|
Jen si tak trochu postěžovat, 30.7.2013  Zdenci, něco podobného mám i na rajčatech na záhoně, myslím že to není horkem, ale že rostlina nestíhá "vyživit" všechny květy a proto usychají, stejně tak povadlé vrcholky. Tuto anomálii jsem pozoroval již vloni a to zdaleka nebyl takový hic. |
 |
Jen si tak trochu postěžovat, 30.7.2013 Dokážeme věnovat spoustu energie abychom se dopiplali k úrodě. Je však hranice kdy už to ochránit prostě nejde a proti čemu už bohužel není obrana, jednu z těch katastrof nám nyní ukázal ivan z okénka.
K nám naštěstí nakonec žádná hrůza... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jen si tak trochu postěžovat, 29.7.2013 To je síla, jak se vůbec něco takového může "vyrobit"? U nás na Břeclavsku zatím nic, jen se navečer zatáhlo a trochu ochladilo, teď však v dálce slyším hřmění a na radaru je vidět že to jde od Vídně k nám. |
 |
Nemoc rajčete?, 29.7.2013 Já bych řekl že plíseň to není, spíše septorioza.
|
 |
Je to padlí nebo plíseň šedá?, 29.7.2013 Po nedávném dotazu tady na jiné diskuzi bych to tipl na poškození sluncem..
|
 |
Rajčata květenství, 29.7.2013 Odstraňte spodní dva listy a vijan s plody, dejte do vody a za chvíli zakoření, nebo přímo do země (do stínu) a udržovat stálou vlhkost. |
 |
Rajčata květenství, 29.7.2013 Ustřihněte to nebo se s rostlinou za chvíli nedomluvíte, protože to poroste stále dál, a nechte jen vijan s plody. Tohle dělají rajčata celkem běžně. |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 28.7.2013 Byl jsem před chvílí pozalívat květináčové venku a jen jedno keříčkové bylo lehce svěšené. Zrovna tohle má celkem velkou listovou plochu a navíc stojí u zdi do které odpoledne pere slunce. |
 |
Biolit proti mrvencům u stromů, 28.7.2013 Nevím jak Biolit ale Defeat Dust umím nasypat okolo rostlin i ke stromkům taky, nikdy se jim nic nestalo. Nedávno se mi usadila ta banda zerzavá přímo v kořenech rajčete, nasypal jsem a rajče je v pohodě. |
 |
Sklizeň révy 2013, 28.7.2013  Tak u mne na zahradě začala včera první sklizeň mě neznámé skoré odrůdy, pachatel je zatím neznámý, předpokládám že se jedná o ptactvo. Nejprve se objevily prasklé bobule, takže jsem si myslel že zas nějaká choroba, pak ale začaly bobule mizet a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dixired, Fenix, 28.7.2013 Dixired - Fenix, nemohla by to být některá z těchto odrůd kterou mám stále jako neznámou? Petře, mohl byste prosím vyfotit rozkrojené plody jak vypadají na řezu, díky. |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 28.7.2013 Nemáte strach že se Vám tam udusí? Já bych je nechal klidně tak jak byly, ve skleníku dostávají větší záhul a vydrží. |
 |
Zalepení nafukovacího límce na bazénu, 28.7.2013 Já jsem lepil límec na bazénu na několika místech lepidlem Vinilceys na měkčené plasty 15ml - Ceys, pracuje se s ním tak jak to popisujete, dírka se zakápne se drží to. Koupil jsem to v drogerii.
|
 |
Choroba révy, 27.7.2013  Toho padlí zase není tolik ale je skoro všude, po dvou letech kdy hlavy pokaždé pomrzly, jsem nyní vysazený na každou napadenou bobulku. Používám malý ruční postřikovač (2 litry) nebo 6 litrovou konev. Ošetřuji spíše lokálně, celoplošně to nelze... celý příspěvek > |
 |
Proč mi odcházejí dýně?, 27.7.2013 Mé Hokkaido nasazuje na plody ale prozatím každý odešel (keříčkové odrůdy rodí jako divé), až si rostlina vytvoří dostatečnou zásobu výhonů tak začne rodit. |
 |