Příspěvky uživatele - 77.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
špendlíky - foto, 30.3.2008
Pokud stromek přesadíte s dostatečně velkým kořenovým balem, neměl by být s ujmutím problém. Každopádn špendlík po přesazení silně ostříhejte, klidně i do staršího dřeva..
Jak ostřihovat špičák?, 30.3.2008
Záleží na vzrůstnosti odrůdy, poloze, klimatu a taky na kvalitě půdy. Mám na zahradě místa, kde je M9 s výhradami použitelná a jiná - těch je bohužel víc - kde jabloně  na M9 vyrostou asi jako stromkový angrešt.
Roubování švestek, 30.3.2008
To je nejspíš pravda, i když na 100%  nefunguje na zahradě asi nic. Problém je právě v těch roubech. Uchovat do doby květu bez narašení či zaschnutí lze pouze rouby zavčas nařezané a hlavně dostatečně silné, těch se na starších stromech... celý příspěvek >
Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit, 30.3.2008
Čekám, jestli to globální oteplení přijde i na moji mrazovou zahradu. Jonathany jsem taky dávno opustil, Idaredu nechávám jen jednu větev. Dobré jsou jen v teplých letech. Zato Rubíny jsou skvělé a mám je ve sklepě, pravda trochu povadlé, ještě... celý příspěvek >
Jaké zvolit odrůdy jabloní ve výše položenych oblastech, 30.3.2008
Myslím, že kromě teplomilných odrůd - Golden D., Jonagold, Grany Smith, aj.,můžete na Vsetínsku pěstovat prakticky všechnydostupné odrůdy.    S polokmeny je u nás problém.
šeřík, 27.3.2008
Šeřík se roubovat dá, dokonce slouží pro výuku. Doba je vhodná celé jaro. Záleží na nenarašených roubech.
hybrid švestkomeruňka, 27.3.2008
Oni tomu tak neříkají. Říkají jen, že u nás jsou v oblibě jiní kříženci  - myrobalánu a švestek
Bez černý, 27.3.2008
Bez na zahradě spíš toleruji než pěstuji. Nemát-li šlechtěný bez z Rakouska, roste dobře i bez péče, ani s odnožováním nejsou problémy.
Jakou příručku pro roubování?, 27.3.2008
Na řez roubů jádrovin je nyní ideální čas. Rouby jabloní a hrušní nařezané těsně před rašením jsou plné živin a rostou dobře, možná lépe než ty ze zimy.
Údržba trávníku, 26.3.2008
Každý takový zásah trávníku prospěje.
Bluma nebo švestkomeruňka?, 26.3.2008
To je velmi zajímavé čtení, rád si poslechnu, pane Jarine, další Vaše pokračování.    Jen malé upřesnění. Český termín bluma vychází nejspíš z anglického Plum nebo německého Pflaume. Název bluma je uveden v české příručce z roku 1912... celý příspěvek >
Blenheimska rta a Parkerovo, 26.3.2008
To je zajímavá receptura, stála by jistě za vyzkoušení. Procentuelní obsah drahého včelího vosku mi připadne poměrně vysoký.  Letos jsem štěpovací vosk vyráběl svařením sádla,  smrkové pryskyřice, vč. vosku a lihu. Včelího vosku... celý příspěvek >
Čím tedy stříkat a kdy?, 26.3.2008
Poklud slivoně vůbec stříkám, tak jen proti pilatce při odkvétání. Jsou oblasti, kde tento zásah výrazně zvýší úrodu, v jiných krajích a letech rozdíly mezi ošetřenými a neošetřenými stromy nejsou.
Lapins (P-Colt, Prunus avium), 26.3.2008
Myslím, že ohledně řezu po výsadbě žádné rozporuplné názory nepanují. Řez je  (ne-li nutný) velmi vhodný, tím hlubší, čím horší kořeny vysazený stromek má.
Zahradní domek - postavit nebo koupit hotový, 26.3.2008
Snažím se chovat podobně, ale nedaří semi to. Občas potřebuji něco, o čem vím, že jsem to kdysi někde uschoval, jenže to nemohu zaboha najít. Takže plno dalších věcí bez milosti vyhodím. Obvykle krátce nato zjistím, že jě nutně potřebuju.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika