Příspěvky uživatele - 5.149

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajčata v samozavlažovacím , 27.1.2013
Já pěstuji sazenice v kelímcích od kávy z automatu. propíchnu špičkou nože dno (u stěny), přidržím levou rukou sazeničku a obsypu substrátem. Zaliju zvrchu.To je vše- potom zalévám výhradně podmokem a nemám žádné problémy. zdá se mně to... celý příspěvek >
Rajčata v samozavlažovacím "zařízení", 27.1.2013
Je to pěkné, ale zdá se mně, že je to dost pracné.                  Mr Big
Jak docílit aby sazenice paprik byla silná a zdravá, 27.1.2013
Pochopitelně čím větší je teplota tím více potřebují sazeničky světla. Pokud mají vyšší teplotu a méně světla (což většinou v zimě a za okny je) tak se vytahují. Moje rada je, najít v domě místo za oknem, kde je nízká teplota (někde mezi 15-18... celý příspěvek >
Jak docílit aby sazenice paprik byla silná a zdravá, 27.1.2013 Obsahuje fotku
Zastoupím paní jarku. Já mám jednu fotku z loňska.Používám místo alobalu hliníkový plech. Na obrázku je vidět boční stěna a jen část zadní stěny. To šedé olemování je páska, aby mně plech netrhal záclony. Sazenice pěstuji v devíti řadách, celkem u... celý příspěvek >
Dlhodobé skladovanie semien, 26.1.2013
Děláte si zbytečnou starost se skladováním semen rajčat. Stačí uzavřít sáčky a nechat je v chladné místnosti. Vydrží Vám minimálně do doby, která je vyznačena na sáčku a ještě tak dva tři roky navíc. Pokud máte dražší semena, tak je jich v sáčku... celý příspěvek >
Odrůdy paprik, 26.1.2013
Já se přikláním k názoru, který je prezentován v každé zahrádkářské knize. Z jedné cituji: Teplota má základní vliv na zakládání plodů(paprik), tj. na průběh opylení a oplození, tedy na výši výnosu.Při teplotách 16-22 °C se plody zakládají cca v 73%,... celý příspěvek >
Jak docílit aby sazenice paprik byla silná a zdravá, 26.1.2013
Nechci zlehčovat, ale zdánlivě jednoduchá otázka bez jakýchkoliv výchozích podmínek- dá se odpovědět i takhle: Výzkumný ústav zelinářský v Olomouci po ročním testování v laboratořích, sklenících a na zkušebních políčkách došel k tomuto závěru:... celý příspěvek >
Odrůdy paprik, 25.1.2013
Jednoduché vysvětlení.Nejvhodnější teplota pro pěstování paprik se pohybuje v rozmezí 22-27 °C ve dne a 16-18 °C v noci. Na vysočině se ani zdaleka noční teploty neblíží k optimálním (proto skleník), kdežto na jižní Moravě v létě ve skleníku teplota... celý příspěvek >
Pěstování rajčat 2013, 23.1.2013
Je vidět, že ani u nás nelze jen tak zastavit pokrok. Mirku.                     Mr Big
Pochopitelně je nejdůležitější celkový osvit (Lx.s, ev. Lx.h). Nepředpokládám. že výsledky měření v kterékoliv denní době by se nějak u obou oken podstaně lišily. takže rostliny za den na obou oknech dostanou stejný osvit- stejný počet Lux... celý příspěvek >
Jen jedno zamyšlení nad tím, které okno v domě je nejlepší. Protože chystáme v našem domě rekonstrukci schodišťového osvětlení, tak jsem měl vypůjčený Luxmetr. Při té příležitosti jsem si dnes v 10.30 hod změřil osvětlení za oknem na SVV straně a na... celý příspěvek >
Velmi zajímavý sortiment. Pokud bych neměl již nakoupená semena, jistě bych do toho šel. Možná se začíná blýskat na lepší časy a seženeme i semena cizích semenářských firem (Bejo Zaden, atd.). Kupovat na internetu má vždy svá úskalí, ale toto vypadá... celý příspěvek >
Rajče tyčkové hroznové?, 22.1.2013
Chce to podívat se do jeho katalogů.               Mr Big
Pěstování rajčat 2013, 21.1.2013
Teplota 10-15 °C je tak asi dobrá na otužování sazenic a ne na jejich růst (aspoň to tvrdí chytré knihy-doporučuji knihu "Plodové zeleniny" F.Vlček a kolektiv(1972) jen v knihovnách (mají ji v MZK Brno).           ... celý příspěvek >
Pěstování rajčat 2013, 21.1.2013
Bydlím v paneláku, ze všech stran jsou byty, jen plocha s oknem je 3,45x2,60 m, z toho okno 150x200 cm, radiátor nemám puštěný (stačí teplo od sousedů a z jiných částí bytu), teplota se nemění je stále okolo 17-18°C. Myslím si, že je to teplota tak... celý příspěvek >
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika