|
Rajčata pro sezónu 2014, 14.2.2014 Já mám k tomu také něco. Ramallet jsou tradiční španělská rajčata (původem z Mallorky), která se podobně jako Piennolo zavěšují v suché místnosti k uskladnění. Vydrží rok i více (konzistence zůstává jako u čerstvého rajčete). Tradičně se používají na... celý příspěvek > |
 |
Sladkaja děvočka - kde sehnat semena?, 13.2.2014 Jen jsem měl pocit, že Vám toto španělské rajče chutnalo. Já jsem ho ještě nejedl a tak ho vyzkouším až letos.
Mr Big |
 |
|
 |
Sladkaja děvočka - kde sehnat semena?, 13.2.2014 Pane Mirku a co Kumato?
Mr Big |
 |
Sladkaja děvočka - kde sehnat semena?, 13.2.2014 Pane Stanislawe,
většinou na diskuzní příspěvky napsané v tomto tónu už neodpovídám. Ale chci jen podotknout, že jsem psal o dopravě a svých zkušenostech s některými odrůdami rajčat která pěstuji. Nevím jaká rajčata pěstujete a nevím také kam je... celý příspěvek > |
 |
Sladkaja děvočka - kde sehnat semena?, 13.2.2014 Já bych ještě přidal, potom deset dní ještě leží v Supermarketu než je vy koupíte a nějaký ten den než je sníte. A toto musí ta rajčata vydržet. Pochopitelně i v Almerii se pěstují lepší rajčata, ale ty jsou méně úrodná a nesnáší delší dopravu,... celý příspěvek > |
 |
Lilkoviště 2014, 12.2.2014 Ještě večer jsem ta semena našel a dnes toho Matrosika vysel
Mr Big |
 |
Lilkoviště 2014, 12.2.2014 Tak ho (Matrosik) ještě taky vyseji- večer jsem ta semena našel. Díky za informaci.
Mr Big
|
 |
Lilkoviště 2014, 12.2.2014 Na základě tohoto sdělení (termín je OK) jsem včera vysel semena čtyř odrůd lilku, která mně zbyla z loňského veskrze neúspěšného pokusu o pěstování (Pelikán, Fialový dlouhý, Karlson a Anet F1 všechny z estonského webu). Matrosik jsem nemohl najít,... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata, 12.2.2014 Pane Josefe děkuji. Je to úžasná kniha, jen je škoda, že v té době asi Čechy a Morava nebyly země kde by rajčata byla až tak hodně pěstována. Ani nevím, jestli u ostatních zelenin byla v té době uváděna nějaká odrůdová jména. Ještě jednou... celý příspěvek > |
 |
Papriky rajčata do kelímku?, 10.2.2014 Také vysévám rajčata a papriky do 2 dcl kelímků (z automatu na kávu). Do jednoho kelímku vysévám čtyři semena (mám ho rozdělený plastovými přepážkami na čtyři díly). Následně přesazuji do každého kelímku jen jednu předpěstovanou sazenici. Za jedním... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Česká rajčata, 8.2.2014 Taky jsem si myslel, že knihovna je dobrý tip. Ale není to tak jednoduché. V běžné knihovně, kde se půjčuje většinou beletrie jsem navštívil tři pobočky a centrální půjčovnu Mahenpovy knihovny v Brně, všude zahrádkářské knihy z poslední doby (často... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata, 8.2.2014 Ještě jednou jsem si to přečetl a opravdu jsou tam zajímavá jména a některá tam úplně chybí:
Hanácké nejranější- jejíž semena ještě dnes nabízí Gengel
Nejlepší z Bonnu- myslím si, že je to Rheinlands Ruhm u nás Sláva Porýní- množí se... celý příspěvek > |
 |
Papriky, rajčata na vatě?, 6.2.2014 Rajčata je nejlépe pikýrovat, jakmile se děložní lístky srovnají do vodorovné polohy. Tak to píší odborníci. Mně se to také osvědčilo.
Mr Big
|
 |
Česká rajčata, 4.2.2014 Mockrát děkuji. Přesně takovéto informace jsem chtěl.
Mr Big |
 |
Česká rajčata, 4.2.2014 Když jsem toto vlákno zakládal, myslel jsem si, že bude mít v ětší odezvu. Jak vidím zájem o české odrůdy (jak nové tak i staré) je minimální. To ani nemluvím o historii, která ať chceme nebo nechceme je naše.
... celý příspěvek > |
 |