|
Meruňka - vzrůstem malá chuťově dobrá, 13.3.2013 Jestli Kioto to zrovna nevim v marhulich jsem zacatecnik, ale podnoz Krymsk 2 je urcite dobra volba.Z Prahy to mate do Plzne co by kamenem dohodil, tak si udelejte vylet a vyberte si tam svou merunku na podnozi Krymsk 2.Ve Fytosu v Plzni Vam urcite... celý příspěvek > |
 |
Jakou mirabelku, 13.3.2013 Tak zacneme chovat cmelaky a vcely samotarky.Lonsky bambus je jeste na zahrade, tak jim neco vyrobim.Jakou delku stebel mam nechat?Druhou stranu si uzavrou samy a nebo to mam udelat tak, ze tam zrovna bude kolinko?Jaky je na to idealni prumer?Kolik... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jakou mirabelku, 12.3.2013 U nas v Navsi hodne vcelaru svou cinnost ukoncilo... ne, ze by se jim nedarilo, ale mlade to nezajima a tech starych ubyva.Jedina sance je navstivit nejakeho vcelare a dat ul na vhodne misto do zahrady.Ale je pravdou, ze ten silny hukot v korunach... celý příspěvek > |
 |
Jakou mirabelku, 12.3.2013 Ano v tom mate pravdu, ale asi to bude alchymie zjistit co bude nejlepsim opylovacem.Mam vedle sebe Melitopolski, Afasku a Daplle... Jestli afaska ma neco malo s japonskych svestek, tak by opylovacem mohla byt, ale to ukaze cas.Na opacnem konci... celý příspěvek > |
 |
Jakou mirabelku, 12.3.2013 Myslim, ze o Aprimire se tu napsalo vice nez dost... co uvadeji e-shopy neni podstatne, podstatne je to co je pravda.Volny preklad zni asi takto...
Od roku 2011 se prodava Aprimira, jako Mirabellentyp nikoliv jako Aprikosenmirabelle.Je to... celý příspěvek > |
 |
Jakou mirabelku, 12.3.2013 Aprimira neni merunkomirabelka... ale jen mirabelka.Jinak Daplle Dandy potrebuje opylovace.Bud to jineho pluota ci japonskou svestku.Idealnim opylovacem je Santa Rosa.Daplle Dandy zkousim v 380 m.n.m. na myrobalanu a prozatim je O.K. Taktez... celý příspěvek > |
 |
Tipala, 12.3.2013 Tak ono to hodnoceni muze taky dojit do patove situace..viz Cacanska Lepotica... budou oblasti, kdy pri predpokladu dodrzeni kvalitni agrotechniki, muzou byt hodnoceni rozdilna, ale urcite vsem pestitelum teto odrudy preji hodne uspechu.Urcite ne... celý příspěvek > |
 |
Jakou mirabelku, 12.3.2013 Hodne prodejcu pise stredni odolnost... u Nancys Vam mohu rict, ze s uspechem odolava i mrazum -25 stupnu a dokonce fotku, kterou jsem zde dal... trosku neostra, polepsim se... pochazi s roku 2012,takze preckala i osudiovy den 18.5 kdy u nas bylo... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň Symphonie, 11.3.2013 Jeden kousek jsem si taky poridil na podzim... prisel mi jako nahrada za jednu neujatou Red Haven... Prozatim vypada zdrave, ale ta Redhavenka vypadala take....Tak uvidime co s ni vyleze za zazrak... Redhavenka ma zatim krasne zadelano. |
 |
Oullinská renglóda, 11.3.2013 Oulinskou mam na myrobalanu, takze by tam nemnelo dochazet k zmensovani plodu.Udelam letos v dobe kveteni i prisnejsi rez na ukor mnozstvi plodu a uvidime na jakou vahu se dostanu, ale moc tomu neverim, ze dosahnu 70-80g... Pokud se najde 60g, tak to... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Angrešt a padlí, 10.3.2013 Na zkousku jsem koupil jeden angrest Primu..bily a jeden cerveny Karat... Mate s temito odrudami nejake zkusenosti?A jeste jednu otazecku, jaka rezistentni odruda je chutove a velikosti plodu nejbliz k zlatemu fiku...? Dekuji |
 |
Jakou mirabelku, 10.3.2013 Miracose je obchodni nazev pro Aprimiru... ale ted nevim jestli pro Nemecko nebo primo ochranna znamka nejakeho prodejce v Nemecku.Kazdopadne Miracose a Aprimira je jedna a tataz mirabelka.Dal jsem tady vyse odkaz na FruiLent... tam to mate... celý příspěvek > |
 |
Jakou mirabelku, 10.3.2013 Pani Elen nedotkla jste se mne...,pouze jsem uvedl mou zkusenost s touto mirabelkou v mych podminkach a na podnozi myrobalan.Byla ma chyba, ze jsem neuvedl tazateli, ze tuto odrudu mam naroubovanou na myrobalanu a ze vstup do plodnosti bude... celý příspěvek > |
 |
Jakou mirabelku, 10.3.2013 Puvodne jsem chtel stromek zapestovat take jako vreteno, ale to jsem jeste tenkrat nevedel, ze budu mit podnoz myrobalan a co vlastne takova podnoz obnasi.Takze jsem do toho sel s tim, ze vytvaruji nejaky kmenny tvar, ale bohuzel pri kaceni, dva roky... celý příspěvek > |
 |
Zelená renglóda a Ontário, 9.3.2013 No oni frantici v tom maji cekem jasno... jenze v tom jejich sortimentu..Reine Claude... je tolik moznosti, ze se v tom amater meho typu nevyzna.Nekdo pak neco priveze rekne, ze to je Oulinska a ejhle je to zcela neco jineho.Oulinska i na... celý příspěvek > |
 |