|
Kdy ven?, 5.4.2014 Záleží na tom, co od toho, že dáte rajčata a papriky na balkon. Pokud jim chcete zpomalit růst a otužit, tak to vypadá, že do úterý byste je tam mohl dát. Na středu je předpověď v noci 6-2 °C, den 10-14 °C. Od čtvrtka noc 5-1 °C, den 9-13 °C. Toto... celý příspěvek > |
 |
Něco o rajčatech odjinud, 28.3.2014  Na obrázku nejsou ani rajčata ani palmový háj, ale cuketová alej.
Mr Big
|
 |
|
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 27.3.2014  Tak takhle to dnes vypadá u mne v paneláku za oknem.
Mr Big |
 |
Pěstování dýně (hokaido), 27.3.2014 Příspěvek paní Jany sice už dnes není aktuální, ale chci jen dodat, že se jedná o relativní nedostatek přijatelného vápníku v půdě a následně suchou hnilobu květního konce Hokaida. Příčiny- přehnojení dusíkem nebo draslíkem, nepravidelná závlaha... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 26.3.2014 Omlouvám se, já jsem rozuměl květy, ne jen poupata.
Mr Big |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 26.3.2014 Pravděpodobně nebyly ty květy opyleny. Důvodů může být několik: špatný pyl, s rajčetem jste málo třepal, může být i odrůdová záležitost (dlouhý pestík). S hnojením to asi nemá nic společného.
... celý příspěvek > |
 |
Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 23.3.2014 Vynechal jste ten nejdůležitější důvod, cenu semínek. Druhý důvod může být i nedostatek semínek některých odrůd. Myslím, že toto úplně stačí k tomu, aby se některá rajčata pěstovala řízkováním.
Mr... celý příspěvek > |
 |
Nastja slastena klicivost, 22.3.2014 Také přidám svou zkušenost. Ze čtyř semínek vyklíčila čtyři. Teď honem si nemohu vzpomenout, jak spočítat ta procenta.
Mr Big |
 |
Česká rajčata, 18.3.2014 Taky jsem uvažoval, že nejprve vyfotím jmenovku a potom budu fotit rostlinu. Všechno potom přeberu v klidu doma na PC.
Zajímalo by mne jěště, jestli někdo používá k popisu zralých rajčat nějakou fixku (fiksku?)a jestli je to nezávadné. Já jsem se... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata, 17.3.2014 Taky se těším. Dokonce jsem k vánocím dostal digitální fotoaparát a tak už nebudu odkázán na mobil. K focení toho budu mít plno (víc jak sto nových odrůd), jen zatím nevím jak si to všechno evidovat, abych věděl až přijdu domů, co na které fotce... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Česká rajčata, 17.3.2014 Minulý týden jsem konečně dostal semena starých českých odrůd z Gengelu. Z objednaných deseti odrůd jsem dostal sedm, dvě jsem omylem objednal u jiného pěstitele a o třetí (Žlutá kytice) mi nebyl sdělen žádný důvod proč mi nebyla zaslána.
Ihned... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 4.3.2014 Já abych pravdu řekl, jsem koncem minulého roku stál před problémem něco si z toho estonského webu vybrat. Musím přiznat, že jsem opravdu nevěděl co. Loni jsem zkoušel Finik oranževyj, Sladkou děvočku, Slivovyj polosatyj, Japonský Trjufel krasnyj a... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 4.3.2014 Opravdu krásný seznam rajčata z estonského webu. Doufám, že nás v průběhu sezóny budete informovat jak Vám to s těmito odrůdami funguje. Takto komplexně asi ještě nikdo estonská rajčata nepěstoval, alespoň na tomto webu o tom neinformoval. Bude to... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2013, 4.3.2014 Dostal jsem ze Španělska semena melounu Piel de Sapo. Máte někdo zkušenosti s touto odrůdou?
... celý příspěvek > |
 |
Rajče Torino, 25.2.2014 Vždycky jsem k rajčatům nachylným k praskání pěstoval také odrůdu, která tolik nepraskala. Mou nejoblíbenější byl Cristal F1 z Velelib s pro mě výbornou chutí, ale nějak se z běžného prodeje vytratil. Potom jsem přešel na Torino, které se mně zdálo... celý příspěvek > |
 |