujného růstu.MM106 bude pro polokmen asi dobrá.S ostatními zkušenosti nemám.
|  | Úprava lehce zanedbaných korun, 17.6.2013 Předpokládejme, že nejsou na zakrslé podnoži, protože pak by s nima moc problém co se vzrůstnosti týče neměl být.Budou asi na bujnějších podnožích, takže po dvou letech nepěstění jsou přehoustlé(podotýkám, že né Vaší vinou),a každým dalším silnějším... celý příspěvek > |  |
|  | Co je s třešněma?, 17.6.2013  Úlet to je, ale né postřiku-ty tak daleko nelétají.Nebo máte na mysli postřik z letadla?.Mohl by to být Moniliový úžeh (spála) peckovin.Podívejte se do agromanuálu.
|  | Letní řez švestek, 17.6.2013 Já bych se klonil k tomu,a taky to důsledně dělám, aby se řez švestek prováděl na jaře-průklest starším dřevem a zastříhavání, i v podletí u mladých stromků zastřiháváním mladých letorostů v potřebné délce -podle bujnosti, hlavně u těch, které ještě... celý příspěvek > |  | Odrůda Meruňky Leala, 17.6.2013 Jako každým rokem, tak i letos se mi i "vlastním přičiněním" uvolnily dvě místa na stanovišti meruněk-a to nebyla nijak zvlášť mrazivá zima.Stálé vykopávání mrtvých stromků, a kupování nových mi leze do peněz, a na nervy, ale nevzdávám to.Spíše se... celý příspěvek > |  | Grace Star, 13.6.2013 Pokud by mi šlo o červíky, volil bych naopak pozdnější odrůdy,zrající po Burlatu. |  | Chrudimská, 13.6.2013 Zajimavý dokument ve formátu pdf, který připravil a vydal VŠUO Holovousy pod názvem- Výzkum pěstitelských a zpracovatelských charakteristik nových odrůd slivoní, se opírá o výsledky výzkumu, který byl ukončen rokem 2007.Kdybych porovnal odrůdy... celý příspěvek > |  | Choroba na révě, 12.6.2013 Mohl by to být vlnovník révový.Pomůže nasazení dravého roztoče typhlodromus pyri.Pak číst příbalové letáky na přípravcích, aby jste roztoče nezničil.
|  | Chrudimská, 12.6.2013  Mezitím jsem zjístil, že Chrudimskou švestku si zaregistrovala fa Sempra Praha někdy okolo let 04,05.Navíc tady na webu lze dohledat, že rouby lze objednat z VŠUO Holovousy, které asi patří pod Sempru Praha.Nevíte někdo, zda lze objednat rouby i v... celý příspěvek > |  | Chrudimská, 11.6.2013 Mohu se pane Mikeši zeptat, kde se dají sehnat rouby Chrudimské švestky?Z Litoměřic, z Holovous, nebo z Uniplantu? |  |
|  | Chrudimská, 11.6.2013 Ne vždy se shodneme na hodnocení té které odrůdy,v odlišných polohách,různých podmínkách pěstování, ale jistě mi dáte za pravdu, že hodnocení pana Jána, kterým počastoval Katinku v Zahradkáři 2005/9-sladce navinulá, málo aromatická, průměrná,bylo... celý příspěvek > |  | Čačanská rodná, Katinka, 11.6.2013 Jaj to stě řekl s tou Katinkou moc krásně pán Vysloužil, moc se mi to líbí.I když možná ta Vaše trocha zlýňa, nebo se ji nechce, protože ta moje je po roční pauze celá natěšená.Jak jak splašená z řetězu, řekla si -co mi loni vzal mrazík, tak to... celý příspěvek > |  | Nemocná meruňka, 7.6.2013 Ona si v tuto chvíli přebírá v hlavě kolik má sil, kde a jak velká jsou poškození z přesazení-obrazně řečeno dělá inventůru,a mobilizuje síly.Pak se teprve uvidí, zda vydá více prostředků na opravy kořenového systému, nebo z přebytku bude budovat... celý příspěvek > |  | Čačanská rodná, Katinka, 7.6.2013 ...ale tomu, že by škôlky produkovali viacero klonov či mutácií stromkov kultivaru Stanley- jedny tolerantné a druhé nie, prepáčte, tomu neverím.
Co my víme?Když někteří mají odlučitelný Toptaste, a někteří neodlučitelný-to pak je lepší si... celý příspěvek > |  | Mladičká jabloň a plody, 6.6.2013 Všechny tři mám na M 26,a všechny mají nasazeno.Rostou velmi sympaticky-né moc, aby se mi vlezly na malou zahradu, na drátěnku.Zjístil jsem,že mají zajimavý kořenový systém-bohatě tvořený vlasečnicovými ,tenkými kořeny.
|  |
 |
|
|
|