|
Prosím o určení keřů, 31.7.2012  Souhlasím s p.Josefem, že menší vpravo je určitě Spiraea thunbergii, mám na zahrádce dva kousky a dalo mi dost práci ho sehnat, protože z řízku se pořád nechtěl chytit. A když jsem ho konečně sehnala, chytil se i řízek ;-)) Lída... celý příspěvek > |
 |
Hnití jablek na jabloni, 31.7.2012 Pokud chcete dát víc fotek najednou, musíte být přihlášená. Pokud ten strom není vysoký, tak bych ještě teď pár jablek protrhla, aby nechytaly monilii jedno od druhého. Thuje ani líska nemají škodlivý účinek, jedině že by byly moc blízko a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Živý plot z tisu prostredného a dieťa, 31.7.2012 Celý prudce jedovatý, nejvíc plody (kromě míšku), pár ks = smrtelná otrava. Ale ono je jedovatá většina běžných kytek, prostě nesmí samo na zahradě nic papat... Lída |
 |
Nechat dozrát viján nebo trhat postupně?, 31.7.2012 Z toho spodního vijanu bych vzala 4ks a 1ks z horního, ta zbylá aspoň ještě povyrostou. Dělám to tak roky s Bejbinem. Lída |
 |
Jaké nasázet trvalky?, 31.7.2012 Sázejí se hlavně pivoňky a kosatce, pro ně je to nejvhodnější doba v roce. Jinak lze sázet všechny trvalky, které kvetou v jarním období (například kamzičník). Lída |
 |
Odvlhčení rostlinami, 30.7.2012 A co udělat jezírko nebo bažinku? Myslím si, že ty kytky do budou vysušovat stejně jen v době růstu, během zimy asi ne. Lída |
 |
Ako sa pestuje ačokča, 30.7.2012 ;-)) Tak to ty moje dvě by se byly do skleníku nevešly, rostly na tom kompostě jak blázen ;-)). Soused si je nechává růst zas jako zástěnu kolem sprchy na zahradě... Dokonce jsem na fotce viděla ačokčou porostlou stěnu domku... Mně plody... celý příspěvek > |
 |
Ako sa pestuje ačokča, 30.7.2012 Vždy jsem ji jen vysela na kompost (tak 2 x 1ks), pak tam píchla tyčky a natáhla provázek. A bez jakékoliv další péče ty dvě rostliny porostly celý vyvýšený kompost, dále do výše 1,5m nahoru udělaly neprostupnou 30cm tlustou stěnu a lezly i dolů až k... celý příspěvek > |
 |
Něco žere mrkev a petržel ještě v zemi, 30.7.2012 Hryzec! Kamarádce zabral až HUBEX, který dávala po kouscích (v rukavicích - pach) v síťkách do děr v zemi. Zabral a za tři dny byl pokoj... Lída |
 |
Zná někdo tento strom?, 30.7.2012 Viděla jsem je na fotkách vyrostlé ze semínek ve skleníku (v ČR), prý snad mají kvést třetím rokem... Ale přes zimu musí být v bezmrazém prostoru :-(( Lída |
 |
|
 |
Zná někdo tento strom?, 29.7.2012 Jacaranda. Lída |
 |
Co je to za keř?, 29.7.2012 Buď vajgélie nebo svída - v té tmě to není moc vidět . Lída |
 |
Normální hlína, 29.7.2012 To už spíš přímo do té kůry... |
 |
Žloutnuti okrasnych travin, hnojeni, 29.7.2012 Nemají sucho? Vzrostlé trsy mají mohutný kořenový bal a chtějí občas pořádně prolít. Nehnojím nijak specielně - když hnojím zjara celý záhon, dostanou jako ostatní trochu cereritu, na podzim přidávám trochu kompostu, pokud mi zbyde po rozvezení do... celý příspěvek > |
 |
Růže, 29.7.2012  Také podobná - Helenka... |
 |