Příspěvky uživatele - 88.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Doporučení odrudy, 16.9.2012
Není pravidlem, aby všechny jakříkáte moderní podnože vyžadovaly opěru po celou dobu životnosti.Taky nemusí mít všechny herbicídní mísy, nebo pásy, krom těch nejzakrslejších jako npř. podnože řady J-TE z Těchobuzic.Pěstuju odrůdu Rubín na M9 ve... celý příspěvek >
Broskvoně a merunky jako vřetena, 15.9.2012
Přesvědčil jsem se, že meruňky je nejlépe tvarovat jako vřeteno, nebo volný tvar.Kotlovitá koruna není praktická.V plné úrodě je stromek obtěžkán kvanty ovoce, a je třeba dbát na podpěru.Taky v zimě je nebezpečí rozlomení koruny, větví obtěžkaných... celý příspěvek >
Co je to za ryngli?, 14.9.2012
N prvním snímku od Honzy je Malvazinka-slabě červená barva, skoro na celém plodu.Na druhém snímku je Opál-švestka, spíše slivoň,barva přechází k fialové, modře ojíněné.Na poslední fotografii je Wazonová renkloda-jen slabě červené líčko.
Tophit, 11.9.2012
Znaménkem plus se začaly označovat odrůdy z Geisenheimu, které dosahují průměrné hmotnosti plodu 50g, a více, takto byly přejmenovány i zpětně.Průměrná váha plodu odrůdy může v nepříznivých létech, na různých podnožích, či jiných vlivech vykazovat... celý příspěvek >
Topking, 9.9.2012
Tak ještě než jste napsal p.Wimpi svou poznámku jsem se nad tím pozastavoval, a kroutil hlavou taky.Ale p.david, jak už prokázal, jistě není úplný laik, který by nevěděl, a neznal možné důsledky.Navíc je jištěn druhým stromkem na st.julianu A.
Topking, 9.9.2012
Rád bych věděl, jak se potlačuje výskyt šarky např. u odrudy Haganta.
Harbritte snad nikdy nezklame, 9.9.2012
Touto dobou už přemýšlím jak budu obnovovat svou sestavu ovocných druhů, a odrůd, taky broskvoní, které nepřežily zimu, taky přemýšlím, že zvětším zastoupení broskvoní, vůči jiným odrudám.Když jsem vybíral odrudy minulé období nikdy mě Harbrite... celý příspěvek >
Zelena rengloda, 9.9.2012
Naše Z renkloda jako stromek rostla dlouho, a plodnosti se néané dočkat.Už jako velký strom -snad 15 letý nechtěla plodit, pak se umoudřila, až když jsem ji seřezal.Od té doby plodí každým rokem 50g plody(neměřil jsem to).Někteří psali... celý příspěvek >
Valjevka, 9.9.2012
Krásně mordé, až fialové plody u p.Fialy, chtělo by se říct " fotošop, příroda,barvy -laky: dělají divy, né dělám si legraci.Nikdy bych nevěřil, že uvidím to, covídám jen v časopisech, ale,jak vidno, i tato odruda je toho schopná.Jen je škoda, že ty... celý příspěvek >
Opál, 9.9.2012
Kdeže loňské sněhy jsou-chtělo by se říci v souvislosti Opálem je už měsíc po sklizni, ale mě tato odruda stále více přitahuje.Nevím, jak s ní mám naložit.Popis odrudy-někde píší" žlutá, až oranžová dužnina, což je lákavé.Standartní švestky dosahují... celý příspěvek >
Čačanská raná, 8.9.2012
Z pravidla se stává, když je na stromě jeden plod-bývá červivý.Mě se to letos stalo u Toptaste.Když plod visel, rozprostřel jsem pod ním síťku, aby se při opadu neobil.Neobil se, ale po rozpůlení na mě vykoukla hlavička.
Herman x Topfirst, 8.9.2012
Nemohu Vám odpovědně říct o této odrudě níc více, než najdete v časopisech, nebo odborných článcích.Snad jen to, že má menší přírustky dřeva.Letos ji mám čtvrtým rokem na st.julien A, a ještě mi nerodila.Ikdyž letos by to pravděpodobně udělala, ale z... celý příspěvek >
Katinka a jiné švestky, 8.9.2012
Tak p.Bakeši to je ale velká tolerance mezí dolní, a horní úvratí.V mém případě konzumuju Katinku od konce července, do poloviny srpna.Hagantu jsem loni sklízel koncem září, až v řijnu.To je měsícapůl rozmezí, ve kterém zraje většina odrůd švestek, a... celý příspěvek >
Můžou se pálit švestky napadené šarkou?, 8.9.2012
Byly tady dotazy, zda lze pálit ze švestek nakažených šarkou, či dokonce zda je taková švesta zdravotně závadná.Jistěže není.Je to jenom o tom, že je méně, nebo málo aromatická, a málo cukernatá.V pozdějším stádiu nemoci opadává většina nedozralého... celý příspěvek >
Č. rodná a ranná - nedostatky, 8.9.2012
Jak jste to uhádl?Rád bych to udělal, ale opravdu nemohu z již známých příčin, a jejich důsledků.Loni ale byly plody moc chutné, sladké,aromatické-vosy to zjístily také, a společně jsme si pochutnávali.Letos mě ale překvapily mšice, což loni nebylo v... celý příspěvek >
Další diskuze:  41424344  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika