|
Příspěvky uživatele - 220.182
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jména květin, 13.8.2012 Ta žlutá je Asteriscus maritimus - hvězdička přímořská. Lída |  | Co je to za rostlinu prosím?, 13.8.2012 Líčidlo americké. Lída |  |
|  | Muchomurka ruzovka - masak, 12.8.2012 Ani růžovka, ani šedivka, ani pantherová dole volnou cípatou pochvu nemají, jen spíš takové bradavičnaté zduření. Šedivka je vysloveně šedivá, ale na jídlo je dost tuhá, nesbírám ji. Podle nerýhovaného okraje klobouku se neřídím, protože někdy bývá... celý příspěvek > |  | Muchomurka ruzovka - masak, 12.8.2012 Vzhledově ji lze zaměnit lehce, pokud ji neznáte, ale tygrovaná v žádném případě nerůžoví. Růžovka roste v jehličí, hodně červiví, je vynikající obalená jako řízek, do smaženic s jinými houbami, do gulášů - dobrá k okamžitému zpracování. Sušit se... celý příspěvek > |  | Deformovaná mrkev, 12.8.2012 To "mrcasatění" je oficiální název?? Moc se mi líbí .
Jinak souhlas, chce to pořádně do hloubky rýt. Lída |  | Název rostliny, 11.8.2012 Skočec - Ricinus. Lída |  | Růže, 11.8.2012 Jsou nádherné... Mně asi před deseti dny vyrašila jedna z po zimě odespaných - Queen Elisabeth - a už má asi 35cm s poupátkem, tak jsem ráda . Lída |  | Identifikace choroby, 11.8.2012 Na šarku to nevypadá, to by byly plody s proláklinami a pod nimi červenohnědá dužina. Pokud myslíte to praskání pecek, tak to způsobuje u peckovin nedostatek bóru - stříká se 0,3% roztokem... celý příspěvek > |  | WC na zahradě jak na to?, 10.8.2012 Naše osada není napojena na kanalizaci (osada vznikla 1954) a jsou zde povolena pouze chemická WC. Lída |  | Modrý Leknín (Nymphaea Caerulea), 9.8.2012 Jen si vzpomínám, že jsem četla, že u nás venku nepřezimuje. Lída |  |
|  | Živý plot z tisu prostredného a dieťa, 9.8.2012 A co takhle dočasně natáhnout před plot z tisu nějakou síť nebo nižší pletivo, aby tam malý prcek nemohl? Až už bude "školkový", tak už porozumí, co nesmí. Lída |  | Javor japonský, dlanitolistý, 9.8.2012 Některé kultivary jap.javoru snášejí i plné slunce, ale si to chtělo rozmyslet před zakoupením, protože slunce jim pálí jemné listy. Jinak je doporučováno umístění k vodní ploše (vlhčí vzduch) a zamulčování kořenů. Lída |  | Stříhání šeříku, 8.8.2012 Šeřík lze klidně pokrátit, třeba i razantněji, aby vyrazil silné výhony, ale pravděpodobně při zkrácení v této době příští rok nepokvete. Normálně se má stříhat hned po odkvětu. Lída |  | Jaký keř do úplného stínu?, 8.8.2012 Nebylo uvedeno, že to musí být jehličnan (to je z uvedených jen tis). A co tedy doporučujete vy?? Lída |  | Hrušeň rezistentní rzi hrušňové?, 8.8.2012 Ono jde o to, že na některých hrušních je pak víc té oranžové než zelené, stromy se vysilují, pořádně neplodí a zkomírají. Takže při silnějším výskytu je třeba zasahovat postřikem. Mne to čeká příští rok také, letos jsem měla hrušně obzvlášť... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|