|
Příspěvky uživatele - 88.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso, 28.2.2013 Zatím odolávám Vážení přátelé, ale už to dlouho nevydržím.Řeč je o žluté srpnové odrůdě Tipala.Zdá se, že jsem nalomen, a chystám se ji zařadit na nákupní seznam pod položku buy(koupit).
Sice jsem se ji původně nechystal kupovat, ale je to... celý příspěvek > |  | Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso, 27.2.2013 Další srpnové neznámé zboží, které by mohlo doplnit vaše -naše sbírky, a pohladit chuťové pohárky před hlavní zářijovou švestkovou sezonou.V případě Viktorie to zase tak platit nemusí, protože je to starší odrůda, kterou už můžete vlastnit více jak... celý příspěvek > |  |
|  | Švestky v sezóně 2012, 27.2.2013 Vaše poloha v nadmořské výšce 600m, kde hospodaříte je obdivuhodná, když na ní vypěstujete kvalitní plody Čačanské lepotice.
Opravdové plody najbolji jsem ještě neviděl, ani nejedl.Přes to si myslím, že mě v zahradnictví nepodvedli, a... celý příspěvek > |  | Švestky v sezóně 2012, 27.2.2013 Tak, a jsme zase tam kde jsme byli u otázky pana mičurince.Jak se rozezná lepotice od najbolji.
Č lepotice:zraje 28 dní před DV, plody o trochu menší, než najbolja, kulatější,trochu aromatické.
Č najbolja:18 dní před DV, plody trochu větší,... celý příspěvek > |  | Švestky v sezóně 2012, 27.2.2013 Ani se nezdá, že by obří plody Čačanské ranné na prodejistromků byly švestky, ale nějaké ovoce z okolí jaderných elektráren.Ani se nechce věřit, že by něco takového šlo vypěstovat u malospotřebitelů.
Když jsem pohaněl své plody Čačanské lepotice,... celý příspěvek > |  | Hornobělská "25", 26.2.2013 Dnes jsem pane Václave v jiném vlákně narazil na informaci, která praví, že hospodaříte v 330mnm.To by neměla být až tak špatná poloha, pokud ta poloha není npř.mrazová kotlina, nebo neleží v slunečním stínu.Já hospodařím o sto metrů výše, a npř.... celý příspěvek > |  | Švestky v sezóně 2012, 26.2.2013 Zdá se p. Petře, že má nasazeno na květ.Ale jak už to bývá, tak většina květenství v prvním roce kdy nasadí opadne.Jen malé procento prvních květů zůstane, opýlí se, a plody dozrají.Přez to doufám, že by mohla vydat kontrolní vzorek. |  | Hornobělská "25", 26.2.2013 Další zajimavé informace, které vám přináším, je medajlové umístění odrůd z HB podle chuťi rozdělených do letních, podzimních,a zimních kategorií.Cituji"""
ZO ČZS se může pochlubit kromě jiného i vyhlášením,ze svého pohledu nejlepších jabloňových... celý příspěvek > |  | Hornobělská, 25.2.2013 Ano, dobře jste článku porozuměl pane Vinšálku, jen já jsem byl z toho, že konečně vidím tu utajovanou, a nikde nezveřejněnou tajenku na vlastní oči tak trochu hrr, že jsem podal zavádějící informaci.Ale ta není až tak podstatná, protože složení... celý příspěvek > |  | Hornobělská , 25.2.2013 No sláva, konečně jsme se dozvěděli složení tajnůstkářské hornobělské 25cítky pro tento rok, a nic nás to nestálo-"tedy skoro nic, až na 24KČ předplatného časopisu Zahrádkář.
Touto dobou probíhá v časopise seriál přectavování perpektívních odrůd,... celý příspěvek > |  |
|  | Švestky v sezóně 2012, 24.2.2013 Nevím na kolik je pravda skutečnost, že by Kalypso měla mít pomerančově-žlutou dužinu, což by bylo lákavé zkusit, nebo je to prodejní trik.Dozrává ranně s Katinkou, nebo po ní, kterou považuju za první kvalitní slivoň,a zároveň s Opálem.Kdybych měl... celý příspěvek > |  | Švestky v sezóně 2012, 24.2.2013 Děkuju za nabídku, ale promiňte mi to jsem raději v divočině, než na vlakovém nádraží s přilehlou silnicí první třídy.Zase takové peripetie tady nevidím, dýchá se nám lehce čisté lesní ovzduší-né že by Návsí leželo přímo u železáren.Je ale pravda, že... celý příspěvek > |  | Švestky v sezóně 2012, 24.2.2013 Naopak to může být expozice na slunci.Tento jev známe jako mrazové desky.Brzké jarní slunce vyžene mízu ze země, a noční mráz dokoná své dílo, možná v kombinaci s pozdně letním přihnojením dusíkem.Mrazová kotlina spíše ublíží nasazeným... celý příspěvek > |  | Švestky v sezóně 2012, 24.2.2013 Když někde čtu, že někomu nevyzrávají čačanské odrůdy zrající na přelomu srpna a září, ale přitom jde do topendu a podobných tak jsem na výsledky opravdu zvědavý... po pravdě řečeno nevím co si o tom mám myslet.
Ano v mé poloze, ač není úplně... celý příspěvek > |  | Švestky v sezóně 2012, 24.2.2013 Řekl bych, že i prostředí v půdách s výšším poddílem jílu, nebo úplně jílovitých bude pro stromky suchší, neprostupné.Kdybych sázel do takových podmínek, a chtěl bych, aby stromek na myrobalánu méně rostl, a nebujel, tak bych mu podloží nezůrodňoval... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|