|
Příspěvky uživatele - 16.70
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 30.1.2011 Zdravím do nové diskuse (dobrý nápad). Letos bych už měl mít panenskou úrodu z ranného Solarisu a pozdnějšího Hibernalu, jsem zvědavej, jak to letos půjde... Myslíte, že má taková-to odrůda (teď myslím Solaris) šanci dostat se třeba i za... celý příspěvek > |  | Spomalenie rastu, 28.12.2010 Dobrý den,
Já pro zpomalení růstu také sekám kořeny ale sekám je blízko kmenu a to dost silné kořeny. Také omezuji zimní řez, opravdu je nejlepší provádět řez až v době květu. Na některých jabloních mám také jmelí, to při větších... celý příspěvek > |  |
|  | Péče o vinnou révu, 30.10.2010 Nezlobte se, ale Váš dotaz, ač se to možná nezdá, je tak široký, že se těžko radí. V již proběhlých diskusích se takových mouder, že by vám to stačilo na celoživotní "vinaření" (nový termín - to jsem vymyslel teď po 2 l... celý příspěvek > |  | Úprava kmínku, 30.10.2010 Dobrý večer, v klidu a žádné ukvapené závěry, nechte nyní již vše být a soustřeďte se pomalu na to co budete v tom únoru-březnu chtít odstranit. Nyní nic již neřežte (nic nedocílíte), pomalu rozmýšlejte tvar, který budete chtít v budoucnu... celý příspěvek > |  | Co vaše réva?, 17.10.2010 Připojuji se k této apelaci:-), též mě zajímá, jestli máte někdo zkušebnost s vínem z odrůdy Solaris? Mám doma 10 sazenic, ale plodit by měli až příští rok. Kdysi tady někdo psal, že dělal ze Solarisu víno, ale že odrůdovost byla... celý příspěvek > |  | Úplný amatérský začátek, 27.8.2010 Ne ne, nechci aby rostly až do nebe.-) Jsem rád, že jste takto zareagoval, nevěděl jsem jak diskuse zkloubit. Zítra asi výhony již zaštípnu, protože nechci, aby rostly výše než ty 2 - 3 metry. Mám trošku problém s tím, že se bojím, aby dobře... celý příspěvek > |  | Úplný amatérský začátek, 27.8.2010 Myslím, že nejste až zas v takovém rozporu. Podle mě při zapěstování kmínku je potřeba zálistky určitě vylamovat, aby sazenice rostla hodně do výšky (poté zaštípnout kvůli vyzrání dřeva) a udržoval se hlavní... celý příspěvek > |  | Nerovnoměrný růst révy, 17.8.2010 Jo máte pravdu, už se tady o tom psalo vloni. Příjde mi, že to co jste do té diskuse (Textílie pod révou) dne 5.7.2010 napsal má hlavu a patu. Proč jste po těch 3 letech od toho upustil? Byly přece jen nějaké špatné zkušenosti? |  | Nerovnoměrný růst révy, 17.8.2010  Děkuji, toho si cením. Posílám ještě foto celé mé drátěnky (pro případnou inspiraci) na které mám 10 x Hibernal a 10 x zmíněný Solaris - plánuji na rýnsko-hesenské vedení, ještě mě chybí natáhnout dvě dvojdrátí ve 160 a 190 cm (viz foto).... celý příspěvek > |  | Nerovnoměrný růst révy, 16.8.2010  Jako autor úvodního příspěvku vkládám fotografii o čem jsem mluvil. Jedná se o sazenici Solarisu na jaře sázenou, dnes má asi 2 metry na výšku a roste jak blázen. Spodní část je ale slabší (průměr výhonu cca 0,7 cm), malé... celý příspěvek > |  |
|  | Nerovnoměrný růst révy, 7.8.2010 Jasný, opravuji, samozřejmě jsem myslel 0,3-0,5 cm. V jaké výšce mám asi letorosty zaštípnout? Počítám, že ty nejsilnější dorostou tak do 1,7 m možná i více na konci srpna a ty slabší udělají tak 1,2 m možná více. Chtěl bych kmínek cca 70... celý příspěvek > |  | Textílie pod révou, 5.7.2010 Má tedy někdo dlouhodbější zkušenosti s tou netkanou geotextílií a "mulčování" kameny - kačírkem? Mám to v plánu a zajímalo by mě jak se to má. Chci mít révu takto upravenou celoročně. Příjde mi, že ta akumulace tepla má něco do... celý příspěvek > |  | Zapěstování kmínku z výhonu, 3.7.2010 OK, já ho vyzkouším, jestli teda bude někde k mání. A jak často se zhruba aplikuje nerad bych to zase přehnal. Dávkování ale asi bude na obalu, že? Normálně se nastříká nějakým rozprašovačem na listy a rostlinu? |  | Vylomený výhon révy, 16.5.2010 Sazenice jsou roubované se zavoskovanou horní částí. Původně jsem chtěl nechat 2 výhony, ale nakonec jsem se rozhodnul nechat jen jeden rašící pupen, protože mám pocit, že potom lépe roste a vyzrává, ve finále chci mít stejně jen jednokmínkový rýnsko... celý příspěvek > |  | Kdy přesadit nevhodně vysázenou révu?, 16.5.2010 Vím, že už to tady bylo diskutováno, ale stejně se zeptám, potřebuji ještě teď nutně přesadit pár sazenic, mají již asi 5-10 cm výhon, opravdu myslíte, že to nejde teď v tomto chladném a deštivém počasí, kdy je réva možná trošku v... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|