Příspěvky uživatele - 8.42

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Orientační test pitné (?) vody doma, 5.2.2012
Nevím, zda tomu rozumím podle Vašich měřítek, ale napíšu, co vím: - pít nepřevařenou vodu z povrchových zdrojů je vždy rizikové a nelze doporučit. Mikrobiologický rozbor je víceméně zbytečný, i když nic neprokáže, druhý den může být voda... celý příspěvek >
Dobrý den pane Biggggu, já s Vaším předchozím příspěvkem souhlasím, nereagoval jsem na něj, ale na původní dotaz. Když se tu včera dotaz objevil, chtěl jsem ho vyhlásit za absurditu roku (naštěstí pro autora je teprve únor), ale pak jsem se na to... celý příspěvek >
Na mikrobiologický rozbor zapomeňte. Jednak to v domácích podmínkách není možné, ale hlavně mikrobiologický stav povrchového zdroje vody se může měnit ze dne na den. A nejde jen o E.coli, existují i horší věci. Takovou Leptospiru bych Vám nepřál.... celý příspěvek >
Plot s keřů - 2 funkce, 3.2.2012
Možná by nejdřív neuškodilo zajít na úřad a vyžádat si povolení. Abyste nenakoupil keře za stovky korun a oni vám to potom neposekali nebo nepřikázali odstranit, případně tam nezačali na jaře kopat vodovod.
Jak tvarovat korunu?, 3.2.2012
Vzhledem k tomu, že nejde o tvarování korunky, ale kmínku, střídavý řez bych asi neprováděl, aby byl kmen rovný. Nedávno jsem tady podobný problém řešil ve vláknu Seříznutý špičák - sešlo se docela dost užitečných názorů.
Šarka švestek, 2.2.2012
Já tedy vím pouze o přenosu mšicemi (kromě šíření rouby a odkopky). Kolem nás v okruhu cca 100m žádná slivoň neroste, tak uvidíme, jestli vydrží zdravá. Lepší si přenést zdravý odkopek do rizikové oblasti a doufat, že vydrží, než zavléci napadený... celý příspěvek >
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 1.2.2012
Jestli mě zrak neklame, vedle nadpisu vidím letopočet 1887
Mulčování pod stromy, 31.1.2012
Jednoznačně nechat přes zimu. Odstranit na jaře, hlavně když je vlhko, je to oblíbená líheň slimáků
Staří sousedé, 31.1.2012
Tak jsem se byl ještě zeptat sousedky, pracovnice stavebního úřadu. Říkala, že pravděpodobnost, že za těchto okolností úřady rohodnou o odstranění stavby, je mizivá. Hrozí vám nějaká pokuta, která by ovšem nemusela být moc vysoká.
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 31.1.2012
Kdybyste ryl od rána do večera, tak se jednostranně namáhají určité svalové skupiny a budete mít stejné problémy, jako tenisti, golfisti a další. To však spíše hovoří pro potřebu změny způsobu zátěže (jako mají uvedení sportovci kompenzační cvičení),... celý příspěvek >
Staří sousedé, 31.1.2012
Přidejte také něco optimističtějšího. Doufám, že sousedi číslo 4 až 100 jsou lepší. Ale obávám se, že obnova vesnického stylu života nemá úplně růžové vyhlídky
Staří sousedé, 30.1.2012
To je sice pravda, ale nikdo vám zase nesmí vlastnická práva svévolně omezovat. Kde jinde už bych si mohl užívat svobody, než na vlastní zahradě? Samozřejmě v rámci zákona, takže zásadní otázkou zde je, jestli jsou dodrženy povinné odstupy (tj. 2m od... celý příspěvek >
Staří sousedé, 30.1.2012
Případně nabídnout nějaké řešení - vysázení živého plotu, zastínění... Ale je pravda, že s některými lidmi se člověk nedohodne
Staří sousedé, 30.1.2012
Pokud úřad vydá rozhodnutí, může se účastník řízení do 15 dnů odvolat. Rozhodnutí je potom na krajském úřadu. Ten buď rozhodnutí zruší nebo odvolání zamítne, případně vydá upravené rozhodnutí. Při zrušení rozhodnutí musí místní stavební úřad... celý příspěvek >
Šarka švestek, 30.1.2012
Podle údajů z roku 2002 je virus rozšířen hlavně ve středních a východních a západních Čechách a na celé Moravě s výjimkou části jižní Moravy. Malý výskyt je v jižních Čechách. Nedávno jsem si přivezl odkopek švestky domácí z Novohradských hor, měl... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika