|
Příspěvky uživatele - 166.118
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Soudečkové tyčkové rajče do skleníku - jakou odrůdu?, 17.5.2012 Pěstuji rajčata výhradně ve skleníku. Kromě dřívější i větší sklizně se většinou plíseň objeví až pozdě na podzim nebo vůbec ne. Marně však hledám ranné rajče tyčkové s plody soudečkového tvaru, vhodné pro přímý konzum. Pominu-li typ San Marzano, pro... celý příspěvek > |  | Pozdní jarní mrazy, 10.5.2012 Musím oponovat, to že se citlivá zelenina sází až po zmrzlých ví každý kdo má co dočinění se zahradničením, ale aby mi dva roky po sobě zmrzlo všechno tak že neochutnám jedinnou třešeň, švestku a ani jablko to už je vážně moc!!!
|  |
|  | Postupná obměna stromů v sadu, 19.3.2012 Nejčastěji se diskutuje o tom, jakou odrůdu naroubovat či vysadit a jak stromy (často bez ohledu na odrůdu a další důležité faktory) řezat. Také zakládání nového sadu je časté téma. Při pohledu na zahrady našeho venkova je zřejmé, že plynulá,... celý příspěvek > |  | Hledám zvláštní jabloň, 23.2.2012 Přečetl jsem celé vlákno a od samého začátku mne rovněž napadá Boikovo, jen je to už hodně let, co jsem jej jedl a musím přiznat, že mi od té doby nechybělo.
|  | Jablko prince Albrechta, 20.2.2012 Mám stejnou zkušenost jako p. Vysloužil. Albrechtovo je velmi úrodná odrůda, u mne typický plnič, ovšem chuť (pro mne) jen dobrá a skladovatelnost stěží do Vánoc. Nově bych ji nevysazoval, ale tím nechci nikoho odradit. |  | Renety, 16.2.2012 Zdravím Juraji,
pár dalších renet: originál Coxova, pro mne nejlepší jablko vůbec, Hájkova muškátová reneta bývala velmi dobrá, Sudetská reneta - jen nejlepší plody a v optimální zralosti měly něco do sebe, jinak nic moc. Baumanova reneta -... celý příspěvek > |  | Dokonalé uskladnenie jabĺk, 13.2.2012 Pod venkovní, nevytápěnou dílnou mám sklep na ovoce. Jednou stěnou sousedí s podzemní jímkou na cca 15m3 dešťové vody, která je zakryta betonovými pražci a asi 15 cm silnou vrstvou zeminy. Předpokládal jsem, že sousedství vody bude v létě sklep... celý příspěvek > |  | Zmlazovací řez starých stromů, 7.1.2012 Zajímavá otázka. Pominu meruňky, kde bych odstraňoval jen suché větve a to ještě s obavou, zda nezpůsobím klejotok a další prosychání či mrtvici. Dejme tomu, že máte 10 zanedbaných jabloní s pracností 2 - 3 hodiny na jeden strom. Odborník za stovku... celý příspěvek > |  | Pod praporem "zpátečníka", 31.12.2011 Myslím, že je zcela zbytečné rozdělovat pěstitele a fandy na příznivce starých a nových odrůd. Naštěstí si na svém pozemku může každý pěstovat co chce či co mu chutná. Výsledky degustací bych bral jen jako vodítko či námět k zamyšlení. Jednak je... celý příspěvek > |  | (Báječná) Bláhova oranžová reneta, 16.12.2011 Přiznám se, že jsem natolik věřil pomologiím, že mne ten Oldenburg nenapadl ani ve snu. Fakt je, že tvar Bláhovky nemá s plochou Wagenerkou nic společného, i když zas ta trvanlivost.... O chuti už mluvit nebudu, už je to dost dlouho, co jsem obě... celý příspěvek > |  |
|  | (Báječná) Bláhova oranžová reneta, 15.12.2011 Iluze z mládí jsou krásná věc a je možná dobře si je chránit před realitou. Pěstoval jsem Bláhovo oranžovou hezkých pár let, První tři plody byly ještě v říjnu jak brčál zelené, ale další sklizně se už pěkně... celý příspěvek > |  | Jakou odrůdu a podnož pro vyšší strom bez opory, 26.9.2011 Nevím, zda Vaše požadavky se navzájem nevylučují. K výšce, přesněji snad tvaru stromů: ujasněte si, zda chcete vysokokmen, polokmen či čtvrtkmen. Čtvrtkmen bývá poslední tvar na podnoži, vyšší bývají na semenáčích, kde samozřejmě plodí později a ne... celý příspěvek > |  | Pijavice - jak likvidovat?, 7.5.2011 Zdravím všechny, mám 2 roky staré jezírko cca 120 m3 a obávám se, že se v něm objevily pijavice, je to možné? Asi 3-4 cm dlouhý tmavohnědý červ, který se pohybuje jako píďalka po folii a má vepředu přísavku...
Vysával jsem kal na dně a kde jsem... celý příspěvek > |  | Zmrzle jahody, 4.5.2011 Dobrý den, myslím že jahody tu dnešní zkázu přežijí ještě nejlépe, poněvač teprve začínaly kvést. Černé květy se už nevzpamatují, ale vyraší nové a jahody budou! :-) horší je to s ovocnými stromy!!! Letos nic nebude.:-( |  | Jaká vzdálenost mezi ovocnými stromky?, 1.4.2011 Už jsem se vícekrát setkal s tím, že laik řekne polokmen a myslí tím korunu ve výši asi 120cm, což je samozřejmě čtvrtkmen. U jabloní jsou čtvrtkmeny zpravidla roubované na podnožích, dnes nejčastěji MM 106, MM111, mohou být i na jiných. Pokud by se... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|