|
Zavislost rychlosti tleni kompostu na velikosti haldy a poloze v halde, 26.12.2014  Osmnáctidenní kompost neznám, ale pan Doubek v Alpinkářově světě popisuje kompost 4 měsíční.
Nikdy jsem to nezkoušel, ale návod se mi vždycky líbil, tím přidáváním různých bylin připomíná téměř recept na výrobu horského destilátu...... celý příspěvek > |
 |
Nevím co se s ní děje, 13.12.2014 Není to palma ale dracéna a vypadá celkem normálně. V zimě vždy opadají spodní listy, je to nedostatkem světla. V zimě co nejvíc na světlo, zalévat spíše opatrně, vždy až když začne klopit listy. Květináč má přiměřený.
|
 |
|
 |
Růže ze semen?, 11.12.2014 Naštěstí první květ ukážou většinou již rok po výsevu... |
 |
Růže ze semen?, 11.12.2014 Miloši, s tím množstvím potřebných růží k vyselektování nové pěkné odrůdy jsi velký optimista.
Firma Kordes, jeden z největších světových šlechtitelů růží vysévá každoročně 1 200 000 semen. Po prvním kvetení jich 99 procent vyřazuje, zbývající... celý příspěvek > |
 |
Růže ze semen?, 11.12.2014 On taky ten Pávův šípek je jen varietou šípkové růže takže zde nemůžeme mluvit o mezidruhovém křížení...
|
 |
Kvetina sesycha a od spodu ji meknou stonky, 8.12.2014 Neviděl by to tak beznadějně, tento pryšec je nezmar, některé vršky větví vypadají docela zakořenění schopné...
A mimochodem, jak se tak na něj dívám, nenamrzl Vám?
|
 |
Co je to za rostlinu?, 19.11.2014 Ta fotka nic moc ale pravděpodobě Haemaria discolor.(= Ludisia d.) |
 |
Prosim o pomoc s urcenim nazvu rostliny, 16.11.2014 Snad nějaká Echeveria, možná gigantea, rovněž možná Kalanchoe.
Švagrová měla štěstí, vyvážet jakoukoli kytku z Austrálie často končí jejím zabavením velmi tučnou pokutou.
|
 |
Prosím o identifikaci tohoto hlodavce, 9.11.2014 Souhlasím s panem Josefem, myšice lesní. |
 |
Poznáte strom?, 30.10.2014 Ale ani jedna z těch olší nemá listy podobné třešni... |
 |
|
 |
Poznáte strom?, 30.10.2014 Bříz s listy podobnými třešni je několik, nejpravděpodobněji to byla Betula lenta, v angličtině zvaná cherry birch - třešňová bříza. |
 |
Květina podobná klívii, 26.10.2014 Prodává se zcela běžně, modrá i bílá varieta. |
 |
Květina podobná klívii, 26.10.2014 Podívejte se na Agapanthus... |
 |
Tápu v určení keře - pomozte mi, 22.10.2014 Ač je Vaše fotka z Řecka, kytka pochází ze střední Ameriky - Ruellia brittoniana. |
 |
Prosím nevíte někdo název rostliny?, 19.10.2014 Asi to tak bude |
 |