Příspěvky uživatele - 88.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Oulinská a Zelená - opylení, 23.12.2012
Už dlouho ve mě dřímá podezření, že si lidé pletou Oulinskou se Zelenou renglotou, mě nevyjímaje.Obě mají stejnou dobu dozrávaní, a asi nebude mnoho rozlišných poznávacích znaků. Do dnešních dní jsem si myslel, že i na naší zahradě lze potkat ZR,... celý příspěvek >
Krtci, hraboši, hryzci - co vlastně dělají v zimě?, 21.12.2012
Neůměrné přemnožení hrabošů v jehož důsledku dochází k náhlému úbytku hraboše polního jsem pochopil jako snížení odolnosti organismu, a následnému zhroucení organismu jako přirozenou samoregulaci hlodavců.V tomto si příroda jaksi sama vymezuje... celý příspěvek >
Citovaný článek nám nabízí googl jako první na řadě tady,ale už nic neříká o Vámi zmiňované neefektívnosti mimo období, kdy je třeba chránit plodiny.
Chodby můžou patřit hraboši polnímu, nebo hryzci vodnímu, který taky obývá naše zahrady a škodí, ale proti němu je menší výběr přípravků.Popřípadě i jiným hlodavcům.Já si naopak myslím, že v tuto dobu má smysl zásobit hraboše nepromokavými přípravky... celý příspěvek >
Co s drumanem?, 16.12.2012
My na jaře sázíme durman do volného prostoru, kde je v tu dobu vhodná, a volná plocha na slunci.V době vegetace hnojíme NPK nebo Cererit.Skoro každý den konev vody.Na zimu se ostříhá, takže zbyde jen půlmetrový pahýl, vykope se, a přemístí v nádobě... celý příspěvek >
Jak správně naroubovat třešeň Kordii, 16.12.2012
Přimlouvám se pro včasný odběr roubů,nejlépe prosinec,leden.Pupeny švestek raší později než pupeny třešní.Třešně patří mezi první ovoce, a taky se nejdříve probouzejí ze zimního spánku, hlavně při slunečných dnech.Může se stát, že neutrefíte vhodný... celý příspěvek >
Sušené švestky, povidla, 15.12.2012
Nevím co znamená blanšírovat.Musel jsem se jít mrknou do sklepa.Máme Concept so 1010,5+5ks. palet, třírychlostní,na paletu se vleze rozpůlená švestka.Kdyby si někdo dál se švestkama tu práci, tak by šlo najednou sušit deset palet.Zatím jsme to... celý příspěvek >
Beforest, 15.12.2012
Z takového léta neřezaného, přehuštěného stromu jsem jedl jablka já, ale s tím rozdílem, že strom na kterém rostly byl orientován na jižním polosvahu, celodenně osluněny, a navíc se sklizeň provedla s významným spožděním cca na přelomu řijna a... celý příspěvek >
Sušené švestky, povidla, 14.12.2012
V první řadě mi jde o uchování ovoce na zimu bez tepelného zpracování, aby nedocházelo ke ztrátám vitamínů, nebo jiných zdraví prospěšných látek.Děje se to i tak,ale při sušení je proces úbytku menší.A jiný způsob sterilizace vyjma působením... celý příspěvek >
Sušené švestky, povidla, 13.12.2012
V této souvislosti mě zajímá, zda-li už někdo zkoušel sušit plody Zelené renklody.Někde se uvádí, že Z.R.má menší (~35g)plody.Náš strom dává ~50g plody.Skoro každým rokem máme větší úrodu zlatavých, chutných plodů.Rengloty mi připadají více šťavnaté... celý příspěvek >
Zkušenosti s málo rozšířenými odrůdami, 13.12.2012
Odrůdu MODRA neznám.Asi máte na mysli odrůdu BODRA.S žádnou z nich praktické zkušenosti nemám.
Sušené švestky, povidla, 12.12.2012
V tomto případě budé lepší založit nové vlákno, protože tamto je už dlouhé, a zájemci se tady dozví jiné informace, než ve vlákně"jaký druh švestky na slivovici. Tak tedy Vážení přátelé letos jsem si nasušil "velký pytel" sušených švestek.Uvedené... celý příspěvek >
Jak správně naroubovat třešeň Kordii, 12.12.2012
Nejlepší zkušenost s roubováním třešní mám způsobem anglickou kopulací.Jiné techniky roubování jsou taky asi úspěšné, ale mě se osvědčila tato.Tady platí zásada spojovat roub s podnoží stejné tloušťky, jazýček na obou nám po vzájemném zaklesnutí do... celý příspěvek >
Čím preštepiť Spartan, 12.12.2012
Dobrý den přeju na Opavsko pane inženýre.Je mi sympatické, když někomu není lhostejno v jakém stavu jsou některé stromy, a stará se nejen o vlastní, ale i cizí.Máte jistě kladný vztah nejen k ovocnařině, ale i k tvrdé práci na zahradě.Chápu taky... celý příspěvek >
Rezistentna odroda broskyne?, 9.12.2012
Jak už jsem dříve napsal," je to adekvátní cena za čas, a možná i kvalitu.Vypěstování čtyřletého stromku není jen tak, a když tuto službu nabízí, tak je určitě poptávaná.Pokud stromek přežije první zimu, tak s dalšími zimami klesá riziko... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika