Příspěvky uživatele - 88.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Řez meruňky, 29.11.2012
Původní terminál bych pro tentokrát nechal, v pozdějších létech ho půjde, když bude potřeba snadno odstranit.Taky proto,aby bylo možno přitáhnout motouzem,nebo páskou nový terminál blíže středu.V tuto chvíli (řez na jaře, v čase mízy)je třeba... celý příspěvek >
Řez meruňky, 29.11.2012 Obsahuje fotku
Mám obavu, aby nebylo utopeno místo srůstu podnože a odrudy do půdy.Pak by bylo dobré potlačit růst spodní hrubou kosterní větěv, která svou tloušťkou konkuruje terminálu-proto ten řez na krátko.Možná tam by se uplatnil Záhnův řez.Ještě bych... celý příspěvek >
Řez třešně, 29.11.2012 Obsahuje fotku
Někdo chce vřeteno, jiný chce klasický patrový stromek, a někdo neví co chce, a nechá stromek růst tak jak roste a v budoucnu se teprve rozhodne.Ten kdo tomu trochu víc rozumí, nenechá stromek svému osudu a tvaruje, řeže,zastřihává a ohýbá.Já ale moc... celý příspěvek >
Vyplatí se dnes ještě pěstovat brambory?, 28.11.2012
Asi se finančně nevyplatí, vyjdou dráž, ale lidé je budou pěstovat, racionální důvody se vždy najdou.Tady vypisuju ty nejhlavnější. 1-kdo má pozemek, měl by ho využívat.Když už se v dnešní době na vesnicích méně chovají zvířata, a tedy suší seno,... celý příspěvek >
Řez třešně, 28.11.2012 Obsahuje fotku
Spodní patro bych ještě nechal(bude plnit funkci jakéhosi brzdícího,vyrovnávacího segmentu,aby nešlo moc mízy do horních pater), a možná ho odstranil v pozdějších létech, to podle toho na jaké podnoži stromek je, a jak bujně by rostl.Spíše bych se na... celý příspěvek >
Pinova - neznáma choroba, 24.11.2012
Je možné že dřevo v zimě zmrzlo.Nemuselo se to projevit hned, a během sezony začalo černat.Nevím zda pomůže ránu vybrat nožem, aby se zacelila-je rozsáhlá.Pak jedině uříznout pod ránou, a čekat zda vyraší z očka, nebo vybrat stávající výhon pod... celý příspěvek >
Mrazové dosky a prestárlá jabloň, 23.11.2012
Proti mrazovým deskám na kmenech hrušní způsobeným na jaře pučící mízou vyhnanou z kořenů stromu jarním sluníčkem, a následným nočním zmrznutím jsem začal používat asi čtvrtým rokem dřevěné prkna.Nikdy jsem to nedělal, ale po vlastních zkušenostech,... celý příspěvek >
Boscova lahvice, 23.11.2012
Rozumím tomu, že někomu chutná chruplavá hruška.Mě taky.Kdysi jsem chroupal i nezralé tvrdé, a dělám to i dnes.Všimnul jsem si, že takové plody(někdy i velmi kyselé jablka)obecně, paušálně vzato více chutnají ženám než mužům.Ale abych vyvážil můžské... celý příspěvek >
...a ještě si přiložím pod kotel Boscovky.Má jednu nevýhodu pro ty, kteří chtějí dělat bezproblémový dobrý kvas.Plody opadávají ve sklizňové zralosti, v čase, kdy jsou tvrdé jak kámen, tak akorát na střednědlouhé skladování v regálu.Oproti hruškám... celý příspěvek >
Jak je to možné"řekl by major Borovička z filmu Tankový prapor.Tedy"jak je to možné, že se diskuze zase stočila k problematice pálení?Tak tedy se připojím.Lahvice se zdá z pohledu chuti být výborná, přez to ji někteří(můj soused) neobírají na... celý příspěvek >
Boscova lahvice, 21.11.2012
1.Horší afinita s kdouloňovými podnožemi není nepřekonatelný problém, ale je to práce navíc. 2.Myslím tím rzivost, skládkovou hnilobu. 3.Opravdu mi lahvice nepřipadá jako krasavice v šatech, ale v prošíváku, hlavně v pozdnějším věku... celý příspěvek >
Boscova lahvice, 21.11.2012
Tato hruška byla, a možná stále je používaný materiál při šlechtění nových odrůd hlavně pro svou chuť, která bude patřit mezi nejlepší.Jiné vlastnosti jsou spíše mínusové-údajně né moc dobrá afinita s kdouloněmi, větší náchylnost k houbovým chorobám... celý příspěvek >
Jaký je to strom?, 19.11.2012
Jalovec chvojka by předpokládám měl dobře zakořenit vegetatívně.
Boscova lahvice, 19.11.2012
Nevzhledné jsou asi proto, že je to velký strom, kde se nesnadno obnovuje plodonosné dřevo, a na starším dřevě jsou plody menší s různými fyziologickými poruchami, taky kamenčivost plodu.Ta může mít dvojí původ.Jednak nedostatkem boru v plodech, a... celý příspěvek >
Zakoupené hrušky, 19.11.2012
S tou Moravou je mi to divné, protože má v papírech charakteristiku kořenité chuti.Proto jsem po ní dychtil, ale úrody se dočkám později.Aby pěstitelé neměli více propadu, raději podtrhují.Chtělo by to ochutnat u zahradkáře, který jí utrhne v pravý... celý příspěvek >
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika