|
Sklizeň rajčat 2013, 11.8.2013  Bohatá úroda na šesti rostlinách z balení nazvaného Plum Mix z Anglie, mělo by se jednat o odrůdy Katiebell (žlutá), Lizziebell (oranžová), Luciebell (červená). |
 |
Nejchutnější okurky hadovky, 11.8.2013 Letos jsem ještě vyzkoušel Burpless tasty green F1, je úrodná, dobrá ale vnitřní strukturou mi připomíná nakladačky, oproti Superstar hodně semen.
|
 |
|
 |
Misky na listech, 11.8.2013 Zřejmě i záleží jak moc se herbicid "odpařuje" a jak na něj réva reaguje. |
 |
Misky na listech, 11.8.2013 A jsme opět u reakce révy na selektivní herbicidy. |
 |
Melounoviště 2013, 11.8.2013 Vloni jsem ve foliáku sklidil první meloun o více než měsíc dříve než letos, odhad první letošní sklizně venku je tak nejdříve za 14 dnů a váhu odhaduji na 5-6 kg. |
 |
Melounoviště 2013, 11.8.2013 Pokud bych letos tady u nás na jihu Jižní Moravy pěstoval jen venku tak sklízím nyní akorát tak velký kulový, a už vůbec ne 9kg meloun. Není to o tom být nebo nebýt expert, ale o sázce na jistotu. |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 11.8.2013 Nasťa je možná oproti Děvočce sladší, každopádně je potřeba Děvočku (a všechny soudky) pro její nejlepší chuť nechat ji úplně vyzrát a nebát se nechat ji na keři dlouho (již jsem to zde psal). |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 11.8.2013 Cherry odrůdy bych rozdělil takto:
1. výborné a úrodné - Tomatoberry, Rosada, Orange a Golden Santa, Nasťa Slastjona, Sladkaja Děvočka, Mini San Marzano, Superb
2. dobré a úrodné - Finik žlutý, červený a oranžový, Datterino, "Mini Kumato"... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2013, 10.8.2013  Dnes jsem sklidil ve foliáku vodní odrůdu Ultrarannyj, cukrový Altajskaja upadl při nočním vichru sám, naštěstí byl zralý a krásně voní. |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 10.8.2013  Tak to jsou přímo umělecká díla . Já dnes naplnil sušičku a sklidil již i velká bifteková rajčata. Měla mít většinou tvar srdce ale nakonec je jich hodně členitého povrchu, což nemusím, ta skončí v protlaku. Rajčata jsou měkká ale... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sklizeň rajčat 2013, 10.8.2013  Letošní růžové překvapení - Superb F1 - na snímku je ze skleníku. Vykašlal jsem se ve skleníku na zalívání jen do PETek ke kořenům a zalívám sprchou přímo pod rajčata, prospělo jim to a plody jsou větší, už to není jen taková šepleť. Plíseň není a... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 10.8.2013  Finik oranžový a červený jsem v květináči venku zaštipoval asi ve dvoumetrové výšce, žlutý je asi metrový a ukončil růst, uvádí se u něj že je polodeterminantního!!! růstu, doba zrání středně pozdní. Plody jsou srovnatelné velikosti a sklízím ze... celý příspěvek > |
 |
Odrůda rajčete k sušení, 10.8.2013  Protože jich zatím moc není tak sušená rajčata jen konzumuji na přímo, uprostřed snímku jsou usušená cherry, je to takové "nic". Na dalších snímcích z loňska jsou skvělé odrůdy na sušení, krájím na půlky a následně ještě jednou, tzn. že rajče... celý příspěvek > |
 |
Odrůda rajčete k sušení, 9.8.2013 Usušil jsem plody z rostlin které jsem likvidoval. Struktura plodů je vodnatá a sušení zdlouhavé (na plátky nakrájená srdcata byla usušená dříve), výsledek je malý (sušil jsem půlky) a oproti klasickým jsou hořké. |
 |
Odrůda rajčete k sušení, 9.8.2013 Před týdnem jsem je sušil poprvé a naposled. |
 |