|
Příspěvky uživatele - 88.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Doporučení odrudy, 16.9.2012 Není pravidlem, aby všechny jakříkáte moderní podnože vyžadovaly opěru po celou dobu životnosti.Taky nemusí mít všechny herbicídní mísy, nebo pásy, krom těch nejzakrslejších jako npř. podnože řady J-TE z Těchobuzic.Pěstuju odrůdu Rubín na M9 ve... celý příspěvek > |  | Broskvoně a merunky jako vřetena, 15.9.2012 Přesvědčil jsem se, že meruňky je nejlépe tvarovat jako vřeteno, nebo volný tvar.Kotlovitá koruna není praktická.V plné úrodě je stromek obtěžkán kvanty ovoce, a je třeba dbát na podpěru.Taky v zimě je nebezpečí rozlomení koruny, větví obtěžkaných... celý příspěvek > |  |
|  | Co je to za ryngli?, 14.9.2012 N prvním snímku od Honzy je Malvazinka-slabě červená barva, skoro na celém plodu.Na druhém snímku je Opál-švestka, spíše slivoň,barva přechází k fialové, modře ojíněné.Na poslední fotografii je Wazonová renkloda-jen slabě červené líčko.
|  | Tophit, 11.9.2012 Znaménkem plus se začaly označovat odrůdy z Geisenheimu, které dosahují průměrné hmotnosti plodu 50g, a více, takto byly přejmenovány i zpětně.Průměrná váha plodu odrůdy může v nepříznivých létech, na různých podnožích, či jiných vlivech vykazovat... celý příspěvek > |  | Topking, 9.9.2012 Tak ještě než jste napsal p.Wimpi svou poznámku jsem se nad tím pozastavoval, a kroutil hlavou taky.Ale p.david, jak už prokázal, jistě není úplný laik, který by nevěděl, a neznal možné důsledky.Navíc je jištěn druhým stromkem na st.julianu A. |  | Topking, 9.9.2012 Rád bych věděl, jak se potlačuje výskyt šarky např. u odrudy Haganta. |  | Harbritte snad nikdy nezklame, 9.9.2012 Touto dobou už přemýšlím jak budu obnovovat svou sestavu ovocných druhů, a odrůd, taky broskvoní, které nepřežily zimu, taky přemýšlím, že zvětším zastoupení broskvoní, vůči jiným odrudám.Když jsem vybíral odrudy minulé období nikdy mě Harbrite... celý příspěvek > |  | Zelena rengloda, 9.9.2012 Naše Z renkloda jako stromek rostla dlouho, a plodnosti se néané dočkat.Už jako velký strom -snad 15 letý nechtěla plodit, pak se umoudřila, až když jsem ji seřezal.Od té doby plodí každým rokem 50g plody(neměřil jsem to).Někteří psali... celý příspěvek > |  | Valjevka, 9.9.2012 Krásně mordé, až fialové plody u p.Fialy, chtělo by se říct " fotošop, příroda,barvy -laky: dělají divy, né dělám si legraci.Nikdy bych nevěřil, že uvidím to, covídám jen v časopisech, ale,jak vidno, i tato odruda je toho schopná.Jen je škoda, že ty... celý příspěvek > |  | Opál, 9.9.2012 Kdeže loňské sněhy jsou-chtělo by se říci v souvislosti Opálem je už měsíc po sklizni, ale mě tato odruda stále více přitahuje.Nevím, jak s ní mám naložit.Popis odrudy-někde píší" žlutá, až oranžová dužnina, což je lákavé.Standartní švestky dosahují... celý příspěvek > |  |
|  | Čačanská raná, 8.9.2012 Z pravidla se stává, když je na stromě jeden plod-bývá červivý.Mě se to letos stalo u Toptaste.Když plod visel, rozprostřel jsem pod ním síťku, aby se při opadu neobil.Neobil se, ale po rozpůlení na mě vykoukla hlavička. |  | Herman x Topfirst, 8.9.2012 Nemohu Vám odpovědně říct o této odrudě níc více, než najdete v časopisech, nebo odborných článcích.Snad jen to, že má menší přírustky dřeva.Letos ji mám čtvrtým rokem na st.julien A, a ještě mi nerodila.Ikdyž letos by to pravděpodobně udělala, ale z... celý příspěvek > |  | Katinka a jiné švestky, 8.9.2012 Tak p.Bakeši to je ale velká tolerance mezí dolní, a horní úvratí.V mém případě konzumuju Katinku od konce července, do poloviny srpna.Hagantu jsem loni sklízel koncem září, až v řijnu.To je měsícapůl rozmezí, ve kterém zraje většina odrůd švestek, a... celý příspěvek > |  | Můžou se pálit švestky napadené šarkou?, 8.9.2012 Byly tady dotazy, zda lze pálit ze švestek nakažených šarkou, či dokonce zda je taková švesta zdravotně závadná.Jistěže není.Je to jenom o tom, že je méně, nebo málo aromatická, a málo cukernatá.V pozdějším stádiu nemoci opadává většina nedozralého... celý příspěvek > |  | Č. rodná a ranná - nedostatky, 8.9.2012 Jak jste to uhádl?Rád bych to udělal, ale opravdu nemohu z již známých příčin, a jejich důsledků.Loni ale byly plody moc chutné, sladké,aromatické-vosy to zjístily také, a společně jsme si pochutnávali.Letos mě ale překvapily mšice, což loni nebylo v... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|