|
Choroba révy, 20.8.2013  Víc než měsíc hezkého počasí potřebuje réva na to aby se vykurýrovala a pak stačí pár dnů hnusného počasí a jsem zase tam kde jsem nechtěl být. Napadeny jsou nejvíce mladé letorosty u Kodrjanky, kde se úroda již konzumuje. Má smysl v této době ještě... celý příspěvek > |
 |
Je to plesen?, 20.8.2013  Tohle plíseň není, spíše nějaká hnědá skvrnitost nebo šedá hniloba rajčete. Přidávám fotky mých rajčat, bohužel došla baterka ve foťáku a tak je to jen z mobilu který neumí zaostřit. |
 |
|
 |
Sklizeň révy 2013, 19.8.2013 Zdravím Vás taktéž, jak jste ji měla vedenou? Tahle je vedená na dlouhých tažních. U jiných Arkádií to nepozoruji, ty jsou však na drátěnce a na kratším vedení.
Něco jsem si o tom našel i v knize "Pěstujeme stolní odrůdy révy", i tam je... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň révy 2013, 19.8.2013  Kodrjanka hodně rychle dozrává a i Kodrjanka později kvetoucí na zahradě předhání ostatní odrůdy u baráku, které zde mají 2-3 týdny náskok.
Dnes jsem objevil na Arkadii některé střapce s měkýma bobulama. Vypadá to se jedná o střapce na... celý příspěvek > |
 |
Plíseň na rajčatech, 19.8.2013 Prohlížel jsem nějaké takové podobné listy a na jednom jsem našel nějaké tři mšice nebo co to bylo, na jiném zase nějaké torza bílých breberušek, jinak nic. Jednalo se o dva-tři jedince. |
 |
Co vaše réva? (2013), 18.8.2013 Dunav má první ukázkový střapec a vypadá velmi pěkně. Jak vypadá ten Kondarev, na stránkách pana Knížka fotka není, v nabídce ho má. |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 18.8.2013 Pollicino jsem zkoušel dvě sezony ale nikdy nevypadalo tak jako na přebalu, plody byly vždy větší, jejich kvalita nijaká. |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 18.8.2013  Tak jsem dnes vyklátil to strakaté aniž bych ho ochutnal - plody vypadaly velmi odpudivě už na první pohled (viz snímek). Na dalším snímku je opět vidět výběr odrůdy podle přebalu a TO co z toho vyrostlo. |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 18.8.2013  Modrá odrůda - patrně máte na mysli Amazing Bosque Blue Tomato. Tak tahle odrůda je nějaká divná, když je plod zelený tak má tmavší vršek a vypadá že by mohl být tmavý, pak najednou celý zčervená. Teď je otázka zda bude už červený nebo ještě... celý příspěvek > |
 |
Roubovací kleště, 18.8.2013 Začínám se pomalu o tyto kleště zajímat, chtěl bych vyzkoušet roubování révy a zhotovit si vlastní sazenice na podnožové révě. Ve vinařských potřebách mají ty červené za nějakých 1200,- Kč, něco jsem našel na Ebay (z Bulharska, tam byly levnější), v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co vaše réva? (2013), 18.8.2013  Po čtyřech letech mi konečně Rhea a Jupiter (tak jsem to kupoval v Klivii, vysazeno 2009) ukázali první střapečky. Neznám tyto odrůdy ale jsem z nich celkem rozpačit. Na to, že mi spousta jiných narostla a i dozrála, je to nějaké opožděné. Nebo to... celý příspěvek > |
 |
Alternativní pěstování rajčat, 18.8.2013 Možná to zkusím, čekat však devět let na místo pro rajčata je dost dlouhá doba, ale ono to bude asi stejně jedno, protože když to nezaliju tak budu mít akorát tak velký kulový, a když vezmu že bych chtěl rajčata dle této metody, tak bych muse... celý příspěvek > |
 |
Rajče na sušení, 18.8.2013  Sušení je již v plném proudu a stále více nabývám přesvědčení že mou jedničkou na sušení se stane raná moldavská odrůda "Novinka Pridnestrovja". Je to nádherné rajče velikosti vejce, měkká a silná dvoukomorová dužina, slupka je taky měkčí, rajče má... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 18.8.2013  Jetště se ho zeptám zda to nezná pod jménem Nasťa, což je synonymum pro Arkadii. Náchylnost k chorobám může plynout i z umístění, tvar střapců u baráku je si letos velmi podobný, doba zrání stejná. |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 17.8.2013  100 Pudov v květináči. |
 |