|
Příspěvky uživatele - 220.182
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Lze broskvoň přesadit, 27.3.2012 Přesadit ji jistě lze, nejlépe se ujímají v době rašení. Ale pokud chcete dát broskvoň po švestce (peckovinu po peckovině), je nutné udělat větší jámu a vyměnit zeminu. Lída |  | Jakou odrůdu meruňky zvolit na vysočinu, 27.3.2012 U nás byla Exnarova ve dvou zahrádkách, ale starší zrušili, protože nebyla k jídlu a mladou přeštěpovali z téhož důvodu. Ale jako podnož je mrazuodolná... Lída |  |
|  | Řez nově zasazené meruňky, 27.3.2012 Hned. |  | Rostliny výrazně potlačující plevele, 27.3.2012  Mateřídoušku mám na takovém suchém rohu zahrádky na úpalu. Jediné, co pod ní roste, jsou puškinie, které jsem tam úmyslně dala. Kvetou brzy zjara a prorostou přes ni. Plevel pod ní není. Jinak - než kupovat drahé sazenice (Starkl je měl 3ks/120,-) je... celý příspěvek > |  | Proč krokusy nechtějí kvést?, 27.3.2012 Nemáte je náhodou v trávě, kterou sekáte? Mohlo by to být tím. Po odkvětu vytvoří dlouhé listy, které vyživují cibulky - a pokud se posekají, cibule dostatečně nezesílí. Lída |  | Neznámá ostružina, 26.3.2012 Ty černé maliny prý mají šlahouny až 6m dlouhé... ;-)) |  | Název rostliny, 26.3.2012 Zřejmě nějaká Echeveria. Lída |  | Příprava půdy k osázení, 26.3.2012 Kompost je dostatečně zralý, pokud vypadá jako kyprá tmavá zemina. Já kompost založený loni zjara na podzim přehodila a na záhony ho budu dávat letos na podzim. Cererit se dává většinou tak 14 dnů před výsadbou nebo až po vyrašení, jak u čeho. Ani... celý příspěvek > |  | Kočka na zahradě, 26.3.2012 Existuje odpuzovač koček ve spreji, nebo tam vysypte balíček mletého pepře - příště už tam nepůjde. |  | Černé maliny, znáte je?, 26.3.2012 Černé maliny Bristol jsou v nabídkách e-shopů. A tím "motýlovníkem" zřejmě myslíte Buddleiu davidii, musíte pátrat po ní - mají ji běžně v různých barvách v zahradních centrech i e-shopech. ... celý příspěvek > |  |
|  | Neznámá ostružina, 25.3.2012 To jsou černé maliny, bylo tady o nich také psáno - pokud vím, jsou odrůdy Cumberland a Bristol (ten má kamarádka a zraje jí opavdu hodně brzy - má ale hodně trnů). Lída |  | Rostliny výrazně potlačující plevele, 25.3.2012 Mateřídouška dělá dobrý kryt na slunci a nádherně voní, dobře se rozrůstá také zběhovec, polštářové floxy, sasanka lesní (je chráněná, ale v zahradách se pěstuje), vrbina penízková. Pěkná je waldsteinia, ale ta chce spíš... celý příspěvek > |  | Ibišek syrský ze semínek (Rady), 25.3.2012 Dírky nedělat, odkrýt jen tak na půl hodiny denně na vyvětrání. Nebo přes rohy misky položit špejle a víčko položit trvale na ně, pak je další větrání už zbytečné. Přikrytí jen uvnitř zlepšuje mikroklima. Ale podle toho, jak se mi samy vysévají na... celý příspěvek > |  | Ibišek syrský ze semínek (Rady), 24.3.2012 Ano, urychlí to vyklíčení, ale jakmile vyrazí tak 2cm, tak je lepší to sundat. Na živý plot mi 30cm připadá příliš blízko, volila bych tak 50cm, aby měly víc světla a netáhly se. Jsou to mohutné keře. Uvidíte ještě, co napíší ostatní. L. |  | Ibišek syrský ze semínek (Rady), 24.3.2012 Může se dát průhledné víčko nebo sáček, ale musí se pak občas vyvětrat... L. |  |
 |
|
|
|