|
Příspěvky uživatele - 202.77
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Pálenka z kdoulí, 4.11.2012 Ta 4 kg cukru na 30 l vody dobře odpovídá množství zkvasitelných složek ve 100 kg kdoulí. Ale 30 l vody na 100 kg kdoulí mi připadá málo. Podle mých zkušeností by se kdoule, i pokrájené, do tak malého množství nepotopily. Rozdrcené kdoule by s... celý příspěvek > | | Pálenka z kdoulí, 23.10.2012 Ve zkoumání kdoulí jsem pokročil. Při výrobě vína z kdoulí se pokrájené kdoule napřed spaří horkou vodou, přidá se trochu kyseliny citronové, živné soli a rozkvašených kvasinek. Pak se to nechá 1-5 dní (podle metody) zakvasit. Následně se zákvas... celý příspěvek > | |
| | Pálenka z kdoulí, 23.10.2012 Prostudoval jsem si něco o těch pektolytických enzymech a dozvěděl jsem se, že slouží jenom ke ztekucení příliš hustých kvasů. Pak by tedy snad stačilo drť z kdoulí náležitě naředit vodou, nebo přidat nějaké množství rozmačkaných viných hroznů, které... celý příspěvek > | | Pálenka z kdoulí, 10.10.2012 Máte někdo zkušenost s výrobou pálenky z kdoulí nebo kdoulovce?
Pozn. Kdoule a kdoulovec jsou různé rostliny, ale v potravinářství/vinařství se používá oboje. | |
|
|
|
|