Příspěvky uživatele - 220.182

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Prořezání stromků, 24.3.2012
Výchovný řez u peckovin se dělá od narašení do doby květu.          Lída
Ibišek syrský ze semínek (Rady), 24.3.2012
Určitě vyklíčí bez problémů normálně vyseté v misce, protože syrské ibišky se na zahradě běžně vysemeňují a je kolem keřů spousta malých rostlinek... Takže : do misky dát substrát pro výsev, urovnat do roviny, vysít semena, doplnit asi půl cm... celý příspěvek >
Jabloňová stěna, 23.3.2012
Martine, sice sama ovocný kordón nemám, ale pokud vím, tak takhle zapěstovaná ovocná stěna potřebuje už jen letní řez, kdy se zkracují nové výhonky vyrůstající ze starších "špalíků" na vodorovných větvích tak, aby na nich zůstaly tak 2-4... celý příspěvek >
Prořezání stromků, 23.3.2012
Teď je nejvhodnější doba - vidíte, co je živé. Jinak určitě řezat, u stromků je pro správné založení korunky nejdůležitějších právě prvních pár roků. Byly řezané po výsadbě? Jak a co řezat záleží na tom, jak stromky vypadají teď a jak chcete, aby... celý příspěvek >
Je to vřes?, 23.3.2012
Také jsem tak letos dopadla, z pěti kousků jsem musela čtyři ostříhat úplně na ježka (jestli obrazí, nevím), u pátého zůstala zelená jen malá část, kde bylo napadané listí  :-(((           Lída
Pýr v okrasném záhonu, 23.3.2012
Nemám ráda herbicidy - když jsem měla v záhoně s růžemi pýr a bršlici (byl tím úplně prorostlý), odstěhovala jsem na jaře kytky jinam, záhon důkladně vyplela do hloubly cca 40cm, koncem léta vytáhla 3 ocásky bršlice s kousíčkem oddenku, co byly někde... celý příspěvek >
Urceni okrasneho kere, 22.3.2012
Ne, tohle není moje - já vybírala na netu takovou, aby byly dobře vidět vstřícné listy. Ta moje je kropenatá -O.h."Goshiki", ale zimu (už 4x) přežila v pohodě,  jen některé horní lístky jsou do červena. Vždycky ji přihrnu nad kořeny listí,... celý příspěvek >
Urceni okrasneho kere, 22.3.2012 Obsahuje fotku
Osmanthus jsem jen zmínila, jak jsem později zjistila, má plody modré - ale dovolím si malinko oponovat - oproti cesmíně má vonokvětka listy vstřícné.           Lída
Jak ostříhat, 22.3.2012
Martine, pokud se zaregistrujete a přihlásíte, můžete vložit více fotek najednou  ;-)) Ohledně vinné révy - první dvě fotky je víno řezané "na hlavu" - podívejte se na příspěvek z 3.9.2006 v 12:33 na vlákně "stříhání vinné révy", je tam... celý příspěvek >
Hanita, Gabrovská nebo Wangenheimova?, 22.3.2012
Mám Hanitu a měla jsem Gabrovskou, Hanita má švestkovější chuť. I tady na "Zahradě" ji dost chválili, počtěte si.            Lída
Dřevitá pivoňka - zakrnělé listy, 21.3.2012
Pokud ji uřízl nad místem štěpování, tak by měla vyrůst, ale potrvá to... Škoda...           Lída
Předčasně narašené mečíky a jiřiny, 21.3.2012
Nevím, jestli vám to pomůže, ale mečíky na zimu ukládám do papírové krabice (ve vrstvách, proložené novinami) do ledničky - už několik let, protože také bydlím v paneláku. Předpokládám, že pokud by se tam uložily i narašené, tak by se další růst měl... celý příspěvek >
Hrušeň rezistentní rzi hrušňové?, 21.3.2012
Měla jsem tam odkaz na tabulku, ale byl smazán, takže z ní vypisuji : vysokou odolnost mají Červencová, Radana, Elektra, Decora, Amfora, Vila, Madame Verté, Docolor, Bohemica, Dita a nízkou odolnost  Hortenzia, Bera Hardy, Komisowka, Konference,... celý příspěvek >
Jakou letničku po tulipánech a narcisech?, 20.3.2012 Obsahuje fotku
Sázím mezi ně předpěstovanou sadbu jakýchkoliv letniček. Mezi nejranějšími tulipány mám vysazeno několik trsů pupalky missurské (poléhavé trvalky), která ze země vyráží až při dokvétání tulipánů a potom pokryje celou plochu.
Hrušeň rezistentní rzi hrušňové?, 20.3.2012
Jenže asijská hrušeň není hrušeň domácí (Pyrus communis), chutná jinak...      Lída         
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika