|
Jak docílit aby sazenice paprik byla silná a zdravá, 27.2.2013 To spodní teplo je na klíčení vynikající, 15° na další růst dostačující. |
 |
Odrůda melounu do chladnější polohy, 27.2.2013 Ve foliáku dosahují velikosti 4-8 kg, všechno je naroubováno. Dá se říci že foliák je jakýmsi garantem jejich úrody. |
 |
|
 |
Jak docílit aby sazenice paprik byla silná a zdravá, 27.2.2013 Pěkné sazeničky, jen pozor na nějaký ten karambol . Takových sazeniček mám jen pár, většinou se mi díky spodnímu teplu a nedostatku světla vytáhly. Ani po přepíchání je nemám tak nízké a pevné, takových mám jen pár a jsou to ty které jsem uměle... celý příspěvek > |
 |
Už postřik na kadeřavost?, 27.2.2013 U nás se zase říká "oko není pi..., oko vidí", a to oko vidělo v létě hice a v zimě mrazy, holt to byla doba kdy ještě pranostiky platily a zmrzlí chodili hned napoprvé. |
 |
Jak docílit aby sazenice paprik byla silná a zdravá, 27.2.2013 Zeptám se, kdo ještě ze zdejších pěstitelů má na podlaze teplotu cca 24,5°C? Já osobně ne, nemám ji ani na parapetu, nemám ji ani v místnosti, a proto ji musím vykouzlit ve vyhřívané polystyrenové bedně. Každý má holt jiné podmínky, a proto i péče o... celý příspěvek > |
 |
Odrůda melounu do chladnější polohy, 27.2.2013 Roubujte jen na osvědčené a k tomu určené podnože které umí s melounem "komunikovat" nejlépe. |
 |
Už postřik na kadeřavost?, 27.2.2013 Hlavní rozdíl vidím v tom že tehdy byla v zimě zima a v létě teplo. -20 až -25°C v zimě, holomrazy k tomu, to nebyly nějak mimořádné teploty. Stromky přezimovaly a když přišlo jaro tak to bylo jaro, sníh tál teplem a sněženky prorůstaly tajícím... celý příspěvek > |
 |
Odrůda melounu do chladnější polohy, 27.2.2013 Tady Vám nepomohu, u nás je nejvyšším kopcem železniční nadjezd a schody do hospody , doslova! Moje zahrada je v naprosté rovině a musím konstatovat že i betonová protihluková stěna vybudovaná na železničním koridoru nad ní, se negativně... celý příspěvek > |
 |
Odrůda melounu do chladnější polohy, 27.2.2013 I u nadmořské výšky záleží kde se nachází, např. osázené svahy Pálavy jsou i ve výšce 300 m, a věřím že tady by se melounům dařilo, zvláště pokud se kopce sluncem rozhicují tak, že dokáží zatopit i přicházejícím mrakům.
Ovšem tady to má tu... celý příspěvek > |
 |
Jak docílit aby sazenice paprik byla silná a zdravá, 27.2.2013 Je potřeba si uvědomit proč ty "složité postupy" vznikají. Není to jen a jen proto, že semena neklíčí? A pokud i šlechtitelé nějaké takové postupy uvádí tak jsou si nejspíše vědomi že se semeny jejich odrůd není něco v pořádku. Mě letos... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Už postřik na kadeřavost?, 27.2.2013 Jestli to půjde takhle dál, tak s peckovinama i s jádrovinama skončím a nechám si jen dvě broskvičky u baráku. Tyto dvě celkem pravidelně a bohatě rodí, možná je to tím že jsou po ruce a slyší i "pohádky na dobrou noc" z pootevřených oken. ... celý příspěvek > |
 |
Rajče tyčkové hroznové?, 27.2.2013 Jako Žlutá kytice z Austrálie vypadá velmi, ale velmi podobně Ildi, které každoročně pěstuji. |
 |
Odrůda melounu do chladnější polohy, 27.2.2013 Meloun potřebuje suché slunečné a teplé podmínky, pokud je nemá tak sice poroste ale nedozraje. Pomoci mu může skleník nebo foliák. |
 |
Už postřik na kadeřavost?, 27.2.2013 U nás konečně taky vylezlo, snad to vydrží i na víkend, nechce se mi zrovna nyní jet na dovolenou stříkat broskve. |
 |
Kdy v této době přesadit rajčata a papriky?, 24.2.2013 Zaštipovat kořínek u sazeničky která má jen rozvinuté děložní lístky? V té době je to jen tenký provázek, to neriskuji. |
 |