|
Švestky v sezóně 2012, 24.2.2013 To se mi moc nechce verit, ze by v 380 m.n.m. vymrzalo u Stanley drevo... jedine nekde ve stinu na severni strane, mrazova kotlina.Mozna byl problem nekde jinde.Jsem v te same nadmorske vysce a jdou tu i nektrarinky.Stanley ma soused a je O.K. Ono je... celý příspěvek > |
 |
Už postřik na kadeřavost?, 24.2.2013 Tak u nas na Jablunkovsku prsi, snih pomalu se ztraci pred ocima, postrik snad vyjde koncem tydne. |
 |
|
 |
Švestky v sezóně 2012, 24.2.2013 Pane Jane... byla by skoda, kdyby jste se prestal ucastnit techto debat.Je pro mne vzdy inspiraci si procitat prispevky ostrilenych sadaru ac treba amateru.
Hodnoceni svestek bude vzdy rozdilne a vyhodnotit tu ci onu odrudu, ze je nejlepsi bude a... celý příspěvek > |
 |
Švestky v sezóně 2012, 23.2.2013 Vsechny ryngle... Reine Claude... a ostatni polosvestky, kromne par kousku, mam prave na myrobalanech.Puda vlhci a jilovita.Ale je pravdou, ze je drenazovana a sluncem zahrivana po cely den.
Problem u mne byl, ze stromy na myrobalanech rostly jak... celý příspěvek > |
 |
Dehet z břízy, 23.2.2013 Tak to je dobra vychytavka... myslim, ze na dehet z brizy se muze pouzivat, jak kura, tak i drevo.
Tak mne napada... neslo by tak vyrabet i drevene uhli? |
 |
Už postřik na kadeřavost?, 23.2.2013 U nas... Jablunkovsky prusmyk... tady jeste broskve na osetrereni maji cas.Prozatim po korunky zahazene snehem... pocitam, ze celorepublikovy prumer teplot vyvrcholi koncem pristiho tydne... zalezi jake bude pocasi.
Jelikoz jsem amater, chtel... celý příspěvek > |
 |
Švestky v sezóně 2012, 23.2.2013 Myslite, ze kdyz dam Hagantu a Toptaste treba na Krymsk2...tak tyto odrudy porostou dobre, ale nebudou mit takove prirustky, jako kdyby byly na myrobalanu?...Nemuzu presahnout vysku trech-trech a pul metru vysky. |
 |
Švestky v sezóně 2012, 23.2.2013 Vidite pane Rosto... a ja na Lepotici nedam dopustit a to jsem jen o neco malo nize nez vy... Mnela sve problemy v zacatcich, ale co jsem zacal dodrzovat agrotechniku a pridal jsem i hnojeni na list..prozatim horka sul a trosku dusiku s borem a zmena... celý příspěvek > |
 |
Kde objednat ovocné keře, 22.2.2013 Ja osobne ma s touto prodejnou jen dobre zkusenosti... ano obcas poslali neco co v zasilce nemnelo byt, ale majitel vzdy poslal pokud to bylo mozne novou nahradu a nebo jsem si mohl vybrat neco jineho.
Kazdopadne boruvky maji perfektni.Kdyby mnel... celý příspěvek > |
 |
Švestky v sezóně 2012, 22.2.2013 Petre Toptaste a Hagantu mate na jake podnozi? Jak na dane podnozi prospiva?Dekuji
Pokud bych hodnotil svestkovy lonsky rok 2012,tak muzu hodnotit akorat..
Cacanska Lepotica... diky teplemu letu a znacne probirce plodu 18.5. a obalece muzu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Už postřik na kadeřavost?, 21.2.2013 Podzimni postriky nedelam... zda se mi to zbytecne... udelam jarni, prvni bude asi koncem unora a druhy cca za 14 dni.Vse bude zalezet, jak se teploty nascitaji a jake bude pocasi.Kazdopadne dva jarni postriky.
Takovy paradox... predloni se otec... celý příspěvek > |
 |
Kde objednat ovocné keře, 21.2.2013 Pokud uvazujete o boruvkach, tak ja jsem si je objednal pres e-shop.Chtel jsem uz petilete a nechtel jsem cekat nez dorostou.Z puvodnich mi zustaly pouze dve, tak jsem doplnil uz vzrostlyma na jare a v lete jsem uz zobal.Polovinu nasady jsem odrbal,... celý příspěvek > |
 |
Typ dobrý druh švestky?, 21.2.2013 Napiste v jakeš oblasti bydlite, jake mate pudni podminky, nadmorska vyska, mistni mikroklima... kopec, mrazova kotlina, jaky prostor chcete svestce darovat.
Podle techto kriterii, kdyz je uvedete, tak Vam tady nekdo fundovany urcite... celý příspěvek > |
 |
Daple dandy pěstování, 21.2.2013 Trosku mne, ale zarazi, ze zrovna Supreme bylo vyrazeno ze sbirky ovocnych stromu v jednom nejmenovanem NL ustavu.Problem byl v kveteni... strom obsypany kvety a plod bud zadny a nebo strasne malo.Pritom doporucovaneho opylovace meli.Nejlepe si asi... celý příspěvek > |
 |
Haganta x Toptaste, 20.2.2013 Z modrych, co plodi, mam akorat lepotice.Osobne az na jeden ci dva roky si tyto polosvestky nemuzu vynachvalit.380m.n.m.
Top gigant je zasazeny, tak budu cekat co se z neho vyklube.Toptaste a Hagantu tento rok si urcite poridim a budu uvazovat o... celý příspěvek > |
 |