|
Druh jehlicnanu do 2,5-3 metru, 28.6.2011 Zkuste třeba zakrslý smrk Pančičův - Picea omorika Nana.
A taky prohledejte archív diskuse - již se tu podobná problematika několikrát řešila.
A záleží také na tom, za jak dlouho má být požadovaný strom takto vysoký: co nenaroste víc, poroste do... celý příspěvek > |
 |
Co je to za strom?, 28.6.2011 Jenom dodám, že čilimník-janovec není jehličnan - konifera, ale ve skutečnosti menší listnatý keř, byť je u něj listí pouze podružnou záležitostí a veškerý zelený dojem obstarávají zelené, metlovité větvičky. Kvete nejčastěji žlutě, zhruba v dubnu -... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Světlušky 2011, 28.6.2011 Gratuluji ke krásnému zážitku - a to skoro hned "za humny".
Potvrzuji včerejší intenzívní rojení světlušek; letos jich bylo zatím nejvíce právě včera. Možná za to může i teplý večer.
V setmělém lese se to světýlkama jen míhalo, kouzelný... celý příspěvek > |
 |
Housenky na stříbrném smrku, 28.6.2011 Na nejrůznější housenky je velmi často doporučován Mospilan. Předpokládám, že zabere i na ty vaše.
Josef. |
 |
Poradí někdo, co je to za rostlinu?, 28.6.2011 Je to jeden z druhů ostružiníků, myslím, že ostružiník vonný - Rubus odoratus.
Josef. |
 |
Název trávy, 27.6.2011 Ano, je to ječmenice. "Latinsky" Leymus arenaria, připadně Elymus arenaria.
je naprosto nenáročná na vláhu, ale dost silně se rozrůstá do okolí. Je to jedna z nejmodřejších trav, které znám.
Josef. |
 |
Modřín převislý - Larix decidua Puli, 27.6.2011 Modřínu to vadit nebude. Někdy se roubuje přímo u země a pak je plazivý, může převisat přes kameny apod.
Josef. |
 |
Proč se nesmí používat chess na ovocné stromy?, 27.6.2011 Odpověď netuším.
Možná není škodlivý, ale není na ně registrovaný.
Podle širokého spekrta plodin, na které je registrovaný soudím, že ani ovocné stromy nebude poškozovat.
Proč Vám jde zrovna o Chess? Na jabloně je registrováno dalších 15 přípravků... celý příspěvek > |
 |
Co je to za strom?, 27.6.2011 Můžete vložit lepší foto? Z přiloženého fota to opravdu není poznat.
Dám jen tři tipy: některá ze zakrslých borovic, třeba šmitka - Pinus leucodermis (heldreichii) Schmidtii, zakrslá borovice černá (Pinus nigra Nana), borovice Pinus Breppo (Bergeon)... celý příspěvek > |
 |
O kterou kytku se jedná?, 24.6.2011 Soudil jsem hlavně podle květu. A to listí mi došlo dodatečně, ale už jsem nechtělpsát další příspěvek.
Josef. |
 |
|
 |
Podivná rostlina, 24.6.2011 Nepletu-li se, jedná se o hnilák smrkový. Nezelená rostlina, saprofyt - živí se rozkladem organických látek. Asi jsem se s ní osobně nikdy nesetkal.
Josef. |
 |
Je to hloh?, 24.6.2011 Hloh to je. Nejspíše hloh jednoblizný sloupovitý - Crataegus monogyna Stricta.
Josef. |
 |
Co je to?, 24.6.2011 Nevím, ale je to pěkný. Ještě jsem se s ní nesetkal.
Josef. |
 |
Co je to za rostlinu?, 22.6.2011 Myslím, že je to některá z odrůd dračince / dracény - Dracaena (anebo nějaká širokolistá dračinka - Cordyline).
Josef. |
 |
Třešeň dvoják, 22.6.2011 Pokud netrváte na vyšším kmínku, pak bych asi zachoval všechny tři výhony. Ty boční bych ovšem nahoře jednak probral - větví se tam moc z jednoho místa - a za druhé bych je trochu snížil tak, aby ten středový výhon a z něj vyrůstající letorosty byly... celý příspěvek > |
 |