|
Příspěvky uživatele - 88.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Řez meruňky, 29.11.2012 Původní terminál bych pro tentokrát nechal, v pozdějších létech ho půjde, když bude potřeba snadno odstranit.Taky proto,aby bylo možno přitáhnout motouzem,nebo páskou nový terminál blíže středu.V tuto chvíli (řez na jaře, v čase mízy)je třeba... celý příspěvek > |  | Řez meruňky, 29.11.2012  Mám obavu, aby nebylo utopeno místo srůstu podnože a odrudy do půdy.Pak by bylo dobré potlačit růst spodní hrubou kosterní větěv, která svou tloušťkou konkuruje terminálu-proto ten řez na krátko.Možná tam by se uplatnil Záhnův řez.Ještě bych... celý příspěvek > |  |
|  | Řez třešně, 29.11.2012  Někdo chce vřeteno, jiný chce klasický patrový stromek, a někdo neví co chce, a nechá stromek růst tak jak roste a v budoucnu se teprve rozhodne.Ten kdo tomu trochu víc rozumí, nenechá stromek svému osudu a tvaruje, řeže,zastřihává a ohýbá.Já ale moc... celý příspěvek > |  | Vyplatí se dnes ještě pěstovat brambory?, 28.11.2012 Asi se finančně nevyplatí, vyjdou dráž, ale lidé je budou pěstovat, racionální důvody se vždy najdou.Tady vypisuju ty nejhlavnější.
1-kdo má pozemek, měl by ho využívat.Když už se v dnešní době na vesnicích méně chovají zvířata, a tedy suší seno,... celý příspěvek > |  | Řez třešně, 28.11.2012  Spodní patro bych ještě nechal(bude plnit funkci jakéhosi brzdícího,vyrovnávacího segmentu,aby nešlo moc mízy do horních pater), a možná ho odstranil v pozdějších létech, to podle toho na jaké podnoži stromek je, a jak bujně by rostl.Spíše bych se na... celý příspěvek > |  | Pinova - neznáma choroba, 24.11.2012 Je možné že dřevo v zimě zmrzlo.Nemuselo se to projevit hned, a během sezony začalo černat.Nevím zda pomůže ránu vybrat nožem, aby se zacelila-je rozsáhlá.Pak jedině uříznout pod ránou, a čekat zda vyraší z očka, nebo vybrat stávající výhon pod... celý příspěvek > |  | Mrazové dosky a prestárlá jabloň, 23.11.2012 Proti mrazovým deskám na kmenech hrušní způsobeným na jaře pučící mízou vyhnanou z kořenů stromu jarním sluníčkem, a následným nočním zmrznutím jsem začal používat asi čtvrtým rokem dřevěné prkna.Nikdy jsem to nedělal, ale po vlastních zkušenostech,... celý příspěvek > |  | Boscova lahvice, 23.11.2012 Rozumím tomu, že někomu chutná chruplavá hruška.Mě taky.Kdysi jsem chroupal i nezralé tvrdé, a dělám to i dnes.Všimnul jsem si, že takové plody(někdy i velmi kyselé jablka)obecně, paušálně vzato více chutnají ženám než mužům.Ale abych vyvážil můžské... celý příspěvek > |  | Boscova lahvice, 23.11.2012 ...a ještě si přiložím pod kotel Boscovky.Má jednu nevýhodu pro ty, kteří chtějí dělat bezproblémový dobrý kvas.Plody opadávají ve sklizňové zralosti, v čase, kdy jsou tvrdé jak kámen, tak akorát na střednědlouhé skladování v regálu.Oproti hruškám... celý příspěvek > |  | Boscova lahvice, 23.11.2012 Jak je to možné"řekl by major Borovička z filmu Tankový prapor.Tedy"jak je to možné, že se diskuze zase stočila k problematice pálení?Tak tedy se připojím.Lahvice se zdá z pohledu chuti být výborná, přez to ji někteří(můj soused) neobírají na... celý příspěvek > |  |
|  | Boscova lahvice, 21.11.2012 1.Horší afinita s kdouloňovými podnožemi není nepřekonatelný problém, ale je to práce navíc.
2.Myslím tím rzivost, skládkovou hnilobu.
3.Opravdu mi lahvice nepřipadá jako krasavice v šatech, ale v prošíváku, hlavně v pozdnějším věku... celý příspěvek > |  | Boscova lahvice, 21.11.2012 Tato hruška byla, a možná stále je používaný materiál při šlechtění nových odrůd hlavně pro svou chuť, která bude patřit mezi nejlepší.Jiné vlastnosti jsou spíše mínusové-údajně né moc dobrá afinita s kdouloněmi, větší náchylnost k houbovým chorobám... celý příspěvek > |  | Jaký je to strom?, 19.11.2012 Jalovec chvojka by předpokládám měl dobře zakořenit vegetatívně. |  | Boscova lahvice, 19.11.2012 Nevzhledné jsou asi proto, že je to velký strom, kde se nesnadno obnovuje plodonosné dřevo, a na starším dřevě jsou plody menší s různými fyziologickými poruchami, taky kamenčivost plodu.Ta může mít dvojí původ.Jednak nedostatkem boru v plodech, a... celý příspěvek > |  | Zakoupené hrušky, 19.11.2012 S tou Moravou je mi to divné, protože má v papírech charakteristiku kořenité chuti.Proto jsem po ní dychtil, ale úrody se dočkám později.Aby pěstitelé neměli více propadu, raději podtrhují.Chtělo by to ochutnat u zahradkáře, který jí utrhne v pravý... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|