|
Rajčata pro sezónu 2014, 17.12.2013 -Ne všechny bifteky je třeba omezovat počet květů (záleží na tom jak velké plody tvoří). V každém případě likviduji tzv. megablooms (dva a více srostlých květů), které jsou u některých odrůd většinou na prvním vijanu. Z těchto megablooms se vytvoří... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 17.12.2013 Já jsem na sezónu 2014 nakupoval Zde
Mr Big |
 |
|
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 16.12.2013 To opravdu nevím. V době, kdy přišla plíseň (mám takový dojem, že to začalo u Šejka, který po dva poslední roky byl ohniskem šíření plísně b.), tak už Pavlína končila. Bylo to někdy koncem září po těch dlouhých deštích. Myslím si, že je na tom stejně... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 16.12.2013  Pokud jde o mne, tak Vám vřele doporučuji pěstování biftekových rajčat. Jsou to masitá rajčata s výbornou chutí (ne tak výraznou jako Start F1, případně další české červené odrůdy). Jednoznačně jsou to ve světě nejoblíbenější salátová rajčata (např.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 12.12.2013 Blázen je ten, kdo si koupí semena takového bezejmenného cizího rajčete vhodného ke dlouhodobému skladování. Jinak to nestojí ani za komentář.
Mr Big
|
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 8.12.2013 Moc nových odrůd cherry rajčat nemám. Asi bych mohl uvést Green Zebra cherry, Pink Bumble Bee, Purple Bumble Bee a Jaune Flamme- všechny mám objednané a zaplacené, jen čekám na dodání. V lednu počítám s nákupem těch čtyř nových odrůd od... celý příspěvek > |
 |
Síran, sůl, 4.12.2013 Z jednoho časopisu o hnojení:
Síran draselný granulovaný jsou bílé až našedlé granule (granulovaná těžená surovina) s průměrným obsahem 50% kysličníku draselného (tj. 93,3% síranu draselného, 6,7 tvoří spolu síran hořečnatý, chlorid... celý příspěvek > |
 |
Jak se dělají hybridní rajčata, 2.12.2013 Mám v počítači stažené nějaké přednášky o křížení a šlechtění zeleniny. Ani nevím z které VŠ to je. Jsou tam teoreticky rozebrány všechny otázky křížení. Je toho něco přes 40 stránek ve Wordu, ale nevím jak Vám to poslat, možná na mail pokud byste... celý příspěvek > |
 |
Jak se dělají hybridní rajčata, 2.12.2013 Já už jsem vlastně obrostlý těmi mechy a lišejníky, ale teorie mn e také zajímá. Teď v zimním období na to bude čas, tak si skočím do Moravské zemské knihovny a něco si o tom přečtu- pro začátek mně bude stačit když plně pochopím Mendela a všechny... celý příspěvek > |
 |
Jak se dělají hybridní rajčata, 1.12.2013 To jsme si nerozuměli. Já jsem popsal jak vznikne nehybridní odrůda. Hybridní je vlastně F1. Jak dosáhnout toho, aby kříž Stupického a Zlatavy (F1) byl v první generaci jednotný to nevím. Pokud by byl, pak můžete každý rok si vyrobit znovu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak se dělají hybridní rajčata, 1.12.2013 Ano, máte hybridní semeno, což znamená, že z každého semínka Vám vyroste jiná rostlina například s jinými plody. Aby z toho něco bylo, musíte z těchto nových rostlin (F 1) vybrat tu rostlinu, která se Vám zdá svými vlastnostmi nová (krásné plody,... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 25.11.2013 Já si spíš myslím, že není normální kritizovat něco o čem nemáte ani páru. Nebo snad víte kde ryji a co ryji?
Mr... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 25.11.2013 No vidíte. Já také beru rýč často do ruky, ale kopu tak maximálně dvě jámy na nové stromky za rok, k vyrytí velkých stromů by mně bez sekyry nepostačil ani rýč Fiskars, kompost přehazuji lopatou, záhony ryji rýčem a na podzim každý rok také těch 600... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 25.11.2013 Mě by zajímalo, jestli už máte zryté a kolik m2 nebo arů (hektarů) Vám ještě zbývá. Jaký rýč používáte je patrno z Vašich diskuzních příspěvků.
Mr Big |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 12.11.2013 Děvočku prodávají právě na tom estonském webu. Mně z letoška zbyla jen tři semena a ty mám jako rezervu, kdyby se klonování nepovedlo. Zkuste někoho, kdo bude objedávat, třeba se Vám někdo ozve.
... celý příspěvek > |
 |