|
Udírna a uzení bez problémů, 20.11.2012 F.O. možná nepozorně čtete. Tohle je citace autora vlákna: -- Delší šrůtky tak 4 do 5 kg -- To jsem si důmyslně vypočetl a vyšlo mi, že jeden kus váží 1.25 kg. A prostě nevěřím tomu, že tak velký kus masa se proleží za 10 dnů. Samozřejmě musí být s... celý příspěvek > |
 |
Udírna a uzení bez problémů, 19.11.2012 Dovolím si nevěřit dál a opakuju: Nevěřím, že 1,25 kilový kus masa se suchým solením proleží celý až do středu za 10 dnů. Možná v tom hraje roli ten česnek, uvádíte poměrně velké množství ale stejně je to divný. |
 |
|
 |
Aversol - ochrana proti okusu ov. stomků, 14.11.2012 Trochu to nařeďte aby to šlo dobře natírat a natřete třeba celý stromek, nic se nestane. |
 |
Zelená stěna v interiéru (ne hydroponie), 13.11.2012 Já si zase nedovedu představit puklici na Anthuriu. |
 |
Zelená stěna v interiéru (ne hydroponie), 13.11.2012 Papyrus napadají puklice. Kupte si u vietnamců něco umělýho a máte pokoj. |
 |
Mechelenská, 8.11.2012 Ač nemám ve zvyku propírat třetí strany, učíte se skvěle. Ale přece jen si myslím, že tématu "čáslavka nečáslavka" se věnovalo přespříliš diskového prostoru. Prostě stačilo napsat nemám rád šmouly (čáslavky) a bylo to. |
 |
Slimáci, 7.11.2012 Wapkou to jde fine. Dáte hnolínku na plaňku a vojedete.
|
 |
Mechelenská, 7.11.2012 Taky se offtopic vmísím. Podle mne současní šlechtitelé projevují pramálo invence při vymýšlení názvů. Wiliamsova čáslavka nebo Krasokvět žlutý zní daleko libozvučněji než třebas Delor, Flordika, Lordeta a jiné složeniny typu untrwasrman. Mimoto... celý příspěvek > |
 |
Technika orby, 7.11.2012 Zdravím vespolek.
Před třemi týdny byla orba. Zkusil jsem místo plošného rozhození hnoje jiný způsob. Hnůj jsem rozprostřel jen na hranu brázdy, tam, kde nejede kolo. Sice je to trochu přes ucho, přejet brázdu, zastavit, rozložit hnůj a zase.... celý příspěvek > |
 |
Vadí rostlinám líh?, 6.11.2012 Pokud tam nalejete nemrznoucí kapalinu, což je v podstatě glykol, trochu pozlobíte přírodu, ale nic dramatického se nestane, bakterie to zblajznou za chvilku. Na spadaném ovoci vegetují nespočetná množství kvasinek a vyrábějí líh a příroda funguje... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mechelenská, 6.11.2012 Pro pěstitele v chladných polohách bych měl ještě radikálnější doporučení. Oríentovat se na letní a podzimní odrůdy.
Souhlasím s tímto doporučením. Nemám tak širokou zkušenost, ale měli jsme madame Verté roky (soused ji má stále, beru si košíček... celý příspěvek > |
 |
Major, 6.11.2012 A ty Vámi jmenované "nedokonalé" odrůdy rodí každý rok něco jiného? Nechápu. Nechápu proč nemít radost z pěkné úrody "dokonalých" jablek. Mimochodem, ony nejsou dokonalé. Ani zdaleka. |
 |
Major, 5.11.2012 Strýmku v naší poloze nežrali ani králíci. Nepotřebuju mít jablka od podzimu do podzimu. Zjara mi ve sklepě všechno stejně shnije. Nemusím vozit do sklepa metráky jablek abych zjara opět metráky shnilotin a plesnivin vyvážel. A když just budu chtít... celý příspěvek > |
 |
Využití vylisované jablečné drti, 5.11.2012 Řekl bych že nepůjde jen o ph, ale o celkový chemismus toho materiálu. Víme, že borůvkám chutná rašelina, pak dluho nic a na dalším místě zas rašelina. Takže já bych to neriskoval. |
 |
Taphrina deformans, 30.10.2012 Nic proti, ale o kadeřavosti broskvoně jsou tu ságy. |
 |