|
Příspěvky uživatele - 40.226
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Begonie - moření hlíz?, 13.2.2012 Ještě k mému příspěvku, po delší úvaze jsem dospěl k závěru, že moučnaté hlízy nemusí být napadeny padlím, ale nějakou jinou plísní. Proto bych doporučoval namočení a umytí hlíz ve slabém roztoku Domestosu, který se používá pro úklid (asi 1%).... celý příspěvek > |  | Begonie - moření hlíz?, 11.2.2012 Paní Aleno, nic nevyhazujte. Nejprve ošetřete přípravky protí padlí, které se používají na běžné stromy a keře (Americké padlí STOP, BAYOR 25 WP, Ortiva, Sulikol K). Hlízy nutno nejlépe namočit na několik minut v roztoku v koncentraci... celý příspěvek > |  |
|  | Cardiocrinum giganteum, 10.2.2012 Dobrý den, chci jen sdělit, že Cardiocrinum lze nyí koupit v internetových obchodech v Polsku. Vladislav
|  | Termín výsadby česneku, 6.12.2011 Pane Paľo, jste správně reagoval na můj článek. Diskuze je vedena napříč republikou, kde vývoj počasí je velmi rozdílný. Jak je možno zjistit, jsou u nás oblasti, kde sněhová pokrývka je už skoro měsíc. V naší diskuzi si vytváříme... celý příspěvek > |  | Termín výsadby česneku, 5.12.2011 Osvědčený návod na pěstován í česneku.
Ozimé formy česneku nutno vysazovat od poloviny října do poloviny listopadu. K termínu výsadby nutno přihlédnout k vývoji počasí, tak aby mladé rostlinky se nadměrně nerozvinuly a pak v době holomrazu nebyly... celý příspěvek > |  | Termín výsadby česneku, 3.12.2011 Česnek, jako každá rostlina má pevně stanovenou vegetační dobu, s pevným termínem ukončení. Není možné posouvat začátek výsadby podle toho, jak se vyvíjí počasí. Zimní česnek se sází na podzim a zima pro tento druh není překážkou. ... celý příspěvek > |  | Deformace listů, 28.10.2011 Dobrý den, chtěl bych odhalit tajemství pokroucených listů. Po dotazu u Ing. Roda, konstatují, že příčinou této poruchy je významný škůdce v zahrádkách. Jedná se o Bejlomorku jabloňovou (Dasineura mali). Napadá zejména odrůdu Golden... celý příspěvek > |  | Lilie - doprovodné rostliny, 23.10.2011 Dobrý den, pěstují různé druhy lilií na několika místech v zahradě. Velmi se mi osvědčil orlíček zahradní, který velice pěkně pokrývá půdu. Semeno se dá lehce získat a ještě v témže roce se může vysévat. Myslím si, že splňuje Vaše... celý příspěvek > |  | Přezimování cibulí lilií, 16.10.2011 Věnování lilií k vánocům je velmi pěkný počín, ale nemůže být předán formou nevysazených cibulí. Cibule lilií v této době by měly být obecně vzato jíž vysazeny. Je možné je uložit do rašeliny nebo substrátu a v nádobě je přechovat ve sklepě alespoň... celý příspěvek > |  | Deformace listů, 19.9.2011 Sám si odpovídám. Nejsem tak zkušený a tak jsem se původně dotazoval na této rubruce. Po měsíci pozorování a zavlažování čistou vodou jsem zjistil, že další listy se vyvíjely normálně. Jedinou příčinou tohoto stavu je opakované hnojení koncentrovaným... celý příspěvek > |  |
|  | Rubinola nerastie - zakrpatene listy, 19.9.2011 Pane Juraj, reagují poněkud pozdě, ale mám dojem, že bych mohl poradit. Měl jsem stejný případ. Hnojil jsem koncentrovaným mixem dráselným a fosforečným tekutým hnojivem v koncentraci 1,2 %. Po nějaké době se listy kroutily nahoru, ztvrdly a... celý příspěvek > |  | Deformace listů, 18.7.2011  Na listech mladých jabloní, zejména na vrcholových větvích se objevily zkroucené, do červena zabarvené a tuhé listy. Je to vidět na přiložených fotkách. Chtěl bych se ujistit, zda je to porucha ve výživě nebo nějaká choroba. Před 14 dny jsem prováděl... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|