|
Jak vyhlíží úroda 2013, 22.9.2013 Tak to je síla!!! |
 |
Jak vyhlíží úroda 2013, 21.9.2013 Vypadá to že Granny potřebuje pro dozrání stabilní počasí, což mu nabídnout opět nemohu, uvidíme co s ním dál. |
 |
|
 |
Jak vyhlíží úroda 2013, 21.9.2013 Granny máme chvíli, vloni se sklidilo pár plodů, daly se do sklepa a když se později vzaly na konzumaci tak byly uvnitř kompletně hnědé. Co se odolnosti týče, tak patřily společně se Šampionem (ten byl nejvíce) k strupovitostí napadeným odrůdám. |
 |
Jak vyhlíží úroda 2013, 21.9.2013  Idared je každoroční držák.
|
 |
Melounoviště 2013, 21.9.2013  Na zahradě a ve foliáku jsem to dnes sklidil, zůstal jen jeden plod ve foliáku. |
 |
Domácí víno - základní problémy, 19.9.2013 Už to bublá! |
 |
Réva - draslík x hořčík, 18.9.2013 Dle knihy "Pěstujeme stolní odrůdy révy vinné" kterou mám zrovinka před sebou, je na tom prvním snímku nedostatek hořčíku a na tom druhém (tmavé listy) nedostatek draslíku. |
 |
Melounoviště 2013, 18.9.2013  Je to paradox ale melouny se letos drží lépe než rajčata. Rajčatům sezona skončila, melounům vrcholí. |
 |
Domácí víno - základní problémy, 18.9.2013  Já vypresoval Kodrjanku, z jedné bedýnky na maso hroznů bylo 15 l šťávy, sladkost bohužel jen 10°. Dvě kila cukru spravily sladkost na 21°, dal jsem špetku Pyrosulfitu a už je to v butylce na kvašení, jen je potřeba aby se to zahřálo protože bobule a... celý příspěvek > |
 |
Rajče Principe Borghese, 17.9.2013 Viděl jsem zavěšená rajčata obalena "pavučinou", mám dojem že to bylo i tady někde na diskuzi, zkusím to najít ale co to bylo, nevím. |
 |
|
 |
Rajčata - zhodnocení sezony 2013, 17.9.2013 Rozdělím toto hodnocení na dvě části, pěstování na záhonech a v nádobách.
Včera jsem na zahradě s velkými problémy nasbíral posledního půl kýblu rajčat na sušení. Po víkendových lijácích přišly večer další průtrže a to je letos definitivní konec... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň révy 2013, 15.9.2013 Eva nemá každý střapes takto hustý, u některých jsou bobule úplně volné. Je i celkem odolná k těm dešťům a hmyzákům, zraje později a bobule má pevné, je jen více náchylná na choroby. |
 |
Sklizeň révy 2013, 15.9.2013  Citrusy dostaly na zádel těmi výkyvy počasí a většinu plodů shodily, bohužel. Vzhledem k bohaté nadúrodě Kodrjanky a Arkadie (málo kvalitní na jídlo) si zítra zapůjčuji pres a pokusím se o burčák, ne o víno ale jen o první doma vyrobený burčák.
|
 |
Melounoviště 2013, 15.9.2013  Další 24ti hodinový liják máme za sebou, teď vylezl Oskar a je celkem teplo. Melounoviště na zahradě je kaput a zbývá jen sklidit plody, zatím sklizené jsou většinou velmi kvalitní.
|
 |
Melounoviště 2013, 15.9.2013  Pár ukázek současné sklizně ze zahrady. Jen musím vždy dát plod do ledničky aby se ohřál a nebyl moc studený .Tuto letní vychlazenou osvěžující zeleninu sklízím ve "vaťáku" v podzimních plískanicích. |
 |