|
Co je to plevel?, 8.6.2011 Doporučuji nespoléhat se na sečení, ale pečlivě ji nožem vždy podříznout v místě "rozvětvení" a odstranit. Je to sice piplačka, ale pokud budete spoléhat pouze na sečení, ježatka pak dělává k zemi přitisklé růžice, které sekačka neposeče,... celý příspěvek > |
 |
Zelení pavoučci, 8.6.2011 Pavouček určitě rostlinám škodit nebude. Prakticky všichni pavouci jsou "masožravci".
Jiná věc by byla, kdyby se jednalo o nějakou svilušku nebo podobného roztoče. To jsou nepříjemní škůdci.
Josef. |
 |
|
 |
Jak na žáby ve skalce, 7.6.2011 Ucpání veškerých děr a škvír větších než 1 cm nefunguje?
Josef. |
 |
Kdo zná názvy těchto rostlin?, 7.6.2011 1 by měla být klejicha syrská (vatočník) - Asclepias syriaca.
2 vypadá jako přestip - Smilax (ale možná se i pletu).
Josef. |
 |
Thuje - střídání barev, 7.6.2011 Žádný z běžně pěstovaných sloupovitých jalovců není hostitelem rzi hrušnové. rychlost růstu je u jednotlivých druhů a odrůd rozdílná - stejně jako je tomu u tůjí.
Bobkovišně hlavně dost často namrzají, houbových chorob je o něco méně.
4-5 m by... celý příspěvek > |
 |
Thuje - střídání barev, 6.6.2011 Já bych neřekl, že jsou tůje až tak náchylné na různé nemoci a škůdce. Občas se sice vyskytnou, ale není to pravidlem.
Osobní problém bych měl se střídáním barev. To bych nepovažoval za extra pěkné. Znám takový živý plot a nelíbí se mi.
Kolik je... celý příspěvek > |
 |
Jaký selektivní herbicid?, 6.6.2011 Každý herbicid má své plevele, na které účinkuje dobře, na jiné méně a některé ponechává téměř bez poškození. Musela byste jít po jednotlivých účinných látkách a vysledovat si to. Údaje najdete třeba na agromanuálu apod.
Já nejčastěji používám Bofix... celý příspěvek > |
 |
Moze nevykvetly petour na kompost?, 6.6.2011 Pokud na něm ještě není vidět ani kvíteček, nebál bych se ho dát do kompostu. Stejně tak s lebedou.
Obrážení utrženého: pokud je utržen opravdu úplně u země, tam, kde už není zelený, pak by obrážet nejspíše neměl. Pokud tam necháte byť jen jedno... celý příspěvek > |
 |
Aloe Vera, 6.6.2011 Podle mého názoru to opravdu aloe je.
Josef. |
 |
Světlušky, 3.6.2011 Jsem přesvědčen, že se jejich umělým množením nikdo nezabývá, tedy že se larvy nikde nedají sehnat.
Ale děkuji Vám za tento příspěvek a znovuobnovení tohoto tématu, také jsem se do toho chtěl pustit. V neděli jsem se byl s kočkou (čtyřnohou!) projít... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co to je za potvoru?, 3.6.2011 V každém případě je to zajímavý organismus, se kterým jsem se naživo ještě nesetkal. A díěkuji Jažibabě9 za poučení.
Josef. |
 |
Zničím jitrocel vytržením?, 2.6.2011 Musím to taky vyzkoušet.
Josef. |
 |
Poradíte, co je to za rostlinu?, 2.6.2011 Pryšec "trnová koruna" - Euphorbia milii.
Josef. |
 |
Množení buxusu, 1.6.2011 Vždy se množí řízkováním. Neroubuje se.
Josef. |
 |
Znovu trávy v trávniku, 1.6.2011 Podle mého názoru:
1. Ježatka na fotkách není.
2. Ani tam není jílek. Vypadá to spíše na lipnici luční či obecnou.
3. Červenofialová tráva může být možná psineček, ale jist si nejsem.
V každém případě se jedná o vytrvalé trávy (ježatka je... celý příspěvek > |
 |