Příspěvky uživatele - 242.167

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Sklizeň rajčat 2013, 11.8.2013 Obsahuje fotku
Bohatá úroda na šesti rostlinách z balení nazvaného Plum Mix z Anglie, mělo by se jednat o odrůdy Katiebell (žlutá), Lizziebell (oranžová), Luciebell (červená).
Nejchutnější okurky hadovky, 11.8.2013
Letos jsem ještě vyzkoušel Burpless tasty green F1, je úrodná, dobrá ale vnitřní strukturou mi připomíná nakladačky, oproti Superstar hodně semen.
Misky na listech, 11.8.2013
Zřejmě i záleží jak moc se herbicid "odpařuje" a jak na něj réva reaguje.
Misky na listech, 11.8.2013
A jsme opět u reakce révy na selektivní herbicidy.
Melounoviště 2013, 11.8.2013
Vloni jsem ve foliáku sklidil první meloun o více než měsíc dříve než letos, odhad první letošní sklizně venku je tak nejdříve za 14 dnů a váhu odhaduji na 5-6 kg.
Melounoviště 2013, 11.8.2013
Pokud bych letos tady u nás na jihu Jižní Moravy pěstoval jen venku tak sklízím nyní akorát tak velký kulový, a už vůbec ne 9kg meloun. Není to o tom být nebo nebýt expert, ale o sázce na jistotu.
Sklizeň rajčat 2013, 11.8.2013
Nasťa je možná oproti Děvočce sladší, každopádně je potřeba Děvočku (a všechny soudky) pro její nejlepší chuť nechat ji úplně vyzrát a nebát se nechat ji na keři dlouho (již jsem to zde psal).
Sklizeň rajčat 2013, 11.8.2013
Cherry odrůdy bych rozdělil takto: 1. výborné a úrodné - Tomatoberry, Rosada, Orange a Golden Santa, Nasťa Slastjona, Sladkaja Děvočka, Mini San Marzano, Superb 2. dobré a úrodné - Finik žlutý, červený a oranžový, Datterino, "Mini Kumato"... celý příspěvek >
Melounoviště 2013, 10.8.2013 Obsahuje fotku
Dnes jsem sklidil ve foliáku vodní odrůdu Ultrarannyj, cukrový Altajskaja upadl při nočním vichru sám, naštěstí byl zralý a krásně voní.
Sklizeň rajčat 2013, 10.8.2013 Obsahuje fotku
Tak to jsou přímo umělecká díla .  Já dnes naplnil sušičku a sklidil již i velká bifteková rajčata. Měla mít většinou tvar srdce ale nakonec je jich hodně členitého povrchu, což nemusím, ta skončí v protlaku. Rajčata jsou měkká ale... celý příspěvek >
Letošní růžové překvapení - Superb F1 - na snímku je ze skleníku. Vykašlal jsem se ve skleníku na zalívání jen do PETek ke kořenům a zalívám sprchou přímo pod rajčata, prospělo jim to a plody jsou větší, už to není jen taková šepleť. Plíseň není a... celý příspěvek >
Finik oranžový a červený jsem v květináči venku zaštipoval asi ve dvoumetrové výšce, žlutý je asi metrový a ukončil růst, uvádí se u něj že je polodeterminantního!!! růstu, doba zrání středně pozdní. Plody jsou srovnatelné velikosti a sklízím ze... celý příspěvek >
Odrůda rajčete k sušení, 10.8.2013 Obsahuje fotku
Protože jich zatím moc není tak sušená rajčata jen konzumuji na přímo, uprostřed snímku jsou usušená cherry, je to takové "nic". Na dalších snímcích z loňska jsou skvělé odrůdy na sušení, krájím na půlky a následně ještě jednou, tzn. že rajče... celý příspěvek >
Odrůda rajčete k sušení, 9.8.2013
Usušil jsem plody z rostlin které jsem likvidoval. Struktura plodů je vodnatá a sušení zdlouhavé (na plátky nakrájená srdcata byla usušená dříve), výsledek je malý (sušil jsem půlky)  a oproti klasickým jsou hořké.
Odrůda rajčete k sušení, 9.8.2013
Před týdnem jsem je sušil poprvé a naposled.
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika