|
Klíčení paprik, 24.2.2013 Kubistu mám letos poprvé a je to nějaká nová odrůda, klíčila na 100%.
|
 |
Klíčení paprik, 24.2.2013 Měl jsem na mysli tureckou odrůdu kterou jsem kdysi koupil v supermarketu, vzal z ní semena a ta stále vysévám. Až mi dojdou tak vezmu z nějakého pěkného plodu nová do zásoby. Meiku ani Bajku jsem nikdy nepěstoval. Mám informace že tyto papriky... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Klíčení paprik, 24.2.2013 Vidím to na svých semenech paprik. Semena ze sklizně v roce 2008 jsem musel podsévat a ta z loňska vylezla u všech odrůd hned a všechna (+ - ks). Ještě je zajímavé to, že z prvního výsevu této konkrétní odrůdy nevyklíčilo ani jedno, z druhého... celý příspěvek > |
 |
Klíčení paprik, 24.2.2013 Datum expirace na balení ještě neznamená že jí musí odpovídat i semena. |
 |
Klíčení paprik, 24.2.2013 To může znamenat že se prodává stará produkce. |
 |
Jak docílit aby sazenice paprik byla silná a zdravá, 22.2.2013 On je tam zatraceně velký rozdíl mezi jednotlivými odrůdami paprik. Když to přeženu, tak semínko pálivé papričky vyklíčí i když Vám vypadne z kapsy na zem, a navíc tato semínka bývají přímo z plodů - vlastní výroba. Zkuste vysít nějaký krásné... celý příspěvek > |
 |
Paprika AMY, 21.2.2013  Trochu jsem to dnes probral a přepíchal. Rostlinky mají již pravé lístky. Teď jdou do sadbovačů, pak půjdou ještě do kelímků. |
 |
Paprika AMY, 21.2.2013 To jen rostlinky reagují na světlo. Když uvidíte mezi děložními lístky náznak prvního pravého lístku tak začněte. Nic nepokazíte ani když bude mít již pravý list. |
 |
Kde sehnat minikiwi?, 20.2.2013 Mrkněte do zahradnictví, mívají ho celkem běžně. |
 |
Solo v Mountfielde, 20.2.2013 Pokud mi prodejce takto odpoví tak mu řeknu ať zvedne svůj zadek ze židle a valí pro ni. A ještě než odjede tak ať mi uvaří kafe že si počkám, protože on je tu pro zákazníka který přišel utratit do prodejny peníze. |
 |
|
 |
Kompost z kompostárny - je vhodný na sázení?, 19.2.2013 Každý běžný substrát, který jsem zakoupil a měl černou barvu, tak ve velmi krátké době se na něm objevil bílý povlak, něco jako houba nebo plíseň. To je moje zkušenost. Ve spec. substrátech asi nebude nametený kdejaký černý mour, ale cena bude taky... celý příspěvek > |
 |
E-shop KPR, 17.2.2013 Objednal jsem si dnes nějaké zboží a vyměnil si s dotyčnou firmou několik mejlů. První co bylo, tak zaslat peníze na účet. Požadoval jsem doklad, za vystavení dokladu si účtují 125,- Kč (je to v ceníku), s cenou jsem souhlasil a teď čekám kdy mi... celý příspěvek > |
 |
Proti krtkům, 17.2.2013 Uvažuji použít do skleníku plastové pletivo proti krtkovi. Máte s ním někdo zkušenosti co se prokousání krtkem (nebo i jinými hlodavci) týče? Před půl rokem jsem dal pozinkovanou síť se čtvercovými oky do země a když jsem předělával záhon tak se mi... celý příspěvek > |
 |
Jakou koupit kvalitní folii na foliovník, 17.2.2013 Nechal jsem si u firmy HCV group, a.s. zhotovit fólii na míru. Je kašírovaná, mám ji již třetí zimu a jsem spokojen. Kašírovaná fólie nejeví zatím známky opotřebení a to ji na zimu neuklízím. Na co potřebujete oka? Folie má dole půlmetrové přesahy... celý příspěvek > |
 |
Salátové okurky, 16.2.2013 A v čem potřebujete pomoct? Pokud nemáte skleník nebo foliák kde můžete mít okurky hadovky, tak si kupte semena polních salátových okurek a podle návodu vysejte na zahradě, a hlavně sledujte zdejší diskuze. |
 |