|
Příspěvky uživatele - 88.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Tolar, Promis, Nectavit, 8.4.2013 Sic jsem si Tolar objednal, ale i kdyby mi ho zaměnili za něco jiného, tak bych se nebránil a nevzpíral, neb bych ho nepoznal i kdyby už rodil.Je zajimavé, že všechny tři odrůdy mají zrát od druhé, třetí dekády až do začátku řijna, takže po švestce... celý příspěvek > |  | Tipala, 8.4.2013 Ano máte pravdu, že i hodnocení Tipaly může dojít do patové situace, jako v případě lepotice, jenže to může každá...
1)Lepotice vznikla v mnohem teplejší oblasti, potažmo klimatu, a jakožto odrůda s velkým plodem, bude více náchylná... celý příspěvek > |  |
|  | První broskvoně dozrávají, 4.4.2013 V tomto zimním čase(pán premier promine-nečase)máme ještě trochu času popřemýšlet nad Mirkovou odrůdou "krásnajou něznámajou".Výhlašuji proto soutěž kdo se první strefí do černého-ještě lépe" - do červené odrůdy neznámé broskve, nebo kolik typů získá... celý příspěvek > |  | Broskvoň Modřinka, 3.4.2013 Krásně popisují odrůdu Modřinka v Zahradkáři 7/2005,a taky uvádí slabší až střední růst.Uplně stejně jako u Suncrestu, který taky půjde do nádoby.Modřinka je česká odrůda, a jak už jste uvedl, jsou to stále dokola obměny Redhavenu,... celý příspěvek > |  | Daple dandy pěstování, 3.4.2013 Jsem velmi potěšen, jak naší někteří pěstitelé udělají první poslední pro svoje miláčky tak jako pan Rosťa Krulikovský pro svůj Daplle Dandy, Melitopolský.Ještě že máme u nás docela dobrou zeminu, protože v případě tvrdé jílovice(u nás říkáme... celý příspěvek > |  | Jarní výsadba broskvoně 2013, 3.4.2013 Návod jak na to. |  | Broskvoň Modřinka, 3.4.2013 Balkonela není totéž co Bonanza pane j.c.,ale jejích hlavní podmínky pro pěstování jsou stejné.Obě jsou samosprašné, s okrasným miskovým květem.Když mi Balkonela zakvete, tak je stromek celý růžovočervený-tudíš je nutná nekompromisní probírka.Jsou to... celý příspěvek > |  | Balkonela, 3.4.2013  Balkonela se liší od ostatních nektarinek velmi dlouhým okrasným listem, a krátkými internodiemi-plodonosným obrostem, je velmi zakrslá.
Balonelu jsem přesazoval asi tři krát.Nejprv byla v zemi, pak šla do menšího květináče, po třech létech zase... celý příspěvek > |  | Broskvoň Modřinka, 2.4.2013 Tak to asi těžko pane j.c.Nemyslím si, že použitím průmyslového hnojiva npř.Cereritu lze nějak průkazně popohnat méněvzrůstnou odrůdu, která má slabší růst genech.Snad by pomohly statková hnojiva, kde je více dusíku-hnůj, hnojůvka.No mě by se naopak... celý příspěvek > |  | Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, 2.4.2013 Děkuji za objektívní zhodnocení, kterou rannou broskev si pořídit.Nakonec budu Redwin i Harbinger pro nedostatek místa řešit naočkováním, protože tyto dvě odrůdy nebude problém sehnat, jsou běžné.I když vím, že máte osobně raději bělomasé ranné... celý příspěvek > |  |
|  | Broskvoň Modřinka, 2.4.2013 Nějak se mi to letos na zahradě mele-myslím tím počet koupených stromků s místem pro sázení.Stromky jsou výrazně v početní převaze.Né že by to bylo v minulosti jiné, ale letos je to více naléhavější.Každý rok řeším volné místo v zahradě.I stromků... celý příspěvek > |  | Daple dandy pěstování, 2.4.2013 Už jsem Vám Rosťo jednou říkal(nemyslím to tak,že to říkám po druhé,a potřetí to už říkat nebudu), aby jste na letošní úrodu u tak malých stromků nedbal.Je to jen ztráta času a nesplněných očekávání.Skoro u každého stromku v jeho prvním roce, kdy... celý příspěvek > |  | Už postřik na kadeřavost?, 30.3.2013 Proč ty důrazné otazníčky paní Lído?Proč by to zrovna nemohla být Modřinka-je snad prašivá, nebo nedobrá?
Nebo se Vám nelíbí na broskvoň časná doba sázení?U nás dnes byla země rozmrzlá,kyprá.Vždyť v jiném vlákně už dokonce i brambory sázeli.
|  | Výchovný řez stromů Mirabelka Nancyská a švestka Hanita, 30.3.2013  Wau, všechna čest.Máte to paní renato krásně nastudované, a i po odborné stránce jste zvládla výchovný řez zdatně.Tady mnoho vytknout netřeba.Jen bych se snažil ponechat krátký plodonosný obrost na kmínku.
|  | Už také sázíte brambory?, 30.3.2013 Havěť je po spotřebování svých zásob, i né moc mrazivé zimě vyhladovělá, a to je moc dobře pane Rosťo.Dnešek jsem strávil doplňováním myších granulek do otkrytých děr, ať se holky taky pomějí.Letos už asi pátým rokem pravidelně, jak počasí dovolí... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|