|
Příspěvky uživatele - 8.42
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Brslen po zimě, 22.4.2012 Většina brslenů mi také pomrzla, ale u báze už skoro všechny raší. Bude to spíše těmi únorovými holomrazy, než jarním sluníčkem. |  | Hnědnou konce listů přesazeného černého rybízu, 21.4.2012 Mohlo by to být nedostatkem draslíku, zkuste nějaké draselné hnojivo. |  |
|  | Založení trávníku, 18.4.2012 Semeno určitě nezmrzlo. Jediné, co se může stát, je, že vyschne. Ale vzhledem k tomu, že bylo v posledním týdnu srážek dostatek, to asi není váš případ. Je zima, takže klíčení je zpomalené. Vydržte.
|  | Buksus nebo tuje?, 16.4.2012 Dobrý den, měl jsem spíše na mysli J. communis 'Hibernica', ten se lépe drží v nižším tvaru. Když tedy mám jmenovat další, tak cypřišek a cesmína (vím, také ráda namrzá). Ale já nejsem autorem výroku, že možností je mnoho.
|  | Buksus nebo tuje?, 16.4.2012 Přinejmenším mě napadá ptačí zob a jalovec. Nezapomínejte, že sama tazatelka napsala, že se jí túje nelíbí, takže jistě uvítá více možností |  | Ničení vytrvalých plevelů pod keřovými rybízy Roundapem, 16.4.2012 Podle mých zkušeností nějaká ta kapka keř nezabije. Stříkal jsem to přímo na ostružiny, jen jim na pár týdnů zežloutly listy, ale žijí vesele dál. |  | Jak obnovit trávník, 16.4.2012 Já bych postupoval takto: Projet kultivátorem, navézt min. 5cm kvalitní ornice, posypat vápnem, počkat, až vyroste plevel, postříkat roundupem, počkat, až plevel odejde, potom dorovnat hráběma a zasít. |  | Taky vám zmrzly růže?, 15.4.2012 Také se přidám s nářkem. Brsleny jsou na tom zle, ale většina jich asi obrazí. Skalníky také nevypadají dobře. Pryč je ibišek, nahnuté je to s třezalkama. Růže vypadají kupodivu dobře, také ořechoplodec obráží. |  | Uplny zacatecnik, 13.4.2012 Sází se od poloviny července do poloviny srpna. Na jaře zasazené jahody mají první rok horší výnos |  | Uplny zacatecnik, 13.4.2012 Můžete zkusit knihu Radoslav Šrot - Rady pěstitelům - Zelenina |  |
|  | Uplny zacatecnik, 13.4.2012 Na výsev rajčat už pozdě je, ale můžete koupit sazenice. Sází se po půlce května. Okurky nakladačky se vysévají přímo do záhonu také v květnu, lze též koupit sazenice. Mrkev se seje přímo na záhon, můžete ihned. Kopr a petržel můžete vysít také hned,... celý příspěvek > |  | Setí mrkve, 12.4.2012 Ne, že by se ty mrkve k sobě nevešly blíže. Ale jde o vypozorované optimum, kdy na jedné straně chceme co nejvíce rostlin, ale na druhé straně se zvyšuje nebezpečí škůdců, plísní, sucha, zhoršuje se možnost pletí atd. |  | Rašení angreštu, 12.4.2012 První rok po výsadbě by se měl provést poměrně radikální řez, asi na tři pupeny. Pokud je dřevo zelené, pak žije. Angrešt na první pohled vypadá trochu suše, ale to je jenom zdání. |  | Výsev okurek, 11.4.2012 Nakonec je stejně budete sázet po jednom, takže pokud máte dost květináčů, můžete je zasít po jednom a vybrat ty nejlepší, než to potom jednotit |  | Ředkvičky, 10.4.2012 Jak dlouho je máte vyseté? Vegetační doba je cca měsíc, takže jste možná netrpělivá. Ale možná mají nadbytek dusíku. |  |
 |
|
|
|