|
Určení rostliny, 22.7.2011 Samozřejmě je to tak, jak napsali předchozí přispivatelé: brčál menší, lidově zvaný barvínek - Vinca minor. Stálezelená, pokryvná bylina s modrými květy, nemá ráda úpal, spíš polostín anebo i úplný stín. Rozlézá se poléhavými, povrchovými výhonky,... celý příspěvek > |
 |
Co je to za cypřišek?, 20.7.2011 Velmi mírně se přikláním k názoru, že by to mohl být cypřišek nutkajský, ale téíměř vyrovnané šance jsou i pro cypřišek Lawsonův. Ostatní druhy - cypřišek hrochonosný, tupolistý a zeravovitý téměř s jistotou vylučuji.
Nafotil jste sice dost detaily,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prázdná kytičková zahrádka, 19.7.2011 To, co kvete nyní na zahrádkách, zrovna tak kvete i v zahradnictvích, zahradních centerch apod. Stačí přijít a vybrat si.
Ale pozor: vyberete si vše nyní kvetoucí - a třeba za měsíc či dva to už bude všechno odkvetlé a budou kvést zase další druhy... celý příspěvek > |
 |
Jaká rostlina, 19.7.2011 Anebo to je plavín štítnatý (podle toho rozrůstání).
Josef. |
 |
Althanova renklóda - zmladit nebo přeroubovat?, 19.7.2011 Já bych zvolil menší zmlazení a to v předjaří příštího roku. V současné době je podle méhoi názoru už pozdě a nepouštělbych se do toho právě z důvodu velké pravděpodobnosti nevyzrání nových výhonů. Kdybyste s dotazem přišel přede dvěma měsíci anebo i... celý příspěvek > |
 |
Nevíte co je to za rostlinu?, 19.7.2011 Je to nějaká dračinka - Cordyline. Existují druhy s úzkými, tvrdšími listy (podobné třeba juce) a druhy s listy měkkými, širokými - to je Váš případ.
Přesný druh a odrůdu si budete muset vyhledat anebo Vám poradí někdo znalejší.
Josef. |
 |
Catalpa bign, 15.7.2011 Možná je cizosprašná a možná tedy nemá v dostatečné blízkosti jinou vhodnou katalpu jako opylovače.
Josef. |
 |
Smrk do nádoby, 15.7.2011 Stačí, když tam bude uvedeno Picea pungens, tedy smrk pichlavý. Případně tam může být ještě třeba slovo glauca nebo i argentea apod., což by mělo znamenat, že to je stříbrnější typ, než u "prostého" smrku pichlavého - Picea pungens. Semenáč... celý příspěvek > |
 |
Smrk do nádoby, 14.7.2011 Zakrslý stříbrný smrk - Picea pungens Glauca Globosa. Navzdory svému jménu "globosa" zpravidla není kulatý, ale roste mírně do výšky (ve volné půdě i do několika metrů výšky). Hoopsii naroste více, ale ani u něj bych se nebál, že by byl... celý příspěvek > |
 |
Jak na likvidaci Ježatky kuří nohy, 14.7.2011 Ježatka se tu řešila už několikrát (možná i na deseti vláknech diskuse). Doporučuji Vám vyhledat si a pozorně pročíst ony diskuse a zařídit se podle toho. Jinak nevím, jestli se něco nového v tomto směru objeví.
Josef. |
 |
|
 |
Dekorace - trpaslíci a jiní, 13.7.2011 Proti gustu - žádný dišputát. Já osobně ale mám raději ty trpaslíky (ne "tržnicové") či jinou havěť. Zrovna před měsícem jsem jednoho ručně dělaného, trochu "naivního" klauna (výška cca 25 cm) dostal a už má své místo. :-) A na... celý příspěvek > |
 |
Přesazení katalpy v listopadu - prosinci?, 13.7.2011 Nejsem si jist, že je to úplně dobrý nápad a správná úvaha.
Když ji více setřihnete "na pahýl", získáte sice hned menší korunku, ale kořeny budou mít takovou převahu, že nové výhony narostou během roku určitě do stejného objemu, jako když... celý příspěvek > |
 |
Světlušky 2011, 12.7.2011 Počet světlušek má stále klesající tendenci už asi týden. Před třemi - čtyřmi dny jich ještě bylo několik desítek. (Zmiňoval jsem se o tom na souběžném starším vláknu "světlušky", které svým dotazem obnovila jedna přispěvatelka).... celý příspěvek > |
 |
Mnohonozka?, 12.7.2011 Z přiložené neostré fotky se toho moc rozeznat nedá, ale když jsem si vyhledal housenku lišaje révového, tak bych neřekl, že se jedná o tentýž organismus.
Jak je Vaše housenka velká? Vyfoťte ji lépe (nesnažte se o takové makrofoto - není... celý příspěvek > |
 |
Začínající hniloba ořešáku, 12.7.2011 Rozhodně bych neřezal již jednou vytvořený zával: znovu byste způsobil ránu a ta by se zase musela několik let hojit. Myslím, že je možné, až se rána úplně zacelí, že hniloba dále postupovat nebude, strom i nadále poroste a bude sílit. Možná by bylo... celý příspěvek > |
 |