|
Vyštipování poupat u paprik, 30.4.2013 Souhlasím s p. Mirkem. Naopak jsem skeptický k návodům na vyštipování poupat, což zaručí raketový nárůst výnosu etc. etc. Zkoušel jsem to několikrát a mimo zpoždění plodnosti jsem jiný vliv neviděl. Spíš by pomohlo, kdybych rostlinám ve skleníku v... celý příspěvek > |
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 30.4.2013 Ono není jisté, zda převčelením uvývá, ale je pozorováno, že "odvčelením" přibývá. Pozoroval Prof. Ptáček z MUNI Brno. Publikoval před lety ve včelařské konferenci. Nemám důvod jemu nevěřit. A pozoruju to i já na vlastní zahradě, ve vesnici, kde... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 30.4.2013 Nevím, zda to máte jako osobní zkušenost, nebo teoretickou možnost. Ke každému přípravku je dodán podrobný návod. Ten by měl být dodržen. Další informace najde malopěstitel na agromanuálu. Takže když chce, riziko může zmenšit. Když chce. Z dob kdy... celý příspěvek > |
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 30.4.2013 Já nezpochybňuju vliv opylení včelou medonosnou na kvalitu a výnosy, to v žádném případě. Jenže je nutno odlišit monokultury a plantáže od kulturní, ale nezemědělské krajiny. V monokultuře nebo v sadu je vliv nepopiratelný a přirození opylovači to... celý příspěvek > |
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 30.4.2013 Řekl bych, že to nevidíte v souvislostech. Jednak je tu základní honba za produktivitou práce = to je jev, kdy za minimální množství práce získáte maximální a stále rostoucí množství zboží. Tím snižujete náklady. Tato honba v podstatě dnes... celý příspěvek > |
 |
Rajčata ven?, 30.4.2013 V máji nesmí pastýřovi oschnout hůl. V červnu netřeba déšť prosit, pršet bude, sotva začnem kosit.
Prostě v květnu a červnu tady často prší a je to tak už odedávna. To asi nezměníme. |
 |
Práce, 30.4.2013 Ale nelze mluvit jinak. Žijema v kapitalismu, v tržním prostředí, je systém nabídky a poptávky. Vaše stesky co všechno musíte a jaké jsou náklady, jsou prostě k ničemu. Jak píše MV. Buď to umíte tak, že se vám to vyplatí a lidé si od vás službu... celý příspěvek > |
 |
Rozinkový strom - Muchovník olšolistý, 29.4.2013 Možná mandloň nízká? |
 |
Mechanický tlakový spínač?, 29.4.2013 Jednoznačně málo vzduchu v nádobě (pokud má 120 l.). |
 |
Rozinkový strom - Muchovník olšolistý, 29.4.2013 Tipuju Vajgélie (weigela) |
 |
|
 |
Při startu motor sekačky střílí do výfuku, 29.4.2013 Při zastavování - obvykle puštěním bezpečnostního rámečku se aktivuje brzda a zkratuje zapalování. Motor doběhne, ale už nespaluje nasátou směs. Ta se následně vyfoukne do výfuku, kde čeká na zapálení při dalším startu. Při studeném se to nestane,... celý příspěvek > |
 |
Mechanický tlakový spínač?, 29.4.2013 Pokud je v nádobě správné množství vzduchu, pak máte předimenzované čerpadlo. |
 |
Práce, 29.4.2013 Tak opakuju, prostě to nedělejte a jděte si stoupnout k pásu, když tomu dělníkovi tak závidíte. Je to Váš job. Vaše kalkulace mně nezajímají, ostatně asi nikoho.
|
 |
Zoufalá nabídka odrůd jabloní, 25.4.2013 Pane Polehlo, trochu bych to poupravil. Nevím, zda je nemocné ovocnářství, ale trhu s výpěstky se ujali moderní zlatokopové, takže to vypadá jak to vypadá. Psát o tom šířeji nemá cenu. Stav je podobně tristní jako byl před velkým třeskem, jen trochu... celý příspěvek > |
 |
Kdy sundat netkanou textilii, 24.4.2013 Já teda nevím, ale vrtalku jsem měl vždy jen v póru. V cibuli ani česneku jsem ji nepozoroval. Což neznamená, že tam nemůže být. |
 |