|
Neznama květina, 16.4.2014 Jak "nakonec"?
My s lídou a Olina jsme na to kápli hned.
Akorát to někdo zpochybňoval.
Josef. |
 |
Neznama květina, 15.4.2014 Řekl bych, že jméno začíná na "B" a je to nezvyklá, panašovaná (bělolistá) odrůda.
Josef. |
 |
|
 |
Určení rostliny, 8.4.2014 Používá se i lidový název "zimní fiala" a je to dvouletka. Josef. |
 |
Co je to za rostlinky dovezené z Itálie?, 8.4.2014 Myslím, že to není ani kamélie, ani čajovník: měly (pokud se nepletu) by hladký list bez žilnatiny...
Podle mého názoru jde o lokvát.
Josef. |
 |
Poznej ptáka 1, 7.4.2014 To jsou teda pěkně voražený!
Josef.
Sám jsem na ně ještě při svých prochátkách nenarazil, nemám je ve svém "birdlistu".
|
 |
Jaké keře, rostliny byste doporučili pro volně rostoucí živý plot?, 31.3.2014 Ještě je třeba doplnit celý název této pestrolisté vrby: Salix integra Hakuro nishiki.
integra = celolistá
Hakuro-nishiki už na první pohled napovídá, že je japonsky...
A kdyby to byla jen vrba celolistá - Salix integra, pak by... celý příspěvek > |
 |
Řez slivoně, 24.3.2014 Doporučil bych každoročně odstranit jednu či dvě spodní větve (proti sobě) - to by stromek měl snést.
Termín - po odkvětu, když se už zazelená a ošetřit rány balzámem.
Josef. |
 |
Jaro 2014, 24.3.2014 Jirko, a z čeho Vám ten ocúnovec vyrůstá?
Copak je ten stálezelený pokryv s drobnými lístky?
Nějak na to dobře nevidím, abych to poznal.
Josef. |
 |
Jaká třešeň (odrůda) je nejlepší co se chuti týká a množství plodivosti?, 24.3.2014 Základní dotaz na třešeň p. jaroslav zodpověděl.
Dodatečný dotaz už zněl přímo na višeň.
Takže podle mne Jaroslav odpověděl dobře.
Josef. |
 |
Řez slivoně, 14.3.2014 No vidíte, chlapi, že jste se rozhejbali...
Josef. |
 |
|
 |
Řez slivoně, 13.3.2014 Plno shlédnutí příspěvku a žádná rad.
Do takovéhoto stromku se nikomu moc nechce. (Ani mně se moc nechce).
Za sebe napíšu, že se mi to nejeví jako výrazná katastrofa a strom může řeadu desetiletí fungovat tak, jak je. Prostě má... celý příspěvek > |
 |
Řez, 14.2.2014 Klidně to sem dejte; tady je (nás) radilů :-) spousta.
Josef.
Pokud všechny stromy vložíte do tohoto jednoho vlákna, pak každý strom jasně označte, aby nedocházelo k najasnostem a nedorozuměním,... |
 |
Česká rajčata, 12.2.2014 Tak si říkám, jestli má Magdaléna Dobromila ve své kuchařské knize také nějaké rajčatové recepty. Kdo ví? Kdo máte Rettigovou doma a podíváte se?
Josef. |
 |
Pomůžete určit tento strom?, 4.2.2014 Někdy se za nejvyšší považují eukalypty, někdy sekvoje.
Pokud nejste vyloženě na nějaké sibiři, nebojte se sekvojovců.
A můžete zvolit třeba převislý kuptivar Sequoiadendron giganteum Pendula (ovšem Vy, beny, to jistě znáte).
Na jižním... celý příspěvek > |
 |
Co to je za okrasný keřík?, 3.2.2014 Souhlasím. Česky právenka.
Josef. |
 |