|
dotaz, 30.5.2007 Je to calistemon (štětkovec), vyžaduje podobné podmínky jako oleandr, přes léto venku, zalévat, v zimě do mrazuvzdorné světlé a chladné místnosti. |
 |
neznámý název, 30.5.2007 Škoda, že nejsou vidět listy a výška rostliny, ještě by to mohlo být osteospermum. |
 |
|
 |
Strunova sekacka - jakou, 25.5.2007 Mám partnera 8. rok a nemám jediný problém, používám ho téměř denně od jara do podzimu - sekám trávu králíkům, připravuji seno a strunou začičťuji po rotační sekačce. Typ si ale z hlavy nepamatuji, ale je ze spodního výkonového spektra. |
 |
neznámá rostlina, 21.5.2007 Máte pravdu, taky jsem si ji prohlédla a není to ono. Tak se omlouvám. |
 |
neznámá rostlina, 16.5.2007 Co takhle canabis "tráva". Počkejte ještě nad další reakce. |
 |
Kdo zná popínavku divý Jano?, 16.5.2007 Neznám. Ale ve vyhledávači byl odkaz na pořad v televizi "Dobrá rada nad zlato" s Jiřinou Bohdalovou a tam uvádějí, že se dá pěstovat v truhlíku, že je to plevelná liána (takže zřejmě nic okrasného, resp. asi nic náročného) a že jí tak... celý příspěvek > |
 |
Co je to za okrasné rostliny? (viz. obr.), 15.5.2007 První dva obrázky, typuji na cornus (svída) a druhé dva euonymus (brslen). |
 |
Co jsem si zasadil jako zivy plot?, 16.4.2007 Vypadá to na javor klen (Acer pseudoplatanus). |
 |
Stihl MS441 x Husqvarna 575XP x Dolmar PS7900?, 9.3.2007 Pane "Dolmar" a od kdy se udává kroutící moment v kilowatech? |
 |
Stihl nebo Husgvarna, 9.3.2007 Oba typy pil jsou kvalitní výrobky, "k baráku" tak akorát... Výkonově i váhově jsou na tom obdobně. Obě mají plastové kartery. Osobně bych volil Husqvarnu, protože má pružinový antivibrační systém (Stihl má gumové... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vyryl jsem v lese několik habrů..., 5.3.2007 Absence terminálního výhonu není u habru na živý plot žádným handicapem. Habr se dá velice dobře tvarovat, což je pro živé ploty důležité. Co se týče ujímání, tak je dobré pokusit se vyrýpnout stromek s velkou částí kořenového balu. J.P. |
 |
Homelite, Hecht nebo Partner? Co je lepší., 5.3.2007 Pilu Hecht mám 1,5 roku jsem sní spokojen pracovala 4 měsíce jako profi v lese, kamarát jí má déle a taká sní asi 6 měs dělal v lese. Je trochu těžší,ale robusní a výkoná , je to asi ve své kategorii nejlepší poměr výkon-cena. |
 |
Výběr profi křovinořezu, 5.3.2007 Z uvedené nabídky bych já osobně volil Stihl FS 450. Křovinořez této třídy není ještě tak těžký a má pro Vaše potřeby dostatečný výkon. Já mám Stihl FS 350 už 8 let, dřív jsem ho používal pro profi vyžínání v lese, nyní jej využívám v našem... celý příspěvek > |
 |
Motorová pila Oleo-mac, 1.3.2007 Nic proti, ale při výměně řetězky musíte i u mnoha typů Husqvarny, Jonsereda, Homelitky apod. demontovat spojku.
Kde jste přišel na to, že Stihlky jsou těžší něž Husqvarny? |
 |
Motorová pila Oleo-mac, 1.3.2007 L = nízké otáčky motoru, H = vysoké otáčky motoru, T = doraz volnoběhu.
Doma můžete seřizovat maximálně T a L. Na háčko vůbec nedoporučuju bez otáčkoměru "hrabat", protože by Vás to mohlo stát snadné přetočení a zadření pily. Karburátor... celý příspěvek > |
 |