Příspěvky uživatele - 102.7

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Česnek po rajčatech, 12.11.2011
První tratí já rozumím sázet do půdy vyhnojené hnojem. Výsadbu do zarytého zeleného hnojení za první trať nepovažuju. Ostatně zelené hnojení vysévám bez ohledu na trať po každé poslední sklizené plodině.- už kvůli plevelům.
Stará odroda čerešne, 11.11.2011
Jde o starou známou odrůdu Velká černá chrupka. Běžně se už nemnoží, ale, tuším, p. Pešek ji loni prodával.
Bohemia nepřekonaná, 11.11.2011
V horší poloze jsou plody chutné a slušně velké jen v teplých letech. Roste a plodí normálně.
Jablkovice - jak na ni?, 21.10.2011
V tomto počasí venku za 5 dní otlačeniny na zimních jablkách asi hnít nezačnou. Pro účely jablkovice to není žádný problém. Budete-li mošt mít na pití, tam je to diskutabilní. Pětidenní otlačeniny přinejmenším zkrátí trvanlivost čerstvého moštu.
Vlašské ořechy, 21.10.2011
Zavařené je můžete mít libovolně dlouho. Jak budou chutnat ale, nevím. Neměl jsem je ve sklinkách nikdy déle déle něž 2,5 roku, po tu dobu chutnaly dobře.
Jaký druh švestky na slivovici?, 16.10.2011
Nasadit pecky švestek samozřejmě nestačí. Je třeba odebrat ze zdravých stromů rouby a naštěpovat je na bezvirózní podnož.
Uskladnenie na zimu, 16.10.2011
Poslední roky přezimuji všechny sekačky, pilu i motocykl podle rady servisáka s plnou nádrží benzínu, do kterého přidávám aditivum proti stárnutí benzínu od Hondy. Na jaře startují na první ev. druhé našlápnutí.
Charneuská (Fondante de Charneu), 14.10.2011
Charneuská je nedoceněná hruška. Všichni se shánějí po nejšťavnatějších plodech, já hledám co nejméně šťavnaté hrušky. Křížaky, povidla, pracharanda, to vše vyžaduje pokud možno co nejsušší dužinu.  Charneuská je v tomto zatím nepředstižena,... celý příspěvek >
Jablkovice - jak na ni?, 14.10.2011
Záleží na tom o jáká jablka se jedná, jaký máte drtič a jaký lis. Výlisnost se udává od 50 do 80%. Mně se podaří nejvýš 65 - 70
Postřik jablek před uskladněním, 14.10.2011
Asi hodně záleží na lokalitě. Já mám většinu zimních odrůd pouze protrhané, ty opravdu pozdní (Idared, Goldstar, Mutsu, Florina, aj ještě ani to ne. Počkám, jako každoročně ještě 2 týdny. Jednou za 10 let to nevyjde a namrznou.
Re: nové odrůdy jabloní 2, 14.10.2011
100 metrů je pro včely bezproblémová vzdálenost. U nás v polích stojí osamělá jabloň vzdálená od nejbližších přes kilometr a plodí taky.
Dobrý rok pro Stanley, 9.10.2011
Je zvláštní, že na stromku Jojo mám plody velké, poměrně dobré, sladké chuti. Taky tam ovšem visí plody drobné, jakoby nezralé, tužší, kyselé, některé začínají i vadnout. Připomínají ovoce zrající na ulomené větvi. U jiných odrůd bych podezíral... celý příspěvek >
Slivovice - kvas, 8.10.2011
Základem je přidání alkoholu do vody a ne naopak Základem čeho?
Řez po výsadbě u ovocných stromků, 8.10.2011
Tak, jak píše Rony. Pokud má strolmek tak dlouhé letorosty, že se kvůli tomu nevejde do auta, mohou se tyto mírně zakrátit před výsadbou a doupravit na jaře. Stejně tak je lepší nechat si ořezat stromek správně prodejcem při koupi než jej na jaře... celý příspěvek >
Uzení domácích klobás, 8.10.2011
Zavařuji je běžným způsobem. Do sklenice dám na dno trochu vody, narovnám klobásy, zavíčkuju a steriluju 30 minut při 100 stupních.    Klobásy jsou samozřejmě uvařené, dají se jíst zastudena i ohřáté.. Čerstvé mi ale chutnají víc.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika