|
Balkonová keříčková rajčata - odstraňování listů, 2.7.2012 Tady na té fotce toho "zelenýho" zas tolik není. To já to mám hlavně na Vilmě jak džungli takže jsem to musel trochu prostříhnout, protože některý květy i vyrůstající plody byly pod listama úplně schovaný. Taky prý listy berou rostlině sílu k... celý příspěvek > |
 |
Balkonová keříčková rajčata - odstraňování listů, 25.6.2012 Prosím o radu jestli je nutné a případně jakým způsobem vhodné odstraňování listů u balkonových keříčkových rajčat. Mám odrůdy Aztek, Vilma, Venus. Zatím jen kvetou, ale hlavně u Azteku a Vilmy už je to trochu džungle kde jsou některé květy... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Korejská jedle - rezne jehličí, 1.6.2012 Zalévám celkem dost, takže tím to asi nebude. Je fakt, že schne hlavně nahoře. Uvidím, jestli se to zastaví nebo odejde celá. A jak jste to vyřešil s tím schnutím horní části? Uříznul jste to a pak to rostlo už normálně? |
 |
Korejská jedle - rezne jehličí, 1.6.2012 Takže postupně: nejsem si jist že 18.5. u nás až tak silně mrzlo, bývalý květináč byl menší, stromek nikdy v pokoji nebyl, byl pořád na balkoně, no a to že po zimě vypadala že se jí daří znamená, že nijak extrémně neusychala, pouze pár větviček... celý příspěvek > |
 |
Korejská jedle - rezne jehličí, 30.5.2012 Koupili jsme jako vánoční stromek v květináči korejskou jedli a ačkoli to nebyl úplně ideální stromek k pěstování (tyhle stromky mají přesekané kořeny) přežila v dobré kondici letošní krutou zimu a vypadala, že se jí celkem daří. Přesadili... celý příspěvek > |
 |
Balkonová keříčková rajčata - velikost truhlíku, 30.5.2012 OK. Udělám tedy asi kompromis 2 do 50cm truhlíku to by snad mělo být v pohodě. |
 |
Balkonová keříčková rajčata - velikost truhlíku, 30.5.2012 Jak jsem napsal 4 rajčata do 60cm truhlíku se mi zdá jako nesmysl, ale ptám se jestli by mi nestačil na 3 rajčata jen 60cm truhlík. Potřebuju trochu ušetřit místo. |
 |
Přesazení sazenic rajčat a paprik - hnojivo, 30.5.2012 A co se týče substrátu stačí jen samotný substrát na zeleninu bez dalších úprav, tj. hnůj, kompost (na obalu substrátu píšou, že kompost obsahuje). atd.? |
 |
Přesazení sazenic rajčat a paprik - hnojivo, 30.5.2012 V obchodě vám právě moc neporadí... Potřeboval bych proto poradit od někoho kdo má s pěstováním rajčat v truhlíku zkušenosti jak to co nejlíp pohnojit po přesazení z kelímků do truhlíku.A co je vůbec jako hnojivo ze zkušenosti nejlepší. A... celý příspěvek > |
 |
Balkonová keříčková rajčata - velikost truhlíku, 30.5.2012 Není 80 cm truhlík pro 3 balkonová rajčata zbytečně moc? Nestačil by pro 3 jen 60cm? Někde jsem četl doporučenou délku truhlíku 60 cm dokonce pro 4 Vilmy. To se mi zdá zase přehnané, ale nestačilo by pro 3 jen těch 60cm? |
 |
|
 |
Balkonová keříčková rajčata - velikost truhlíku, 24.5.2012 Jinak dík za odpověď. A ta menší hloubka nevadí? |
 |
Balkonová keříčková rajčata - velikost truhlíku, 24.5.2012 Tak nevím jak je to s tím nebe a dudy. Na semínkách píšou keříčkové(balkonové) |
 |
Přesazení sazenic rajčat a paprik - hnojivo, 24.5.2012 Právě proto, že nevím co s granulema potřebuju s tím poradit. Jasně že můžu použít i krystalické hnojivo, ale bylo mi řečeno, že granule jsou lepší protože obsahují i organické složky. |
 |
Balkonová keříčková rajčata - velikost truhlíku, 23.5.2012 Prosím o radu kolik můžu zasadit sazenic balkonových keříčkových rajčat do truhlíku 80cm, případně 60cm. Chci použít samozavlažovací truhlíky ale zdají se mi dost mělké. Je pravda, že u keříčkových rajčat to nevadí? |
 |
Přesazení sazenic rajčat a paprik - hnojivo, 23.5.2012 Chystám se přesadit sazenice rajčat a paprik do truhlíků a nevím jak použít hnojivo. Je lepší tekutý nebo granule? Koupil jsem zatím organo - minerální hnojivo Agro v granulích a nevím jak nejlépe ty granule umístit do půdy. Stačí jen zapravit do... celý příspěvek > |
 |