|
Příspěvky uživatele - 72.149
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Husqvarna 560, 6.5.2014 Ano, vyšší oktanové číslo znamená vyšší odolnost vůči detonačnímu hoření (hoří pomaleji). Proto může být vyšší kompresní poměr. Nakonec se také oktanové číslo měřilo na zkušebním motoru s proměnnou kompresí (a možná ještě měří). S tím ale také... celý příspěvek > |  | Jak se zbavit pařezu?, 6.5.2014 Když jsem napsal, že je za hodinu hotovo, tak jsem nemyslel že by se mohlo jednat o nějaké veliké "hovado". Pokud se týká použití zývedáku, tak jak píšete, tak v případě, že už je kmen uříznutý. Jinak je lepší pařez vyvracet za kmen. Protože se pařez... celý příspěvek > |  |
|  | Jak se zbavit pařezu?, 5.5.2014 Záleží na tom jak je to velký pařez. Protože asi nebyl ponechán kmen, aby bylo za co to vyvracet, tak bych doporučil ještě krumpáč a nějaký sochor. Pokud bude kůlový kořen, tak se k němu bude potřeba dostat. Vyplatí se s obrytím moc nešetřit a... celý příspěvek > |  | Brynza, ovčí sýr, korbáčky, 20.4.2014 Na př. my, jsme za pronájem pozemků dostávali jako naturálie 35kg ovčího sýra ročně. To spotřebovala v pohodě naše rodina. Něco se snědlo rovnou, něco zaudilo a vyrobila bryndza. Protože ten farmář měl také krávy, tak kvalita... celý příspěvek > |  | Brynza, ovčí sýr, korbáčky, 20.4.2014 To jste mě vyděsil, že jsem i já chybně napsal "brynza". My to máme podobně, i cena je stejná. Sýr si musíme zamluvit, ale funguje to.
FO |  | Motor jikov - problém, 13.4.2014 Stando to nemá cenu. On totiž vzdělaný konstruktér nebude u ventilu používat vžitý název kuželka, protože ve většině případů nebude mít kuželový tvar. Proto bude používat krátký výraz na př. "uzavírací element opatřený plochým těsněním". Nemyslím si,... celý příspěvek > |  | Motor jikov - problém, 10.4.2014 105.253. Nevím o c o vám jde. Emulsní trubice je terminus technikus z konstrukce karburátoru typu solex. Nevymyslel jsem to ani já, ani Standa taktéž z Hradce. Tento termín "emulsní trubice" se používal určitě ještě dřív, než jsem to poznal, když... celý příspěvek > |  | Husqvarna 395 XP - plagiát, 10.4.2014 Já jsem jen uvedl zkušenosti s těmito šmejdy z mého okolí. Shodou okolností to vypadalo jako reakce na váš příspěvek Stando V. Na co byste ji měl mi bylo jasné. Ale je možné, že tuto diskuzi čtou i jiní, kteří se možná rozhodují o koupi pily a myslí... celý příspěvek > |  | Motor jikov - problém, 10.4.2014 Je to proto, aby se vytvořila správná směs i při vysokých otáčkách. Tím systémem se nejdřív přimíchá do benzinu vzduch vytvoří se "emulse". Ta se pak teprve rozpráší. Tím se upraví závislost bohatosti směsi na otáčkách (systém "solex")
FO |  | Husqvarna 395 XP - plagiát, 10.4.2014 Já s takovými pilami nikdy nepracoval, ale setkal jsem se s nimi. Soused přišel, že mu zeť koupil pilu, a nejde pohnout s řetězem, když ho správně napne a když ho dá volný, tak naráží na nějaké "pupíky" v drážce. Lišta byla nýtovaná a nýty zasahovaly... celý příspěvek > |  |
|  | Brynza, ovčí sýr, korbáčky, 4.4.2014 Ještě to doplním. My vozíme ze Slovenska také chléb. Před odjezdem koupím 10ks a doma ho zmrazíme. A postuponě spotřebováváme. Kupujeme ho v soukromé pekárně a kdyby se dříve nesnědl(myslím jeden bochník), tak vydrží jako ten, který jsem poznal jako... celý příspěvek > |  | Brynza, ovčí sýr, korbáčky, 4.4.2014 To je už bohužel tak. Brynza se vždy vyráběla jako uložený sýr na zimu, co se nespotřebovalo, z toho se udělala brynza a natlačila se do dřevěného štandlíku, ze kterého se celou zimu postupně brala. Teď se podívajte na trvanlivost na balíčku-48hod. S... celý příspěvek > |  | Brynza, ovčí sýr, korbáčky, 3.4.2014 Kdyby měly zlatá rouna, tak by byl sýr zadarmo. Cena 100kč/kg- taková v okolí nikde není, a ani před několka lety nebyla ani před eurem. To se m usí jednat o nějaký speciál, se 60% (nebo více) kravského mléka (což myslím povoluje norma). Ceny, které... celý příspěvek > |  | Brynza, ovčí sýr, korbáčky, 2.4.2014 My kupujeme čerstvý sýr za 6E/kg, bryndzu 8E/kg, Korbáčiky nevím, "náš" bača je nevyrábí. Ty co se prodávají bývají s velkým podílem kravského mléka. To platí i u prodávané bryndzy.
FO |  | Kysané zelí, 2.4.2014 Záleží hodně na teplotě, ve které je zalí uskladněno. Pokud se drží teplota vyšší, ta neustále dokváší. Manželka vodu ze zelí čas od času odebere a doleje vodu. Z odbrané vody se vaří polévka ("kapustnica" na dva způsoby). Tím se drží nižší kyselost.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|