Příspěvky uživatele - 49.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co to je za květinu?, 22.6.2011
P., opravdu to yzop není, byť mne to zkraje také zmátlo. Tazatelka Velvetina by v případě yzopu jistě nepsala "po rozemnutí nijak nevoní". Podívejte se také na ještě nerozkvetlou část květenství: tvar, abrva a uspořádání poupat: zřetelně... celý příspěvek >
Co je to?, 22.6.2011
Připomíná mi to blín černý - Hyosciamus niger. (nejsem si jist správně napsanými y/i). Jednoletá rostlina, obvykle považovaná za plevel, jedovatý, léčivý, snad s psychotropními účinky? Na podzim je zajímavá suchá lodyha s kalichy květů (do suchých... celý příspěvek >
Borovice – usychání jehlic, 21.6.2011
Díky za přesné určení. Víte i způsob ochrany - postřiky, termíny? Josef.
Pomozte prosím s určením palmy, 21.6.2011
Myslím si, že se jedná o "nejobyčejnější" datlovník kanárský - Phoenix dactylifera, který však, vzhledem ke svým rozměrům, je mimořádně nevhodný pro pěstování v běžném bytě. Někdo jiný mne snad doplní, případně opraví. Josef.
O jaký druh křídlatek se jedná?, 16.6.2011 Obsahuje fotku
A přidávám foto listu křídlatky sachalinské: veliké listy, u řapíku hluboce srdčitě vykrojené. Josef.
O jaký druh křídlatek se jedná?, 16.6.2011
Jistěže není. Ale jistě jsou i mezi češtináři ti, kteří mají zahrádku a mezi zahrádkáři ti, co mají rádi češtinu. Navíc bádám nad svým příspěvkem, abych jej napsal bez hrubek. Obvykle neopravuji gramatické chyby ostatních diskutujících. Josef.
Cardiocrinum giganteum, 16.6.2011
To je hodně pěkná kytka! Obdivuji ji, ještě jsem ji neviděl. Josef.
Zimolez japonský, 15.6.2011
Ano, je to zimolez, ale nikoli japonský, o jakém se tu vedla řeč. Snad je to zimolez kozí list - Lonicera caprifolium anebo ještě nějaký jiný z popínavých zimolezů, zvaných též "růže z Jericha". Množení zimolezů je opravdu tak snadné, jak... celý příspěvek >
O jaký druh křídlatek se jedná?, 15.6.2011
Plevel, bez plevele - stroj, bez stroje... : Příklad: mám v zahrádce plno plevele (koho čeho - 2. pád). Ale je asi možné říci mám v zahrádce plno plevelu (jako hradu...). Tak jak je tO? Je tu nějaký češtinář? Nebo sem radějií nechodí, protože by se... celý příspěvek >
Malé jezírko bez komárů, 14.6.2011
Proti komárům můžete úplně jednoduše a 100% účinně použít biologický boj: baktérii (myslím, že se jedná o Bacillus thuringiensis israelensis?), která larvy komárů ničí a neškodí ničemu jinému. Myslím, že ji má v nabídce Biocont Laboratory Brno a i... celý příspěvek >
Kdo zná názvy těchto rostlin?, 14.6.2011
Rádo se stalo. Josef.
Co to je?, 14.6.2011
Bělolistá odrůda chrastice (lesknice) rákosovité - Phallaris arundinacea  (Variegata, Picta apod.) Josef.
Název, 14.6.2011
Jak se to vezme: je to bodlák a zároveň není. Je to příbuzný bodláků. Jmenuje se bělotrn kulatohlavý nebo banátský - Echinops ritro nebo Echinops banaticus. (Možná ještě jiný druh bělotrnu?) Někdy se pěstuje jako trvalka. Josef.
Slunečnice pestrá, 13.6.2011
Co já jsem se o slunečnici dočetl, tak to, že ji vypustíte do jezírka a je to poslední okamžik, kdy ji spatříte. Zdržuje se pak spíše ve větší hloubce a k hladině ji nic netáhne. Josef.
Borovice se třemi jehlicem ve svazečku, 13.6.2011
Největší šišky z těch vyjmenovaných má borovice Jeffreyova. Vejmutovce by se asi pravděpodobně nejvíce podobala zde ještě nejmenovaná borovice limbovitá - Pinus cembroides (POZOR: nezaměňovat s borovicí limbou - Pinus cembra - 5 jehlic). S borovicí... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika