|
Co se deje s mojema rajcaty? Jaka je to nemoc a co proti ni?, 28.6.2012 Podle mých znalostí symbióza funguje tak, že houba dodává rostlině minerální živiny a na oplátku si bere organické látky z rostliny. Takže náhlé odstřihnutí od zdroje živin by pro rostlinu určitý "šok" představovat mohlo. |
 |
Založení trávníku na půdě mizerné kvality, 27.6.2012 Pokud to dobře chápu, mělo by to být něco na způsob květnaté louky. V tom případě je dobře, že kompost nemáte, protože tento typ porostu naopak potřebuje půdu chudou na živiny. Někdy je potřeba půdu i ochuzovat. |
 |
|
 |
Pleseň na uhorkách, 27.6.2012 Nevím, z čeho vycházíte, ale má to v registrovaném použití |
 |
Postřik rajčat proti plísni bramborové, 27.6.2012 To se podívejme. Z 21 dnů na 3? Změnilo se složení nebo zjistili, že to "až tak neškodí"? A co když to budu po třech dnech baštit a za chvíli to změní zpět na 21 dní? Asi přejdu na kopřivovou jíchu (a následně na velkochov plísně) |
 |
Žlutá květina, 25.6.2012 To je zajímavé. Napadlo mě, když kvete v noci, najít nocenka, ale našlo mi to jinou květinu - Mirabilis jalapa.
Pokud jde o pupalku, vidím také, že je to léčivka. Používáte ji někdo v tomto smyslu? |
 |
Žlutá květina, 25.6.2012 Aha, tak ona je to dvouletka, proto nebyla k nalezení mezi trvalkama. Děkuji :) |
 |
Žlutá květina, 25.6.2012  Ač jsem se snažil, nemohu dohledat, jaká rostlina je na přiložené fotce. Jedná se o trvalku cca metr vysokou, kvete nyní. Vždy večer nebo v noci rozkvete několik květů, které uvadnou ještě tentýž den. Děkuji.
|
 |
Světlušky 2012, 24.6.2012 Tak jsem se byl včera podívat, jak vypadá velký den světlušek, noc svatojánská. A opravdu jim kalendář funguje, byly všude. |
 |
Identifikace keře, stromu?, 22.6.2012 Vrba jíva neboli kočičky |
 |
Jilovity svah pod lesem na sever, 20.6.2012 To mě taky zaujalo. Možná je to jediná slunečná chvilka během dne nebo se tazateli rozbil kompas |
 |
|
 |
Jilovity svah pod lesem na sever, 20.6.2012 Ptáte se, jestli jsem viděl souvislé zastíněné plochy porostlé břečťanem? Vy snad ne? |
 |
Jilovity svah pod lesem na sever, 20.6.2012 Na slunci ne, ale tady se mluví o severním svahu pod lesem. |
 |
Jilovity svah pod lesem na sever, 19.6.2012 Dal bych tam břečťan a případně pod něj mulčovací textilii
|
 |
Je to plíseň na okurkách?, 19.6.2012 Spíš to vypadá jako popálené od sluníčka. |
 |
Co s těmito výhonky u rajčat?, 19.6.2012 Bohužel takto to dělal i náš permakulturně zaměřený soused a plíseň se pak šířila i na naše rajčata. Naštěstí to pak vzdal a odstěhoval se do Prahy |
 |