|
Semena ze zahraničí, 9.2.2013 Přes web to nešlo ale přes mejl proběhla komunikace úplně bez problémů. Právě jsem poslal další mejl a uvidím jak se zachová. |
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 9.2.2013 Já napsal de facto to stejné a vycházím z jejich odpovědi kterou mi zaslali.
Здравствуйте.
Следите за... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Semena ze zahraničí, 9.2.2013 Objednal jsem semínka v Anglii u této firmy a prozatím to vypadá že mne prodejce tahá za nos. Jelikož mám avízo i od dalšího zákazníka který nebyl uspokojen, považuji za vhodné ostatní upozornit, přestože na eBay má hodnocení 100 %, aby si dávali na... celý příspěvek > |
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 9.2.2013 Taky jsem čekal, čekal a furt nic. Nakonec jsem minulý týden objednal a za tři dny se objevily novinky na únor . Naštěstí pro mne nic až tak moc zajímavého. Pokud se ovšem budou v novinkách objevovat stále více semínka od českých firem... |
 |
Kompost z kompostáren u skládek, 6.2.2013 Samozřejmě že to firmy prodávají i jako pytlovaný kompost.Výrobky z této suroviny přináší větší zisky. Jsou tam zbytky plastů tak jak lidé háží bio odpad do kontejnerů včetně igelitových pytlů, jsou tam shrabané listy nemocných kaštanů z městských... celý příspěvek > |
 |
Rajčata hydroponicky a aeroponicky, 6.2.2013 Ta vata je origoš? Před dvěma roky jsem to zkoušel ve fasádní vatě ale ne jako hydroponii. Měl jsem obavy že si tím zaneřádím záhony když přísadu šoupnu i s tím do země, vata se nerozpadá. |
 |
Kompost z kompostáren u skládek, 6.2.2013 Po loňské zkušenosti s tímto kompostem bych ho už nedával. Je to plné všelijakého svinstva, prostě přeosívaný binec který se smete po městech a parcích, sebere po kontejnerech apod... Jak zde již někdo psal, max do díry aby nahradil dobrou zeminu... celý příspěvek > |
 |
Jak docílit aby sazenice paprik byla silná a zdravá, 5.2.2013 Pokud bude přetrvávat takové počasí jako panuje u nás nyní tak to bude špatné . Den je ještě krátký, ale nejhorší je, že je stále zataženo a šero, jestli vyleze slunce jednou za týden tak je to moc. O víkendu jsem vysel jahody a ty potřebují světlo a... celý příspěvek > |
 |
Rajčata hydroponicky a aeroponicky, 3.2.2013 Začal jsem se o tuto metodu(y) zajímat a nebráním se žádným novotám. Nějakou představu mám ale ještě nejsem rozhodnut. Věnoval bych na to celou terasu kde je místa habakůk.
Jeden skromný dotaz na závěr, Vy nežijete v ČR, že? |
 |
Lilkoviště, 3.2.2013 Nově mám jen Mramornyj a odrůdu z Anglie. |
 |
|
 |
Biologická ochrana rajčín pred hubovými chorobami, 3.2.2013 Ještě něco...
Syrovátkou stříkáme rajčata aby se zabránilo plísni (Phytophthora), nejnebezpečnější chorobě pro rajčata, brambory a další, protože syrovátka obsahuje vitaminy a minerály. Postřik roztokem jódu také chrání rajčata proti Phytophthora... celý příspěvek > |
 |
Biologická ochrana rajčín pred hubovými chorobami, 3.2.2013 Něco podobného jsem tady již dával. Je to z ruských stránek.
10 litrů vody na litr mléka (domácího, někde se uvádí 1,5%tního) a 20 kapek jódu. Bakterie mléčného kvašení prání růstu patogenních plísní. Pouze jedno ošetření tímto postřikem však... celý příspěvek > |
 |
Lilkoviště, 3.2.2013 Tak jsem to před týdnem vysel a něco už je venku, tam kde to zatím neklíčí jsem nečekal a dnes podséval.
Odrůdy - Mramornyj, Pelikan, Bílá Noc, Ping-Pong, Makedonec, Slivka, Sireněvyj, Polosazyj Rejs, Fialové Čudo, Černý Krasavec. Ještě čekám na... celý příspěvek > |
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 3.2.2013 Já používám pytle červené s bílýma ťupkama!!!
Teď už bez legrace, nejvhodnější se mi jeví černý. Sice se může více zahřívat ale to se tá zastínit, bílý světlo odráží ale zase ho nezahřejete, v průhledném se bude tvořit "zelenisko" a kořeny budou... celý příspěvek > |
 |
Závěs, spony, vystužení na rajčata, 2.2.2013 Jak vijany rostou a plody jsou těžší tak se postupně svěšují dolů a k ulomení dojde spíše neopatrnou manipulací s nimi. Takové háčky a příchytky se používají ve skleníkových velkopěstírnách. |
 |