|
Tacca chantrieri, 26.1.2014 Nějaké zkušenosti v češtině máte zde.
|
 |
Prosím o identifikaci rostliny, 25.1.2014 To bude kytka z rodu Habenaria, asi Habenaria rhodocheila. Pěkná!
|
 |
|
 |
Ako sa volá táto rastlina?, 23.1.2014 Rukola, roketa?? |
 |
Neznáte někdo název této rostliny?, 21.1.2014 To je pravda, také se mi po zahradě stěhuje a pomalu jí přibývá... |
 |
Neznáte někdo název této rostliny?, 20.1.2014 Helleborus foetidus - čemeřice smrdutá. |
 |
Jak pěstovat tuto pokojovku?, 19.1.2014 Souhlasím s paní Lídou - Calathea rufibarba. Požadavek na vysokou vzdušnou vhlkost je vskutku zásadní, dle mých zkušeností v normálním bytě dlouhodobě neudržitelná kytka - listy od konců zasychají, kytka chřadne, chřadne až uchřadne... |
 |
Prosím o identifikaci rostliny, 16.1.2014 Pane Josefe, máte pravdu, je to Cissus rotundifolia. |
 |
Co to kvete?, 11.1.2014 To Ivan
Pěkné, ta je tak tučná že se rýmuje se slovem ručnice... |
 |
Co to kvete?, 11.1.2014  Tuto kytku asi poznáte, je to pěkný plevel, ale teď mi poprve vykvetla, na výšku má téměř metr...
|
 |
Co je to za rostliny?, 11.1.2014 Ae = Aeonium tabuliforme |
 |
|
 |
Pozná někdo prosím co to je?, 6.1.2014 To Věra Brchelová
To bude nějaká lobelka, asi ta, co dříve používala k léčení ošklivé pohlavní nemoci... |
 |
Určení nazvu palmy, 5.1.2014 Škoda, že ty fotky mají velikost poštovních známek, ale taky mi to připadá jako cykas - například největší z cykasů Dioon spinulosum.
|
 |
Prosím poraďte co je to za rostlinu, 4.1.2014 Pryšec křížmolistý - už se něm tady několikrát psalo. |
 |
Co je to za rostlinu?, 4.1.2014 No to je tedy Adéla - nedávno se o ní tady psalo v souvislosti s velikosti jejích mladých listů. Několik podobných fotek můžete vidět zde.
A jméno - Paulownia tomentosa.
|
 |
Zničený skleník, 1.1.2014 Mám velmi podobný skleník jako paní Veruna - mé zkušenosti za 4 roky provozu jsou zde.
Souhlasím s panem Zdeňkem - pokud je větrno, je nutné zavřít všechny větrací otvory, pokud se dostane vítr dovnitř, skleník skutečně působí jako plachta... celý příspěvek > |
 |